A Világgazdaság podcastja a lakásárakról

A Világgazdaság podcastja a lakásárakról

Általános

2022.05.16

Aki érdeklődik az ingatlanok iránt, vagy kifejezetten új lakás vásárlásában gondolkodik, annak érdemes meghallgatnia a Világgazdaság podcastjának legfrissebb adását, ahol Sándor Tünde újságíró, a Metrodom lakóházait generálkivitelező Metrodom Építő Kft. ügyvezető igazgatójával, Kiss Gáborral beszélget. A podcast minden népszerű aggregált oldalon, illetve közvetlenül a Világgazdaság honlapjáról is elérhető.

Falak a földszinten

A második ütemen a -1-es pinceszint feletti födém készül, az első ütemen pedig már a földszinti falakat építjük. A falakkal együtt a teljes pillérvázas szerkezet elkezd kinőni a földből, a következő háromnegyed év lesz talán az építkezés leglátványosabb szakasza, mely kiválóan nyomon követhető kameráinkon keresztül. 

Júliusban kezdődik a River B értékesítése

Júliusban kezdődik a River B értékesítése

Bizonyára sokak figyelmét felkeltette, hogy a Metrodom River első két üteme egymást szorosan követve készül, már a szerkezet épül, a második ütem értékesítése azonban még nem kezdődött meg. A második ütem iránt érdeklődőknek már csak bő 2 hónapot kell várniuk, július elejétől ezek a lakások is elérhetőek lesznek. A második ütem különlegessége, hogy ebből az épületből, pontosabban a lakások egy részéből már közvetlen kilátás nyílik majd a Dunára.

Indulhat a parti sétány építése

A Kormány elfogadta a Duna-part teljes, XI. kerületi szakaszának gyalogos és biciklis sétánnyá való kiépítésének terveit. A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a megvalósításhoz szükséges forrásokat a projektet koordináló Budapest Fejlesztési Központ rendelkezésére bocsájtják, így a sétány gyakorlatilag párhuzamosan épülhet meg a közvetlenül mellette álló Metrodom River lakóparkkal.

Készül a födém

Az első ütemen gyorsan készülnek a -2-es pinceszinten a vasbeton falak és pillérek, és már hozzáláttunk a legalsó szint födémének kivitelezéséhez is. A második ütemen is megkezdődött a betonozás, itt az alaplemez készül. 

Állítjuk a toronydarukat

A héten felállítjuk a két épülethez az első toronydarukat, a látványos munkát az érdeklődők ezúttal is élőben követhetik a kamerákon keresztül. Az 50 méter magas daruk a szerkezetépítésben fognak közreműködni, és közel másfél évig lesznek láthatóak az építkezésen. 

Készül az alaplemez

Sorra készülnek az A épület alaplemezének újabb és újabb darabjai. A héten egy méretesebb szakasz van soron, amelynél a munka jól követhető a kamerákon keresztül is.  A B épületnél még cölöpözünk, de a hétvégén már itt is hozzálátunk a szerelőbeton elkészítéséhez. 

Cölöpözés a B épületnél

Az  A épületen lassan befejeződik a cölöpözés, illetve a cölöpfejtömbök készítése, így ez a munka a B épület területén folytatódik. Terveink szerint februárra itt is befejeződik a cölöpözés kivitelezése.