Illetékmentesség a CSOK mellé

Illetékmentesség a CSOK mellé

Általános

2020.10.19

A CSOK-kal lakást vásárlók a korábban bejelentett, csak az új lakások megvétele esetén visszaigényelhető áfa mellett újabb kedvezménynek örülhetnek. Január 1-jétől már a 4% illetéket is megspórolhatják, ami egy családi lakás megvásárlása esetén, az ártól függően jellemzően 2-4 millió forint megtakarítást jelenthet. Amiről viszont a hírek nem szólnak, hogy az ingatlanfejlesztők várhatóan ezúttal is csak lassan fognak tudni reagálni a megugró keresletre. A vevők ezért még jó darabig a már egy éve fogyatkozó kínálatból tudnak csak választani. A Metrodom jelenleg még elérhető családi lakásait ide kattintva tudja megtekinteni. 

Őrmezőn már most 5% az áfa!

A Metrodom Őrmezőben nem kell januárig várni, hogy 27-ről 5%-ra csökkenjen az áfa, már most beépítettük az áfaengedményt árainkba! Nyugodtan szerződhet már most, mivel az ár 95%-át 5% áfával, csak jövőre kell megfizetnie! A lakópark árlistáját ide kattintva tekintheti meg.

Átmenetileg szünetel a foglalás

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a várható áfaváltozásra tekintettel, az árakat egyértelműen meghatározó új szabályok közzétételéig a Metrodom Őrmezőn nincs lehetőség a lakások foglalására. A következő napokban minden érdeklődő szíves türelmét kérjük, a változásokról hamarosan honlapunkon keresztül értesítünk mindenkit.

WC tartályok Svájcból

A hidegbukolással párhuzamosan zajlik a falsík alatti WC-tartályok beépítése, melyeket a technológia úttörőjétől, a minőségi termékeiről ismert Geberittől szerzünk be. Így a tartályok nem csak esztétikusak és praktikusak lesznek, de várhatóan hosszan és problémamentesen működnek majd.

Készül a mintalakás

Megkezdtük Őrmezőn a mintalakás berendezését, amelyet a hónap végétől  az érdeklődők is megtekinthetnek majd. Ekkortól készültségi foktól függően az épületeket, illetve a szabad lakásokat is megnyitjuk a vevők előtt, hogy immár ne csak tervrajzról, de élőben is láthassák a kiválasztott lakásokat.

Három hónappal korábbi átadás

Az építőiparban merőben szokatlan hírrel lepjük meg Őrmezőn lakást vásárolt ügyfeleinket: a mostanáig jövő év október 31-re vállalt műszaki átadási határidőnket 3 hónappal korábbra, július 31-re hozzuk előre. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a megvásárolt lakásaikat kifizető ügyfeleink a jövő Karácsonyt várhatóan már új otthonukban ünnepelhetik.

Megkezdődött a színezés

A C és D épület kivételével már mindenhol gyors ütemben folyik a hőszigetelés. A G épületen, ahol a legelőrébb tartunk, már a színezéshez is hozzáláttunk. Ennek során a hőszigetelésre egy vékony nemesvakolat réteg kerül, ami gyakorlatilag a homlokzatképző munka befejezését jelenti.

Korlátok a lépcsőházban

A lakások mellett a lépcsőházakban és a folyosókon is folyik a munka az elektromos alapszerelés gyakorlatilag már mindenhol elkészült. Az A és a B épületben megkezdtük a lépcsőházi korlátok felszerelését is, a hidegburkolatra és a festésre azonban majd csak a befejező munkákkal együtt kerül sor.

Esztrich és vakolás

Lassan befejeződnek az aljzatbetonozási és vakolási munkálatok, az A és G épületekben már a legfelső emeleten is készen van minden lakás. A következő hetekben a B, E és F épületeken is befejeződnek ezek a munkák, szeptemberben pedig a C és D épületekkel zárul a sor.