Fizetés

Az új építésű lakások áfakulcsa 2021. január 1-jétől egységesen 5%, a Metrodom lakóparkjaiban is valamennyi lakás bruttó vételára ezzel az áfakulccsal van számítva. A lakás vételárának áfa tartalmáról az adásvételi (elő)szerződésben egyértelmű tájékoztatást adunk, így ügyfeleink is biztonságban érezhetik magukat, hogy egy esetleges félreértés, a nem megfelelő tájékozódás miatt a megvásárolt lakás vételára utólag nem fog meglepetésszerűen drágulni (amennyiben a jelenlegi szabályozás nem változik meg 1).

A Metrodom fizetési ütemezése egyszerű és a lehető legkedvezőbb.

Mivel beruházásainkat saját erőből, illetve banki finanszírozással valósítjuk meg, az építkezésekhez nincs szükség ügyfeleink pénzére. Éppen ezért az (elő)szerződés megkötésekor kizárólag a finanszírozó bank által előírt 10 % vételárrészt kell megfizetni, minden mást, azaz a fennmaradó 90%-ot csak a műszaki átadás és a jogerős használatbavételi engedély kiadása után, közvetlenül a beköltözés (birtokbaadás) előtt kell teljesíteni. 

Ez a fizetési konstrukció a hazai piacon különösen kedvező, nem csak egyszerű és kényelmes, de biztonságos is, senkinek sem kell azon aggódnia, hogy az ingatlanfejlesztő mit fog csinálni a pénzével. Még a szerződéskötéskor fizetendő foglaló összege is egy zárolt bankszámlára kerül, amihez csak a projekt sikeres befejezését követően jutunk hozzá, azaz ez is arra ösztönöz minket, hogy rendben felépítsük a házat, megkapjuk a használatbavételi engedélyt, átadjuk a lakásokat. Ügyfeleinknek amiatt sem kell félniük, hogy valamilyen váratlan gond miatt a finanszírozó bank az ő befizetéseiket, vagy lakásaikat használják fedezetnek a Metrodom hiteléhez. A finanszírozási szerződést ugyanis úgy kötjük, hogy amennyiben a vevő teljesíti fizetési kötelezettségét (kifizeti a vételárat), a bank köteles hozzájárulni a vevő tulajdonjogának bejegyzéséhez és a jelzálog törléséhez. 

Bankhitel, CSOK, lakástakarékpénztár vagy munkáltatói kölcsön esetén már az adásvételi szerződésben rögzítjük a pénzintézet vagy a munkáltató által előírt és elvárt, kölcsönösen egyeztetett feltételeket, így később nem kell semmilyen kellemetlen meglepetésre számítani.

Lakásaink ellenértékét kizárólag pénzben tudják kiegyenlíteni. Semmilyen más ellenszolgáltatást, lakás-beszámítást, bartert, építőanyag-beszállítást, médiamegjelenést, vagy egyéb más szolgáltatást nem áll módunkban elfogadni.

 

1. Amennyiben a jelenleg hatályos jogszabály módosulna, abban az esetben annak kockázatát a Vevő köteles viselni, azaz az áfakulcs esetleges emelése miatti bruttó vételárnövekményt megfizetni, illetve ha az áfa összege csökkenne, azzal értelem szerűen csökken a vevő által fizetendő bruttó vételárrész.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL