Ilyen volt a vevői bejárás

Októbertől végszerződés

Az építkezés befejezéséhez közeledve, szeptemberben lezárul az előszerződési időszak is. Korábban előszerződött ügyfeleinket már értesítettük a végleges adásvételi szerződés megkötéséről, új ügyfeleink pedig várhatóan október közepétől előszerződés helyett szintén a végleges adásvételi szerződéssel vásárolhatnak ingatlant.

Bontjuk az állványokat

2023.09.26

Miután az 1. ütemen teljesen befejeződött az állványbontás, a 2. ütemen folytattuk a munkát. Az elsőhöz hasonlóan, elsőként itt is a nyugati homlokzat válik szabaddá, amit a többi oldal követ, egészen novemberig, az állványbontás befejeződéséig.

A legfelső emelet

A B épületen kiöntöttük a 9.emelet feletti födémet, jelenleg pedig már a legfelső, 10. emelet pillérei készülnek. Az A épületen a szerkezetépítés 1 emelettel lemaradva követi a B-t, itt a 9. emeleten dolgozunk. 

Megkezdődött az aljzatbetonozás

A vakolás után a múlt héten az első emeleti lakásokban megkezdődött az esztrichezés is. A vasbeton födémre, a víz- és a szennyvíz padlóban futó vezetékei alá egy 2 centis, a falra felhajló szigetelőréteg kerül, ennek feladata a kopogó hangok elnyelése. Ebbe öntjük ki az esztrichet, amire majd a padlóburkolatot rakjuk.

 

 

Így került a tó a Riverre

Aki követi a webkamerán keresztül az építkezést, meglepődhetett rajta, hogy egyik napról a másikra egy tó került a két ütem épületei közé. Az állóvíz ideiglenes jellegű, mindössze 3 napig lesz látható, amíg az alatta található teremgarázs födémén a vízszigetelést teszteljük. Ha minden rendben van, sehol sem csöpög vagy ázik át, a vizet leeresztjük, a födémre pedig hőszigetelés, majd termőföld kerül. 

Műgyantázunk a teremgarázsban

A teremgarázsok, amelyek az elmúlt hónapokban építőanyag raktárként működtek, szeptemberre gyakorlatilag kiürültek. Most az ütemtervnek megfelelően hozzáláttunk az itteni egyik utolsó nagy munkához, a műgyanta borítás elkészítéséhez. A munka mindkét teremgarázs-szinten, több szakaszban zajlik, és várhatóan októberben fejeződik be.

Ilyen lesz a kész lakópark

Ilyen lesz a kész lakópark

Metrodom Green

2023.09.08

Miközben a Metrodom Green első üteme közelít a szerkezetkész állapot felé és már jól láthatóak az épület vonalai, most egy rendkívül részletgazdag videón nézhetik meg, milyen lesz a befejezett, élő ház.  A filmen nem csak az épület külseje, de a kert, a zöldtető, valamint a belső terek is látványosan mutatják meg, milyen egy prémium lakópark.

Állványbontás az átriumokban

A lakóépületek szívében az átriumokban is végéhez közelednek a munkák. Az üvegtető illetve az üvegfalak már korábban elkészültek, augusztusban pedig helyükre kerültek a függőfolyosókon a növénytartó vályúk és az üvegkorlátok. Jelenleg a belső állványzatot bontjuk, ennek befejezését követően pedig hozzálátunk a földszinti tér kialakításához. 

Kezdődik a vakolás

Az alsóbb szinteken, ahol elkészült a gépészeti- és elektromos alapszerelés, hozzáláttunk a vakoláshoz. A vakolat előre bekeverve, tartályokban érkezik (ezek jól láthatók a webkamerán keresztül), melyet szórópisztolyok segítségével gyakorlatilag ráfújunk a téglafalakra, így a hagyományos módszerrel ellentétben a vakolat kellően homogén és sima lesz.

Parkettázás a második ütemen

Az első ütem lakásai után a második ütemen is megkezdődött a lakásokban a parkettázás. A munka egyszerre zajlik az első két szinten, október végére pedig minden lakásban helyére kerül a melegburkolat. 

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL