November 15-16.: Metrodom Panoráma nyílt nap

Állványzatbontás a Wolfner utcában

A Metrodom Panoráma legutolsó, D ütemén is megkezdődött az állványzat bontása, az alacsonyabb épületszárny nyugati, Wolfner utca felé eső homlokzata vált láthatóvá. Mostanra gyakorlatilag az utca kivitelezése is elkészült, bár a forgalom előtt majd csak az A épület átadását követően nyílik meg.

Kezdődnek a műszaki átadások

A Metrodom Panoráma utolsó ütemén megkezdődtek a műszaki átadások, a többi épülethez hasonlóan itt is az alacsonyabb épületszárnyak lakásait vehetik át először ügyfeleink. Az átadások több ütemben, egészen januárig folytatódnak, és reméljük a lehető legkevesebb hiba kerül fel az átadási jegyzőkönyvekre.

Utolsó simítások az alacsony szárnyon

Miközben a toronyban a festők most érnek fel a 17. emeletre, lejjebb pedig még zajlik a burkolás és a szerelvényezés, az alacsony épületszárnyban lévő lakásokban már a jövőheti műszaki átadások megkezdésére készülünk. A 6-7. emeleteken folynak a javítások, lejjebb pedig az alap takarítás, illetve a folyosókon a rendrakás zajlik.

Homlokzati munkák

A hőszigetelési munkák lassan a végükhöz közelednek, az alacsonyabb épületrészben pedig már a befejező homlokzati munkák zajlanak. A földszinten helyére került a kőburkolat, a másodiktól felfelé pedig a Metrodom Panoráma jellegzetes megjelenését biztosító Equitone szálcement lapokat szereljük. 

Beltéri ajtók

A parkettások befejezték a 2. emeleten a munkát, az elsőn pedig az utolsó szakipari munkanem képviseletében az ajtósok hozzáláttak a beltéri ajtók beépítéséhez. Ezekben a lakásokban már csak az utolsó simítások, a hibajavítások hiányoznak, hogy készen álljanak a műszaki átadásra. 

Előzetes bejárás

Több épületünkhöz hasonlóan, a Panoráma D épületén is lehetősége lesz ügyfeleinknek, hogy még a műszaki átadást megelőzően megtekintsék lakásaikat. Az előzetes bejárásra két körben kerítünk sort, az első alkalom szeptember 24-én lesz, melyről érintett ügyfeleinket e-mailben tájékoztattuk. A második kör október elején várható, az erre szóló értesítéseink két hét múlva várhatóak. 

Szerkezetkész az épület

Elkészült a 17. emelet feletti zárófödém, ezzel hivatalosan is szerkezetkésszé vált az épület. A kőművesek a 15. emeleten dolgoznak, az ablakokat a 13. emeletig építettük be. Lejjebb emeletről emeletre folynak a különböző szakipari munkák, a gépészeti és elektromos alapszerelés, a vakolás, az aljzatbetonozás, a hidegburkolás, a szerelvényezés, az első emeleten pedig a parkettázás.

Kezdődik a parkettázás

Miközben a 17. emelet fölött a zárófödémen dolgozunk, az első emeleti lakásokban megkezdték a munkát a parkettások. Az első szakaszban csak magát a parkettát rakjuk le, a beltéri ajtók beépítése után a második körben tesszük fel, zárjuk hozzá az ajtótokokhoz a szegőléceket.

Az utolsó emelet

Augusztus elejére felértünk a torony tetejére, sorra készülnek az utolsó, 17. emelet vasbeton pillérei és falai. Közben az alsóbb szinteken kívül javában folyik a hőszigetelés, az első emeleti lakásokban már a fűtőtesteket szereljük.

Az utolsó előtti emeleten járunk

Az utolsó előtti, 16. emelet feletti födémet zsaluzzuk, a szerkezetépítőket szorosan követik a kőművesek, akik a 15. emeleten rakják a falakat, illetve az ablakosok, akik a 14. emeletig beépítették a külső nyílászárókat. Az aljzatbeton a 12-ig, a vakolás a 11. emeletig készült el, az alacsony szárny homlokzatain pedig mindenhol nagy erővel folyik a hőszigetelés készítése.