Látványos videón a Metrodom Park

Munkák a kertben

Nem csak az épületekben, a kertben is folyik a munka. Mindenhol fektetjük az épületeket az utcákkal összekötő közművezetékeket, és készülnek az egyes kerti szinteket elhatároló vasbeton támfalak. A már elkészült részeken folyamatosan töltjük vissza a földet, és lassan elérjük a végleges magasságokat a kert mindhárom szintjén.

Kész a falazás

Legalábbis a 7 épületből kettőn, az A-n és a G-n, ahol a körítő falazaton kívül az épületen belüli válaszfalak is elkészültek. A B, D, E és F épületeken még javában dolgoznak a kőművesek, a C épületen pedig most kezdik rakni a téglákat.

Készül a tetőszigetelés

A vasbeton szerkezet elkészültét követően elsőként az A épületen, hozzáláttunk a lapostető kialakításához. A vízszigetelés már elkészült, jelenleg a kavicsréteg terítése folyik.

Áthelyeztük a kamerát

Az építkezés előrehaladtával át kellett helyezni a kamerákat, az új kamera most már viszont felkerülhetett az A épület tetejére. Így a jövőben egyetlen képen lehet látni a lakópark teljes belső területét, és követni hogyan alakul ki az épületek homlokzata, a teraszos kert és a medence.

Szerkezetkészek vagyunk

Az első kettő után mind a 7 épület szerkezetkésszé vált a Metrodom Őrmezőn. Mivel bent is folyamatosan halad a munka, hamarosan a burkolat- és ajtóválasztási határidők is lezárulnak, ezekre már most is csak a felsőbb emeleteken van lehetőség.

Anyagi támogatás a járványellenes küzdelemhez

Anyagi támogatás a járványellenes küzdelemhez

A Metrodom eddig is mindent megtett ügyfeleink, illetve munkatársaink biztonsága érdekében, ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy segítsük azokat a kisebb közösségeket, melyeknek lakóparkjaink is részei. Ezen gondolat jegyében támogattuk legújabb lakóparkunk, a Metrodom Őrmezőnek otthont adó Újbudát 15 millió forinttal, kifejezetten a járvány elleni védekezéshez való hozzájárulásként.

Megkezdődött a vakolás

Az A és a G épületben, ahol a kőművesek már a 3-on, a gépészek és a villanyszerelők pedig a 2., illetve 1. emeleteken dolgoznak, hozzáláttunk a vakoláshoz. A vakolat előre bekeverve, tartályokban érkezik, melyet szórópisztolyok segítségével gyakorlatilag ráfújunk a téglafalakra, így a hagyományos módszerrel ellentétben a vakolat kellően homogén és sima lesz.

Két épület szerkezetkész

Lassan végéhez közelednek a szerkezetépítési munkák, az A és G épületek már teljesen szerkezetkészek. A B épületen is már a felépítményeken dolgozunk, az E-n és az F-en pedig a záródödém készül. A sor végén a C és a D épület van, ahol a 3. emeleti pilléreket csináljuk, de a hónap végéig ezek is elérik a szerkezetkész állapotot.

Az első ablakok

A Metrodom Őrmezőn továbbra is jó ütemben folyik a munka, megkezdtük a nyílászárók beépítését. Más lakóparkjainkhoz hasonlóan, itt is a német Kömmerling profilokból készült ablakokat és erkélyajtókat használjuk, melyekhez - ahogy a kamera által mutatott képen is látszik - falsík alatti, rejtett redőnytok is tartozik.

Folyik az alapszerelés

Ahogyan az A épület földszintjén elkészültek a falak (itt a kőművesek már az első emeleten dolgoznak), a helyüket a gépészek vették át. Az alapszerelés a pincében már decemberben megkezdődött, most pedig már a lakásokban fektetik a vízvezeték csöveit.