Költözési információk 6.: Bútorszállítás és pakolás

A költözéssel kapcsolatos sorozatunk utolsó részében magával az átadással és a bepakolással kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat és tanácsokat szedtük össze.

A kulcsok átvételét követően azonnal megkezdheti a beköltözést. Akik rendelkeznek gépkocsibeállóval, azok egyből használatba vehetik a teremgarázst. , ahova . A pinceszinti teremgarázsba a Wolfner u. felől kapunyitó kártyával tudnak bejutni. A kártyát nem kell az ablakon kinyúlva az érzékelőhöz érinteni, elég a műszerfalra helyezni, a rendszer így is le tudja olvasni. A földszinti teremgarázsokba az Attila u. felől lehet behajtani, a kapu nyitása a beregisztrált mobiltelefonokról indítot hívással történik. (A regisztrálandó telefonszámokat munkatársunk a birtokbaadási időpont egyeztetésekor kéri el, a GSM-es garázskapu nyitásról az építményhasználati útmutaóban olvashatnak részletesebben.) Mindenkinek felhívjuk a figyelmét, hogy a teremgarázs és a kapu nem teherautóra lett méretezve, ha nem személygépkocsival próbál beállni, vagy az autóról nem veszi le a tetőboxot, jó eséllyel el fog akadni.

Akik nem rendelkeznek beállóval, azoknak sajnos ideiglenes jelleggel sem tudunk behajtási lehetőséget biztosítani.  A beállóval nem rendelkező lakástulajdonosok, illetve a nagyobb járművel költözők az Attila utcában tudnak legközelebb megállni, azonban a rendelkezésre álló parkolóhelyek száma erősen korlátozott.

A bútorok felviteléhez 2-2 db lift áll rendelkezésre, ezeknek fülkéjét a sérülések ellen faforgács lapokkal kibéleltük. Az ajtókra, a folyosó falaira, a lépcsőházi korlátokra azonban ügyeljenek, mert ezek leverése esetén a hibákat a jótállás keretében nem javítjuk!

A normál és a szelektív hulladék gyűjtésre szolgáló kukákat már megrendeltük a szolgáltatótól, ezek már a kukatárolóban várják a lakókat. Kérjük, hogy a szelektív kukákat rendeltésszerűen használják, különben a társasház külön kénytelen fizetni ezek elszállításáért! Kérjük, a költözési hulladékot (dobozok, raklapok, hungarocell, zsugorfólia stb.) a kukatárolóban, rendezetten, a dobozokat lapra hajtva rakják le, hogy a rend és a tisztaság megmaradjon! Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a nem megfelelő helyre elhelyezett hulladék nem esztétikus, valamint elszállítása díjköteles, és ezen költség már a ház lakóit fogja terhelni!

Kérjük, legyen tekintettel arra, hogy az egészségügyi veszélyhelyzet miatt a birtokbaadást szigorú rend szerint végezzük, ami munkatársaink és ügyfeleink egészségének védelme érdekében kényelmetlenségeket okozhat.

Ha a birtokbaadás során valamilyen problémába ütköznének, kérjük, keressék ügyfélszolgálatunkon Melkovics Mónikát (Tel.: (06) 30 369-6397, e-mail: melkovics.monika@metrodom.hu). Ha beköltözés után tapasztalnának a lakásban valamilyen hibát, javítás iránti igényüket legegyszerűbben honlapunkon keresztül tudják jelezni (se regisztrációra, se jótállási jegyre, vagy más bizonylatszámra nincs szükség)!

És végül gyors, problémamentes költözést kívánunk minden kedves ügyfelünknek!