Újabb Metrodom-ház épül a XIII. kerületben

Újabb Metrodom-ház épül a XIII. kerületben

Nem csak ügyfeleink körében népszerű a XIII. kerület, mi is nagyon szeretjük a környéket, ezért is esett a választásunk ismét egy itteni telekre. Legújabb társasházunk a Teve u. 33-41. alatt épül meg, a 200 lakásos ház tervezése már folyamatban van, a kivitelezés és az értékesítés pedig várhatóan jövő márciusban kezdődik meg.

Folytatás ...

A kész homlokzat

A kamerák látóterében lévő részeken még folyik a színezés, szereljük az equitone szálcement paneleket, az Attila utca felé eső részen azonban már elkészült a homlokzat. Itt a múlt héten a műszaki átadásra érkező ügyfeleink már láthatták a házak állványzattól megszabadított oldalát, a lenti képen azonban most azok is megtekinthetik, akik még várnak az átadásra.

Kezdődnek az átadások

A B és C épület első emeletén a mai napon párhuzamosan kezdődtek meg a műszaki átadások. A következő bő két hónapban, több ütemben, emeletről-emeletre haladva sorra adjuk majd át a lakásokat ügyfeleinknek, és bár az épületet kívülről még állványzat takarja, reméljük odabent mindent rendben fognak találni.

Utolsó hibajavítások

A jövő héten átadásra kerülő lakásokban már az utolsó hibák javítása folyik, főleg a festők dolgoznak, hogy eltüntessék a szerelvényezés során okozott kisebb sérüléseket. Péntekre várhatóan minden elkészül, ezután pedig a takarítók veszik át a terepet, hogy ügyfeleink már valóban befejezett állapotban vehessék majd át lakásaikat.

Erkélykorlát-szerelés

Ahogy egyre nagyobb területen fejeződnek be a homlokzatképzési munkák, készül el a színezés, úgy haladnak a burkolók is az erkélyek kövezésével. Ahol már lerakták, kifugázták a padlólapot, ott utolsóként az épületlakatosok is hozzálátnak a munkához, az erkélykorlát felszereléséhez, elsőként az Attila utca felé eső homlokzaton. 

Július végétől átadások

Az első szinteken lassan elkészülnek a lakások, leraktuk a parkettát, helyükre kerültek az ajtók, itt már az ellenőrzések és a hibajavítások folynak. Ennek megfelelően kitűztük a műszaki átadások kezdő időpontját, július 29-től várjuk első ügyfeleinket. Az átadások az épületek méretei miatt az A ütemhez hasonlóan itt is hosszabb időn át tartanak majd, a konkrét időpontokat és a tudnivalókat folyamatosan küldjük majd ki ügyfeleink részére.

Színezzük a homlokzatot

Lassan befejeződik az épületek hőszigetelése, a legtöbb helyen már a tapaszoláson dolgozunk. A homlokzatképzési munkák az Attila utca felé eső részen a legelőrehaladottabbak, itt a múlt héten már a színezésen dolgozunk. Bár ez a terület a kamerák elől rejtve van, az utca felől azonban az érdeklődők már láthatják a gyakorlatilag kész homlokzatot.

Szereljük az ajtókat

A parkettásokat követve, hozzáláttunk a beltéri ajtók beépítéséhez. Ezt követően a burkolók és a parkettások még visszatérnek egy utolsó körre, hogy a lábazati elemek és a parketta szegőlécek még hiányzó darabjait berakják az ajtótokok mellé, illetve hogy elhelyezzék a burkolatváltó profilokat.