Fizetés 5% áfával

A Metrodom valamennyi, a kínálatunkban jelenleg megtalálható épületünk megkapta még 2018. november 1-je előtt a végleges építési engedélyt, melyek dátumát, illetve érvényességét az egyes lakóparkoknál, a letölthető iratok menüpont alatt az engedélyt letöltve ellenőrizhet. Ennek megfelelően a hatályos áfa törvény szerint az ezekben az épületekben megvásárolt lakások vételárának 5% áfa tartalma 2019. december 31-ét követően sem emelkedik 27%-ra akkor sem, ha az utolsó vételárrész fizetése ennél későbbi dátumra esne. A lakás vételárának áfa tartalmáról az adásvételi (elő)szerződésben egyértelmű tájékoztatást adunk, így ügyfeleink is biztonságban érezhetik magukat, hogy egy esetleges félreértés, a nem megfelelő tájékozódás miatt a megvásárolt lakás vételára utólag nem fog meglepetésszerűen drágulni.

A Metrodom fizetési ütemezése egyszerű és a lehető legkedvezőbb.

Mivel beruházásainkat saját erőből, illetve banki finanszírozással valósítjuk meg, az építkezésekhez nincs szükség ügyfeleink pénzére. Éppen ezért a szerződés biztosítékául szolgáló

  • 10% foglalón + 10% előlegen kívül, amit a szerződés megkötésekor kell fizetni, minden mást, azaz a fennmaradó
  • 80%-ot csak a műszaki átadás és a jogerős használatbavételi engedély kiadása után, közvetlenül a beköltözés (birtokbaadás) előtt kell teljesíteni.

Ez a fizetési konstrukció nem csak egyszerű és kényelmes, de biztonságos is, senkinek sem kell azon aggódnia, hogy az ingatlanfejlesztő mit fog csinálni a pénzével. Még a 10% foglaló is egy zárolt bankszámlára kerül, amihez csak a projekt sikeres befejezését követően jutunk hozzá, azaz ez is arra ösztönöz minket, hogy rendben felépítsük a házat, megkapjuk a használatbavételi engedélyt, átadjuk a lakásokat. Ügyfeleinknek amiatt sem kell félniük, hogy valamilyen váratlan gond miatt a finanszírozó bank az ő befizetéseiket, vagy lakásaikat használják fedezetnek a Metrodom hiteléhez. A finanszírozási szerződést ugyanis úgy kötjük, hogy amennyiben a vevő teljesíti fizetési kötelezettségét (kifizeti a vételárat), a bank köteles hozzájárulni a vevő tulajdonjogának bejegyzéséhez és a jelzálog törléséhez. 

Bankhitel, CSOK, lakástakarékpénztár vagy munkáltatói kölcsön esetén már az adásvételi szerződésben rögzítjük a pénzintézet vagy a munkáltató által előírt és elvárt, kölcsönösen egyeztetett feltételeket, így később nem kell semmilyen kellemetlen meglepetésre számítani.

Lakásaink ellenértékét kizárólag pénzben tudják kiegyenlíteni. Semmilyen más ellenszolgáltatást, lakás-beszámítást, bartert, építőanyag-beszállítást, médiamegjelenést, vagy egyéb más szolgáltatást nem áll módunkban elfogadni.