Új irodát nyitottunk a Metrodom Riveren

Új irodát nyitottunk a Metrodom Riveren

Metrodom River

2022.07.28

A Metrodom Riveren közvetlenül az építkezés mellett megnyitottuk új, budai értékesítési irodánkat. Aki szeretne közvetlenül a helyszínen tájékoztódni a lakóparkról, azt időpont egyeztetés után (+36 1 919-3324) várjuk a Budafoki út 64-66. szám alatti új irodánkban!

Készül a közösségi nappali

Az épületen belül utolsóként a közösségi nappali befejező munkáihoz fogtunk hozzá. Itt mostanáig az építésvezetőség működött, a következő két hétben a festők, illetve a parkettások foglalják el a helyüket. A közösségi nappalin belül külön játszósarok készül a gyerekeknek, az idősebb korosztály pedig a nagy TV-n kívül egy csocsót fog kapni.

Utolsó simítások a felső emeleteken

A 4-5. emeleti lakásokban is befejezték a munkát a burkolók és a parkettások, helyükre kerültek a lábazatok, szegőlécek és a burkolatváltók. A festők még dolgoznak a hibajavításokon, párhuzamosan pedig megkezdődtek az ellenőrzések, hogy ezeket a lakásokat is kitakaríthassuk és lezárhassuk a közelgő műszaki átadásokig. 

A szerkezetépítés titkai

Metrodom River

2022.08.01

A Metrodom River szerkezetépítési munkáit a szakma is élénk figyelemmel kíséri, a lakópark különlegességei, többek között a föld alatti alagútrendszer miatt is. Akit érdekel a szakmai háttér, az a Magyar Építők oldalán olvashat egy interjút a szerkezetépítő cég vezetőjével, a sok-sok fénykép pedig azt is megmutatja, ami kívülről a kamerákon át nem látható.

Készül a járda

Az épületen belül lassan minden munka befejeződik, így a külső kertek, illetve a lakópark előtti közterület rendbetételére koncentrálunk. A főbejárat előtt elkészültek a lépcsők és a burkolat, hamarosan pedig a járda is sorra kerül. 

Kezdődik a gépészeti alapszerelés

Bár még hónapokig tart a szerkezetépítés, a Metrodom Riveren a gépészek is megkezdték a munkát. Elsőként a függőleges szerelőaknákba (közismertebb nevén strangokba) helyezik el a fűtés és hűtés, a víz, a szennyvíz, és a szellőzés csöveit. 

Hogy változik a Metrodom házak rezsije?

Hogy változik a Metrodom házak rezsije?

Általános

2022.07.25

A földgáz illetve az áram lakossági árának változása miatt mindenki vadul számol, hogyan befolyásolja ez a jövőben az általa fizetendő rezsi összegét.  Minden bizonnyal a Metrodom ügyfelei sincsenek másként, akik az idén (Metrodom Zugló), vagy az ezt követő években (Metrodom River és Metrodom Green) költöznek majd be új lakásaikba. A címbeli kérdésre a válasz viszonylag rövid és egyszerű: az áremelésből ők szinte semmit nem fognak észlelni. Akit a bővebb válasz is érdekel, az alábbiakban olvashatja a részleteket.

Lebontottuk a régi trafót

Az épület elkészültével lebontottunók a régi trafóházat, amelyre már nincs szükség. Ennek még a helyét is eltüntetjük, a terület helyreállítása után pedig ezen a részen is hozzálátunk a kerítés kivitelezéséhez. 

Az ötödik emeleten járunk

Az első ütemen folyamatosan készül a 4. emelet feletti födém, ezzel párhuzamosan pedig az 5. emelet vasbeton pillérei és falai. Az alacsony épületszárnynak ez a legfelső emelete, azaz a következő, 6. szinttől augusztusban lassan elkezdenek kirajzolódni az épülő tornyok is. 

A gázáremelésnél jön ki a Metrodom házak előnye

A gázáremelésnél jön ki a Metrodom házak előnye

Általános

2022.07.18

Most az "átlag" fölé eső energiafogyasztás árának igencsak jelentős emelése mutatja meg a gyakorlatban, milyen óriási előnyben vannak a Metrodom házai és lakásai a fenntartási költség terén. Az alábbiakban elsőként a korábbi, 2020-ban, vagy előtte átadott házaink fogyasztását nézzük meg, és azt, hogy mennyiben kell aggódnia régebbi ügyfeleinknek a rezsiszámla miatt. 

Műgyantázunk a teremgarázsban

A parkológépek beszerelését követően, a teremgarázs utolsó nagyobb munkájaként megkezdődött a műgyanta-padló készítése. A C és D lépcsőházak alatti részen már készen van a padló, és hamarosan az A és B lépcsőházak alatti részeken is befejeződik a munka.