Fent jártunk a toronyban

Biztosítottuk a házat

A műszaki átadások lezárultával megkezdtük a felkészülést a majdani birtokbaadásra. Ennek keretében megkötöttük a társasházi biztosítást, amely jóval többet nyújt a szokásosnál, és nem csak az épületre, de a lakásokra és részben az ingóságokra is kiterjed, valamint 24 órás gyorsszolgálati szolgáltatást nyújt. Akit érdekelnek a részletek, a Metrodom Garancia+ szolgáltatásáról, itt olvashatnak részletesebben, a biztosítási kötvény pedig erről az oldalunkról tölthető le.

Megkezdődött a hőszigetelés

A B és a C épületnek az épületszárnyak által közrezárt, a térre eső részein felállványoztuk az épületet, és hozzáláttunk a hőszigeteléshez. Az épületek eleve a kiváló hőszigetelőképességgel rendelkező Porotherm Klíma falazóelemekből készülnek, erre kerül most még 16 centi vastagságban a kőzetgyapot hőszigetelés, mely nem csupán a természetes alapanyagokból készül, de az égetett kerámia téglákhoz hasonlóan "lélegzik" is, ami még konfortosabbá teszi a lakótereket.

A legfelső emelet

Miközben a C és D lépcsőházaknál még csak az 5. emelet felszerkezeti elemei készülnek, az F lépcsőháznál már kiöntöttük a 6. emelet feletti födém első szakaszát is. A födém elkészültével itt már hozzáláttunk a legfelső, 7. emelet pilléreinek zsaluzásához is, terveink szerint az épület februárra éri el a szerkezetkész állapotot.

Hangszigetelő válaszfalak

Ahogy a kamerán keresztül is látszik, a Panoráma D épületén már a 2. emeleten is elkészültek a falak. A külső körítő falazat mögött is folyik a kőművesmunka, készülnek a lakáson belüli, illetve a lakások közötti válaszfalak. Utóbbiakhoz a lakásokat egymástól, illetve a folyosótól elválasztó falak kivitelezéséhez a kizárólag természetes anyagokból készülő 30 centiméter vastag Silka mészhomok téglát használjuk. 

Kész a vakolás

City Home J

2018.12.12

A legfelső emelet lakásaiban is befejeződött a vakolás, az esztrichezés pedig már a hetedik emeleten tart. A burkolók a hatodik emeleten dolgoznak, a bejárati ajtók pedig a negyedik emeletig be vannak építve. A festők párhuzamosan dolgoznak a második és az első emeleten, előbbinél az első festékréteget viszik fel, az első emeleten pedig már készre festik a lakásokat.

Az utolsó átadások

Néhány kivételtől eltekintve, a Metrodom Park C ütemén a héten kerül sor az utolsó műszaki átadásokra. A hibajavítások a lakások nagyobb részében már folynak, ahogyan a lépcsőházak befejező munkálatai (festés, burkolatjavítás) is a végükhöz közelednek. Ügyfeleink legközelebb január 16-17-én, a mérésre fenntartott napokon láthatják újra lakásaikat, de a tervezgetés természetesen már az ünnepek alatt megkezdődhet.

Torony és ablakok

A Panoráma B és C épületén is hozzáláttunk a tizedik emelet vasbetonszerkezetének kivitelezéséhez. Mivel az alacsonyabb szárnyakon a hetedik emelettel befejeződött a szerkezetépítés, itt már csak a tornyok növekednek, ami a kamerán keresztül is jól látható. Az alsóbb szinteken szintén folyik a nyílászárók beépítése, a földszinten és az elsőn egyedileg gyártott alumínium ablakok, a második és harmadik emeleteken a német Kömmerling műanyag profiljaiból készülő ablakokat és erkélyajtókat kerülnek beépítésre.

Öntjük a szerelőbetont

Miközben az utolsó cölöpfejtömbön dolgozunk, a már elkészült fejtömbök között szétterítettük a sóderágyat. Erre kerül az úgynevezett szerelőbeton, amelynek kiöntéséhez most kezdtünk hozzá. Ez a szerelőbeton biztosítja majd azt a sima, szilárd felületet, amelyen hozzáláthatunk az alaplemez betonvasainak szereléséhez.

Szereljük a beltéri ajtókat

City Home I

2018.12.10

A földszinti lakásokban hozzáláttunk a beltéri ajtók beépítéséhez. Ez az utolsó nagyobb szakipari munka, ezután a parkettások és burkolók még visszatérnek egy rövid időre, hogy a szegőléceket, illetve lábazati elemeket hozzázárják az ajtótokokhoz, amivel gyakorlatilag teljesen elkészül a lakás. Ezután a műszaki átadásig már csak az ellenőrzés, a hibajavítás, illetve egy takarítás van hátra.