Elektromos autó

A Metrodom számára fontos a környezetvédelem, a korszerű és energiatakarékos, hatékony technológiák bevezetése. Hazánkban is egyre többen használnak konnektorról tölthető (plug-in) hibrideket, illetve teljesen elektromos meghajtású autókat, az előrejelzések szerint pedig a számuk a jövőben dinamikusan növekszik. A zéró károsanyag-kibocsátású, városban ezért kifejezetten előnyös elektromos autók elterjedésének egyik akadályát a töltési nehézségek jelentették: kevés a nyilvános töltőállomás, más alternatívák pedig nem igazán voltak a városi autósok számára. A Metrodom valamennyi társasházában lehetőség van rá, hogy az elektromos autóval rendelkező, vagy annak vásárlását tervező ügyfeleink ne csak tárolják, de bármikor fel is tölthessék autóikat, így minden nap kihasználhatják az akkumulátorok maximális kapacitását.

Házainkban lehetőség van a gépkocsi beállók egy részéhez feláras extraként elektromos töltési kiállást kérni.  Régebbi házaink esetében a töltőkiállás a lakás elektromos mérőórájáról van levezetve a beállóig, az autó elektromos töltése a lakás áramfogyasztását terheli. Amennyiben az eredeti áramkiépítés a használat során kevésnek bizonyulna, utólagos bővítést a lakás birtokbavételét követően a tulajdonos az ELMŰ-től kérhet.

Újabb, 2020-ban vagy később indított lakóparkjaink esetén a töltők függetlenek a lakásoktól, saját, a teremgarázsban vagy annak közelében elhelyezett mérőórával rendelkeznek. Ezek a beállók így semmilyen módon nincsenek a lakásokhoz kötve, azoktól függetlenül értékesíthetőek, vagy bérbe adhatóak. Az alap kiépítés a beálló közelében elhelyezett, zárható fedéllel védett dugaljat foglalja magába, mellyel legfeljebb 3,6 kWh-val (16 A) tölthető a gépkocsi. A töltő kiépítésének lehetőségéről, a kiépítés áráról, a rendelhetőség határidejéről a gépkocsibeálló műszaki leírásában talál részletesebb információt. vagy keresse ingatlantanácsadónkat!