Prémium lakások most ajándék gépkocsibeállóval, valamint akár további milliós árkedvezménnyel!

Prémium lakások most ajándék gépkocsibeállóval, valamint akár további milliós árkedvezménnyel!

Vásárolja meg álmai otthonát a XI. kerület egyik leggyorsabban fejlődő részén, a Metrodom River lakóparkban!

Jelen akciónk keretében ez az álom pedig még inkább vonzó lehet, hiszen amennyiben most vásárol a Metrodom River lakóparkban lakást, megajándékozzuk egy autóbeállóval. Amennyiben Ön szakaszos fizetési ütemezést* választ, további árkedvezményhez juthat, melynek minimum értéke 2,5 millió Ft.

Folytatás ...

Költözik a kamera

A Metrodom River építését követő kamerák közül sajnos az egyiket el kell költöztetnünk, a kamerának helyet adó mobiltorony bontása miatt. Ugyanakkor az új telepítési pont már megvan, és amint kiépítettük a tápellátást, újra munkába áll. Ez viszont a feladat összetettsége miatt némi időbe telik, így addig is mindenkitől türelmet kérünk.

Kezdődik az állványozás

Hozzáláttunk az állványozhoz, amire a homlokzatképzési munkákhoz van szükség. A következő hetekben a Metrodom River első épületét beborítja az állványzat, ezt követően pedig ha az időjárás továbbra is kedvező lesz, hozzálátunk a hőszigetelés felrakásához. 

Indul az alagút kivitelezése

Most, hogy a River első üteme már teljesen szerkezetkész, hozzálátunk a lakópark egyik különlegességének, a Budafoki utat a 6 épület teremgarázsaival összekötő 2x1 sávos föld alatti út kivitelezéséhez. Az első hónap a földmunkával fog telni, amit az alagút vasbeton szerkezetének építése követ majd. A teljes út várhatóan nyárra készül el. A föld alatti utat az első két épülettel együtt adjuk majd át a lakóknak, a következő években pedig sorra kapcsolódnak majd rá a 3-5. ütemek épületei is.

Szerkezetkész a Metrodom River 1 épülete

Az építési ütemtervnek megfelelően a Metrodom River első üteme szerkezetkész lett az év végére. Az ünnepek alatt mi is megpihenünk kicsit, így követkzeik egy kis szünet az építási munkálatokat tekintve. Januártól már a szakipari munkákkal folytatódik az építkezés, az összes emeleten egyidőben.

Kezdődik a hidegburkolás

Újabb fontos szakipari munka, a hidegburkolás kezdődött meg a Metrodom River első ütemén. A földszinten és az első emeleten a festők nyomában megkezdtük a csempézést, illetve a padlólapok lerakását a fürdőszobákban és a konyhákban. Ezek a lakások lassan kezdik mutatni, milyenek is lesznek. A kivitelezés végén, és bár sok kisebb munka vár még itt ránk a nagyobbak közül tulajdonképpen már csak a szerelvényezés az ajtók beépítése és a parkettázás van hátra. 

A legfelső emelet

Részben elkészült a tizenkettedik emelet feletti födém, és hozzáláttunk a legfelső tizenharmadik emelet szerkezetéhez. Ez már valóban az épület teteje és az előzetes ütemtervnek megfelelően, az első ütem még idén eléri a szerkezetkész állapotot.

Megkezdődött a festés

A vakolók nyomában újabb szakipar képviselői kezdték meg a munkát, a festők. Miközben fent még az utolsó emelet vasbeton szerkezete készül, a földszinten, illetve az elsőn már a valakat glettelik és festik. Ez még csak az első festékréteg, a második festékréteg majd csak később, a burkolás után kerül fel a falra.

Dolgoznak a kőművesek

Mindkét ütemen folyamatosan haladnak a kőművesek, az első épületben már a negyedik, ötödik emeleteken járnak, a második épületen pedig most érnek fel a harmadikra. A falazás a hőmérséklettől függően télen is folytatódik, ha nincs túl hideg ugyanolyan sebességgel halad a munka, mint ősszel vagy tavasszal. 

Indul az aljzatbetonozás

A vakolás után a múlt héten a földszinti lakásokban megkezdődött az esztrichezés is. A vasbeton födémre, a víz- és a szennyvíz padlóban futó vezetékei alá egy 2 centis, a falra felhajló szigetelőréteg kerül, ennek feladata a kopogó hangok elnyelése. Ebbe öntjük ki az esztrichet, amire majd a padlóburkolat kerül.

Megkezdődött a vakolás

Az 1. ütemen, ahol a kőművesek már az 5-en, a gépészek és a villanyszerelők pedig a 2-3. emeleteken dolgoznak, hozzáláttunk a vakoláshoz. A vakolat előre bekeverve, tartályokban érkezik (ezek jól láthatók a webkamerán keresztül), melyet szórópisztolyok segítségével gyakorlatilag ráfújunk a téglafalakra, így a hagyományos módszerrel ellentétben a vakolat kellően homogén és sima lesz.