Megkaptuk az építési engedélyt

Megkaptuk az építési engedélyt

Jogerőre emelkedett a Metrodom Őrmező építési engedélye, két hét múlva pedig már az alaprajzok és az árak között böngészhetnek az érdeklődők. A lakópark a legfontosabb tudnivalók már most elérhetők honlapunkon, ahogy az építési engedélyt is letölthetik erről az oldalról.

Helyükön az ablakok

Befejeződött a külső nyílászárók beépítése, melyet január végén kezdtünk el. Pontosabban szólva a lakások műanyagtokos ablakai és erkélyajtói kerültek a helyükre, de az épület portáljaira, illetve a folyosók bevilágításáról gondoskodó alumínium ablakaira és ajtóira sem kell már sokáig várni.

A földszint kiburkolva

Miközben a legfelső emeleten még a nyers téglafalak várják a burkolókat és a villanyszerelőket, a földszinten elkészült a lakásokban a hidegburkolás. A burkolók jelenleg az elsőn dolgoznak, a glettelés és festés a 2. emeleten folyik, a 3-4. emeleteken pedig a vakolás és az aljzatbetonozás zajlik.

Dolgoznak az épület-lakatosok

Megkezdődtek az épületen a lakatos munkák, mind az erkélyeken, mind a lépcsőházakban hozzáláttunk a korlátok szereléséhez. A külső nyílászárók beépítése a 6., a gépészeti alapszerelés az 5., míg az elektromos alapszerelés a 4. emeleten tart.

Bejárati ajtók

A földszintik lakásokban megkezdtük a bejárati ajtók beépítését, az előző két ütemhez hasonlóan itt is a Steelman termékeit használjuk. Ezeknek a több ponton záró ajtóknak nem csak a lapja, de a tok is teljes egészében acélból készül, ennek, illetve a biztonsági zsanéroknak és a több pontos zárásnak is köszönhető a MABISZ tanúsítvány. 

Munkák a tetőn

Az épületszerkezet és a falak elkészülte után hozzáláttunk a tető kivitelezéséhez. Az épületek két szélén lévő lépcsőházak (A-B, E-F) tetején már elkészült a vízszigetelés, a két középső lépcsőházon most folyik a munka, és ezzel egyidejűleg hozzáláttunk a 7. emelet mellvéd falazatának kivitelezéséhez is.

Megkezdődött a hidegburkolás

A földszinten a glettelés elkészültével a hidegburkolók is megkezdték a munkát. Ebben a szakaszban kerülnek beépítésre a kádak és zuhanytálcák, illetve a falsík alatti WC tartályok is, melyeket szintén csempe rejt majd.

Kész a falazás

A homlokzat után elkészültek a lakás elválasztó falak is, ezzel gyakorlatilag befejeződött a falazás. Szintén elkészült a teremgarázsnak a kert alá benyúló része, itt a födém vízszigetelése után a héten kiöntöttük az úgynevezett lejtbetont. A kertnek ez a része gyakorlatilag zöldtető lesz, a cserjék és a fák alatt fog rejtőzni a teremgarázs.

Glettelés és festés

A vakolók nyomában a földszinti lakásokban a festők vették át a terepet, hozzákezdtünk a falak gletteléséhez. Az aljzatbeton készítése az 1. emeleten folyik, a vakolók pedig már a 2-on dolgoznak. A villanyszerelők a 3., a gépészek a 4. emeleti lakásokban végzik az alapszerelést, a legfelső szinteken pedig a kőművesek dolgoznak az utolsó válaszfalakon.

Állványozzuk az épületet

Elkészült a körítő falazat, a külső nyílászárókat pedig a 3. emeletig beépítettük. A Gém és a Fogadó utca sarkánál hozzáláttunk az állványzat felállításához, hogy a hőszigeteléssel megkezdődhessenek a homlokzatképző munkálatok is.

Megkezdődött az aljzatbetonozás

A növekvő épületszerkezetnek és falaknak köszönhetően, odabent is újabb és újabb szakipari munkanemek kezdődnek meg. A vakolás elkészülte után a földszinti lakásokban az aljzatbetonozás is megkezdődött, ennek során a vasbeton födémre és az azon vezetett fűtés- és vízvezetékekre egy újabb betonréteg kerül. Ez fog majd alapul szolgálni a lakás padlóburkolatának, a padlólapoknak és a laminált padlónak.