Átköltözött az Észak-pesti irodánk
Fotókon a lakópark

Fotókon a lakópark

Kihasználtuk a jó időt, és végigfotóztuk a szépen kizöldült Metrodom Panorámát. A képek önmagukért beszélnek, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Újpesten a város egyik leglátványosabb lakóparkja született meg. További képekért kattintsanak ide.

Túl a 90%-on

Ahogyan a lenti fotón is látható, az elkészült Metrodom Panoráma még a látványterveknél is lenyűgözőbb lett, pedig a fotó sem tudja visszaadni a valóságot. Minden bizonnyal ez is hozzájárult, hogy egészségügyi helyzet ide vagy oda, erősen fogyatkozik a kínálat. Jelenleg már csak a teljes lakásszám kevesebb mint 10%-ából lehet választani, a listát ide kattintva tekinthetik meg.

Szakmai elismerés a Panorámának

Szakmai elismerés a Panorámának

A már átadott Metrodom Panoráma nem csak az ottlakók tetszését, és az arra járók bámulatát váltotta ki, de az építész szakma mértékadó lapjának számító Metszet is elismerően írt a koncepcióról és a megvalósításról. A gazdagon illusztrált cikket itt olvashatja el, aki pedig még játszik a gondolattal, hogy Budapest egyik legkülönlegesebb lakóparkjába költözzön, az itt tud válogatni az utolsó szabad lakások közül.

Kizöldült a homlokzat

Ahogyan a lenti képen is látható, nem csak a környező utcákban és a téren, de az épületek homlokzatán is kizöldültek a fák és a cserjék. A zöld homlokzatok már most is nagyon látványosak, 3-4 év múlva pedig már kifejezetten buja növényzet fogja borítani a Metrodom Panoráma épületeit.

Hogyan NE szereljünk légkondit

Soha nem szerencsés egy ház homlokzatán úgy elhelyezni a légkondicionálók kültéri egységét, hogy az elrontsa az egységes homlokzati képet (és amit mellesleg a jogszabályok is tiltanak). Ezért is alakítottunk ki a Panorámán a legtöbb erkélyhez olyan külső tárolót, amelyben jól megbújhatnak a kültéri egységek. Sajnos a lenti, a Panoráma A épületéről készült képen látható esetben nem csak a homlokzati kép sérül, de ez a fa is, amelyre a berendezés ráfújja a forró levegőt, biztosan el fog pusztulni az első melegebb hónapban. Kár érte.

Sátor alatt készül a gumipadló

A Metrodom Panorámán több helyen is várják különböző játékok a gyerekeket. Az A és a D épület közötti kis játszóteret az első ütemmel együtt már átadtuk, a B épület mögötti részre telepített játékok körül azonban még hiányzott a burkolat. Mivel a biztonságos, puha gumipadló kiöntéséhez a kivitelezés teljes folyamata alatt fagymentes környezetre van szükség, ezért a teljes terület fölé sátrat emeltünk, amit be is fűtöttünk, hogy a januári hideg ne akadályozza az itteni játszótér elkészültét.

Mesés helyszín a wmn.hu-nak

Mesés helyszín a wmn.hu-nak

Régi hagyományt elevenít fel a wmn.hu csapata, színészeket kértek fel, hogy olvassanak fel meséket a gyerekeknek. A meséket advent vasárnapjain lehet megtekinteni - meghallgatni a wmn.hu YouTube csatornáján, az első Thúróczy Szabolcs tolmácsolásában itt látható. És amiért erről a Metrodom honlapján is olvashatnak, annak a helyszín az oka, ugyanis ezt mi biztosítottuk a Metrodom Panoráma mintalakásában.

Mintalakás Karácsonyig

Novemberi nyílt napunkon több száz érdeklődő látogatott ki a Metrodom Panorámára és tekintette meg többek között 16. emeleti teljesen berendezett mintalakásunkat. Akik viszont kihagyták a nyíltnapot, de szeretnék megnézni a mintalakást, illetve a fantasztikus panorámát, erre már csak december 20-áig van lehetőség, mivel időközben ez a lakás is vevőre talált. Ezt követően csak a fényképek maradnak, ha valaki kíváncsi, milyen is egy igazán elegáns, tágas Metrodom-otthon.