A Világgazdaság podcastja a lakásárakról

A Világgazdaság podcastja a lakásárakról

Általános

2022.05.16

Aki érdeklődik az ingatlanok iránt, vagy kifejezetten új lakás vásárlásában gondolkodik, annak érdemes meghallgatnia a Világgazdaság podcastjának legfrissebb adását, ahol Sándor Tünde újságíró, a Metrodom lakóházait generálkivitelező Metrodom Építő Kft. ügyvezető igazgatójával, Kiss Gáborral beszélget. A podcast minden népszerű aggregált oldalon, illetve közvetlenül a Világgazdaság honlapjáról is elérhető.

Készül a földszinti födém

A földszint növekvő falaival és pilléreivel együtt hozzáláttunk a födém készítéséhez is. Ez egy elég összetett munka, a zsaluzat elkészítése, illetve a betonvasak összeszerelése után rakjuk be a mennyezeti világítás kábelcsatornáit, valamint a hűtési és fűtési rendszer csöveit is. Ezeket a lakás alaprajzának megfelelően méretezett, előregyártott panelekből rakjuk össze a helyszínen, és a vasakkal illetve kábelcsatornákkal együtt öntjük bele a födémbe. A Metrodom fűtési-hűtési rendszeréről egyékbként itt található a részletes leírás.

Falak a földszinten

A második ütemen a -1-es pinceszint feletti födém készül, az első ütemen pedig már a földszinti falakat építjük. A falakkal együtt a teljes pillérvázas szerkezet elkezd kinőni a földből, a következő háromnegyed év lesz talán az építkezés leglátványosabb szakasza, mely kiválóan nyomon követhető kameráinkon keresztül. 

Indulhat a parti sétány építése

A Kormány elfogadta a Duna-part teljes, XI. kerületi szakaszának gyalogos és biciklis sétánnyá való kiépítésének terveit. A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a megvalósításhoz szükséges forrásokat a projektet koordináló Budapest Fejlesztési Központ rendelkezésére bocsájtják, így a sétány gyakorlatilag párhuzamosan épülhet meg a közvetlenül mellette álló Metrodom River lakóparkkal.

Készül a födém

Az első ütemen gyorsan készülnek a -2-es pinceszinten a vasbeton falak és pillérek, és már hozzáláttunk a legalsó szint födémének kivitelezéséhez is. A második ütemen is megkezdődött a betonozás, itt az alaplemez készül. 

Állítjuk a toronydarukat

A héten felállítjuk a két épülethez az első toronydarukat, a látványos munkát az érdeklődők ezúttal is élőben követhetik a kamerákon keresztül. Az 50 méter magas daruk a szerkezetépítésben fognak közreműködni, és közel másfél évig lesznek láthatóak az építkezésen. 

Készül az alaplemez

Sorra készülnek az A épület alaplemezének újabb és újabb darabjai. A héten egy méretesebb szakasz van soron, amelynél a munka jól követhető a kamerákon keresztül is.  A B épületnél még cölöpözünk, de a hétvégén már itt is hozzálátunk a szerelőbeton elkészítéséhez. 

Elsőként a Metrodomtól: minden gépkocsibeállónál alapfelszereltség az elektromosautó-töltő

Elsőként a Metrodomtól: minden gépkocsibeállónál alapfelszereltség az elektromosautó-töltő

A fenntarthatóság iránti elköteleződésünk minden új lakóparkunk tervezésénél elsődleges szempont. Házaink innovatív műszaki tartalma most újabb, kiemelten fontos elemmel bővül, a közepes, illetve nagyobb (80 lakás felett) méretű lakóparkok esetén először a Metrodomnál lesz minden gépkocsibeálló alapfelszereltsége az elektromosautó-töltő. 

Készül az alaplemez

A cölöpözés befejezésével hozzáláttunk az alaplemez készítéséhez. A munka első szakaszában a betonvasak kerülnek a helyükre, ezt követően kerül majd sor az alaplemez kiöntésére.