Filozófia

A Metrodom mindig figyelt rá, hogy épületei és lakásai ne csupán megfeleljenek a hatályos előírásoknak, de valóban igényes termékek kerüljenek beépítésre. Modern, a jövőbe mutató műszaki megoldásokat alkalmazunk, hogy otthonaink évek, évtizedek múlva is korszerűnek számítsanak. Ezért is logikus döntés a részünkről, hogy minden társasházunkban okosotthon-rendszerrel szereljük fel lakásainkat.

Az intelligens otthonnal (smart home, "okosotthon"), mint fogalommal biztosan sokan találkoztak már, ügyfeleink pedig mintalakásunkban is kipróbálhatják, mit jelent, hogy működik egy valóban intelligens otthon. Bár az okosotthon, mint kifejezés napjaink egyik népszerű hívószava az ingatlanfejlesztők körében is, mégis mindenki mást és mást ért rajta. Vannak, akik számára az okosotthon kimerül abban, hogy a vevők kezébe nyomnak egy néhány tízezer forintos központi egységet, amivel mindenki kezd, amit tud. (Jellemzően nem sokat.) Vannak, akik számára az okosotthon a mobiltelefonról különböző applikációkkal kapcsolgatható világítást, dugaljakat és érzékelőket jelent – de hogy mi értelme van ennek, azon nem gondolkodnak el.

A Metrodom számára az okosotthon egy olyan, valóban intelligens rendszer, amely irányítja a lakás elektromos berendezéseit, világítását, fűtését, és ezáltal kényelmesebbé teszi otthonunkat és energiát takarít meg. Szerintünk nem attól nevezhető egy otthon valóban okosnak, hogy állandóan a telefonunkért kell kapkodni, ha valamit szeretnénk ki- vagy bekapcsolni, ellenőrizni, hanem ha a rendszer úgy tud működni, hogy nem igényli a folyamatos beavatkozást, állítgatást. Ügyfeleink ezért egy minden tekintetben működő, az okosotthonos alapfunkciókat biztosító lakásba költözhetnek be, amelyet igényeik szerint tovább fejleszthetnek, amihez rendelkezésre áll partnerünk támogatása.