November 15-16.: Metrodom Panoráma nyílt nap

Készül a mennyezetfűtés

Az A és B épületen a földszint feletti födém kivitelezésében most jutottunk el a fűtés szereléséig. A födém ki van zsaluzva, és ahol a vasszerelés is elkészült, a gépészek a betonvasak között a lakószobák és fürdőszobák alaprajzát követve, megkezdték a mennyezet hűtését és fűtését biztosító, panelokba rendezett csőkígyók beszerelését. Őket követik a villanyszerelők, akik lefektetik a csillárok kiállásáig a kábelek védőcsöveit, majd végül betonnal kiöntjük az egész födémet.

Már két kamerán követhető az építkezés

Akik szeretik figyelemmel kísérni, miként épülnek fel házaink, azok bizonyára örülnek, hogy mostantól két kamerán át is láthatják a növekvő épületeket. A korábban felszerelt első kamerán az Őrmezei út mentén lévő F és D, valamint a középen lévő G épületek, míg az új kamerán a Mikes Kelemen utcai A és B épületek láthatóak.

Készül a pincefödém

Az A és B épületek közös pincéjének már a födéme készül az A épület fölötti részen. A C és D épületeknek a pincefalain dolgozunk, ahogyan az alaplemez elkészültével az E és F épületeken is ez a munkafolyamat következik. A sorban utolsó, G épületnek az alaplemezét öntjük ki, a hó végéig várhatóan ez is teljesen elkészül. 

Készül a pince

Az alaplemez elkészülte után az A és a B épületen hozzáláttunk a pince kivitelezéséhez. Ennek a két épületnek a föld alatt gyakorlatilag egyetlen összefüggő pinceszintje van, amelyben a Mikes Kelemen utcáról nyíló teremgarázs kap majd helyet.

Elkészült a lemezalap

Legalábbis az A és B épületen, ahol a vasszerelés befejezése után kiöntöttük az alaplemezt. A C és D épületeknél megkezdődött az alaplemez vasszerelése, az E, F és G épületeknél pedig lassan elkészülünk a földmunkával.

Itt a negyedik daru

Bár a kamerán keresztül pont nem látszik, de javában készül az A és a B épület alaplemeze. Ami viszont jól követhető, az a negyedik toronydaru megérkezése, illetve összeszerelése, mely a mai napon kezdődik meg.

Vasszerelés, földmunka, víztelenítés

A kamera látóterén kívül eső A és B épületeknél javában zajlik az alaplemez vasszerelése, a D, E és F épületeken pedig dolgoznak a szivattyúk, a kiásott munkagödrökből távolítják el a vizet. Nagyobb földmunka már csak az utolsó, G épületnél van, de hamarosan itt is elkészülünk.

Folyik a vasszerelés

A szerelőbeton kiöntése után hozzáláttunk a lemezalap készítéséhez, elsőként a betonvasak szerelése kezdődött meg. Az építkezés fentről, a Mikes Kelemen utca felől halad lefelé, így elsőként a kamera látóteréből nagyrészt kieső A és B épületeknél zajlik jelenleg a legintenzívebb munka.