Megkaptuk az építési engedélyt

Megkaptuk az építési engedélyt

Jogerőre emelkedett a Metrodom Őrmező építési engedélye, két hét múlva pedig már az alaprajzok és az árak között böngészhetnek az érdeklődők. A lakópark a legfontosabb tudnivalók már most elérhetők honlapunkon, ahogy az építési engedélyt is letölthetik erről az oldalról.

Készül a tizenkettedik emelet

Már a 12. emelet pillérei készülnek, és júliusra várhatóan a D épület tornya is eléri a legmagasabb pontját. A kőművesek a 10-en dolgoznak, a gépészeti és az elektromos alapszerelés pedig befejeződött az alacsonyabb épületszárnyban. Az esztrichezés a 6-on, a vakolás a 3. emeleten tart.

Megkezdődött a hidegburkolás

Az első emeleti lakásokban a vakolás elkészülte után megkezdték a munkát a burkolók. A következő hetekben nem csak a padlólapok, illetve csempék kerülnek lerakásra a fürdőszobákban, előszobákban és konyhákban, most fogjuk beépíteni a fürdőkádakat, zuhanytálcákat, illetve a WC tartályokat is.

Tizenegyediken a torony

A 11. emelet pilléreinek készítésénél tart a szerkezetépítés, a kőművesek a 9. emeleten dolgoznak. Az alacsony épületszárny legfelső, 7. emeletén készül a gépészeti és az elektromos alapszerelés, illetve építjük be az ablakokat és az erkélyajtókat, az esztrichezés a 4-5. emeleten tart.

Épül a torony

Elkészült a 7. emelet, azaz a teljes, alacsonyabb épületszárny szerkezete, jelenleg már a torony szerkezetén dolgozunk. A kőművesek az 5-6. emeleten járnak, a gépészek és a villanyszerelők pedig 4-en csinálják az alapszerelést. A külső nyílászárók beépítése szintén a 4-en jár, a vakolás a 2., az esztrichezés pedig az 1. emeleten tart.

Megkezdődött a vakolás

A gépészek és villanyszerelők nyomában, az alapszerelés elkészülte után, hozzáláttunk a lakáson belüli falak vakolásához. Többi épületünkhöz hasonlóan, a vakolás itt is nagyrészt gépi munkával történik, a silókban érkező, bekevert, folyékony vakolatot szórópisztolyokkal visszük fel a falakra, hogy az elkészült vakolat minél simább és egyenletesebb legyen.

Az első nyílászárók

Ahogyan kameraképünkön is látható, a Metrodom Panoráma D ütemén a szerkezetépítés jelenleg a hetedik emeleten tart, a kőművesek a negyedik emeleten építik a falakat, a második emeleten pedig hozzáláttunk a műanyag ablakok és erkélyajtók beépítéséhez is. A külső nyílászárók profiljai az egyik legnagyobb német gyártótól, a Kömmerlingtől érkeznek, az összeszerelés Magyarországon történik. 

Épül a hetedik

Miközben még a 6. emelet vasbeton szerkezete készül, az épület déli oldalán hozzáláttunk a 7. emeleti pillérek kivitelezéséhez. A Metrodom Panoráma másik három épületéhez hasonlóan itt is ez lesz az alacsony szárny legfelső szintje, amire majd a torony kerül. A kőművesek jelenleg a 3-4. emeleten dolgoznak, a gépészeti alapszerelés a 3-on, az elektromos pedig a 2. emeleten tart.

Elektromos alapszerelés

A gépészek nyomában a villanyszerlők is hozzáláttak a munkához, és az első emeleti lakásokban megkezdték az elektromos alapszerelést. A gépészek jelenleg a másodikon, a kőművesek a harmadik és negyedik emeleteken dolgoznak.

Készül a hatodik

Ahogy építési kameránkon keresztül is jól látható, már a hatodik emelet vasbeton pillérei és falai készülnek. A hetedik emelettel együtt, ezek már úgynevezett visszahúzott szintek, azaz a homlokzatuk beljebb van, mint az alattuk lévő emeletek homlokzati síkja. 

Ötödiken a szerkezet

Az 5. emeletre ért a szerkezetépítés, a délnyugati részen már nem csak a vasbeton pillérek és falak, de a födém zsaluzása is megkezdődött. Folyik a kőművesmunka is, a körítő és a válaszfalak a 2-3. emeleteken készülnek.