The Biebers koncert a Metrodom Parkon

Esztrich és vakolás

Lassan befejeződnek az aljzatbetonozási és vakolási munkálatok, az A és G épületekben már a legfelső emeleten is készen van minden lakás. A következő hetekben a B, E és F épületeken is befejeződnek ezek a munkák, szeptemberben pedig a C és D épületekkel zárul a sor. 

Szereljük a lifteket

Az E és a G épületekbe beszereltük a lifteket, az utóbbi átadott házainkhoz hasonlóan, itt is a német Kone felvonói fogják szállítani a lakókat. A következő hetekben a C és a D épületekben folytatódik a szerelés, szeptember végéig pedig mindenhol készen lesznek a liftek.

Megkezdődött az állványozás

A G épület körül megkezdődött az állványzat felépítése, amire a homlokzatképzési munkákhoz van szükségünk. A következő hetekben a többi épület is egymás után eltűnik az állványzat mögött, hogy már a végleges külsővel bukkanjanak elő ismét.

Munkák a tetőn

Mind a hét épület tetején folynak a munkák, a készültség fokától függően van ahol a lejtbeton, van ahol már a vízszigetelés készül. Itt is helyükre kerülnek az üvegablakok, ugyanis bár ez a részlet a látványterveken nem feltűnő, de az egyes épületekben a lépcsőházak födémáttöréssel készülnek, a tető felől természetes bevilágítással. A lenti kép még nem Őrmezőn, hanem a Metrodom Parkban készült, ami hasonlóan lett kivitelezve.

Az utolsó tégla

Május közepén készült el a falazás a 7 épület közül az elsőben, most pedig a legutolsó, azaz a C épületben is helyére került az utolsó tégla. Ebben az épületben még a gépészeti és elektromos alapszerelés is folyik, de várhatóan ezzel is hamarosan elkészülünk.

Festjük a földszinti falakat

A G épület földszintjén megkezdték a munkát a festők. Elsőként a levakolt falakat glettelik és csiszolják, ezután következik az első festékréteg. A második végleges festésre azonban majd csak a burkolás és a szerelvényezés befejezését követően térnek vissza, amikor az addig esetlegesen keletkezett kisebb hibákat is javítják.

Elkészült az alapszerelés

Az A, B és G épületeken a legfelső emeleteken is befejeződött a gépészeti és elektromos alapszerelés. Ezekben az épületekben az alsóbb szinteken már a vakolás és az esztrichezés zajlik, a G-ben pedig már a festés is megkezdődött.

Megkezdődött a hidegburkolás

A G épület földszinti lakásaiban hozzáláttunk a hidegburkolat lerakásához. Mivel az egyes épületek készültségi foka között különbség van, így például még a C és D épület felsőbb emeleti lakásaiban is van lehetőség burkolatot választani, de az egyeztetéseket folyamatosan zárjuk le, ezért aki egyedi burkolatot szeretne és még nem döntött a vásárlásról, erre gyakorlatilag most van az utolsó lehetőség.

Bent vannak az ablakok

Az A és a G épületben befejeződött a homlokzati nyílászárók beépítése, minden ablak és erkélyajtó a helyére került. A nyílászárók beépítése a többi épületen még folyik, és várhatóan nyár végére fejeződik be a C épületen.

Munkák a kertben

Nem csak az épületekben, a kertben is folyik a munka. Mindenhol fektetjük az épületeket az utcákkal összekötő közművezetékeket, és készülnek az egyes kerti szinteket elhatároló vasbeton támfalak. A már elkészült részeken folyamatosan töltjük vissza a földet, és lassan elérjük a végleges magasságokat a kert mindhárom szintjén.