Lakói bejárás Őrmezőn

Lakói bejárás Őrmezőn

Április 23-án és 24-én már leszerződött ügyfeleinknek lehetőséget biztosítunk, hogy még a műszaki átadás előtt megtekinthessék már közel kész állapotú lakásaikat. A konkrét időpontról, a szükséges tudnivalókról és feltételekről a héten mindenkit e-mailben értesítünk.

Az elsőn járunk

Miközben az A lépcsőháznál még a pincefödém készül, a D-n már az első emeleti vasbeton pillérek kivitelezése folyik. A szerkezetépítés továbbra is rendben halad, a környéken élők szinte napról napra láthatják, ahogyan növekszik. 

Beton a földszint felett

Elkészült az alaplemez utolsó, még hiányzó darabja az A épületnél. Ennél azonban jóval látványosabb, a lassan teljessé váló, pince feletti födém, illetve a földszint feletti, szintén napról-napra növekvő födém, melynél már a beton kiöntése folyik.

Készül a mennyezetfűtés

A földszint feletti födém zsaluzásával egyidejűleg, hozzáláttunk a mennyezeti hűtés-fűtés csöveinek beépítéséhez is. Az előre legyártott paneleket a gépészek helyezik el a betonvasak közé és szerelik össze még a beton kiöntése előtt. Külön kihívást jelent, hogy az egyes fűtési egységeknek a még nem létező helyiségek alaprajza szerint kell készülniük, igazodva a később megépülő falak által közrefogott helyiségek mennyezetéhez.

Az utolsó daru

Múlt pénteken a helyére került a harmadik, utolsó daru is. A másik kettőhöz hasonlóan ez is bekapcsolódik a szerkezetépítésbe, amely továbbra is jól halad, a D épületnél már a földszint feletti födém kivitelezése is megkezdődött.

Megújult hidegburkolatok

Falak a föld felett

A pincefödém elkészült részeinél hozzáláttunk a földszint vasbeton pilléreinek kivitelezéséhez. Ezzel a szerkezetépítés már a felszín felett folyik, a következő hónapokban hétről-hétre látható lesz, hogyan növekszik az épületszerkezet. 

Visszatöltjük a földet

Bár az alaplemez utolsó szakaszának kivitelezése még folyamatban van, párhuzamosan egyre nagyobb része készül el a pincének is. A pincefalak mentén hozzáláttunk a korábban kiásott föld visszatöltéséhez, a gödör így szép lassan eltűnik.

Hozzáláttunk a pincefödémhez

Az alaplemez készítésével párhuzamosan, mely az A lépcsőháznál még befejezésre vár, a C és D lépcsőházaknál megkezdtük a pincefödém kivitelezését. Jelenleg a födém zsaluzása, illetve a beton vasszerelése folyik, de hamarosan megkezdődik magának a födémnek a kiöntése is.

Megkezdődtek a műszaki egyeztetések

A földszinti lakásokkal megkezdődtek Zuglón a műszaki egyeztetések, ebben a körben a gépészeti és elektromos kiállások, valamint a beltéri ajtók helyéről dönthetnek a leendő lakók. A következő hetekben az első és második emeleti lakások is sorra kerülnek majd, az egyeztetéseket itt terveink szerint február végéig szeretnénk lezárni.

Készül a pince

Ahogy az építési kamera képén is látható, hozzáláttunk a pinceszint vasbeton falainak és pilléreinek a kivitelezéséhez. Ez a munkafázis gyakorlatilag már a szerkezetépítéshez tartozik, de még kell néhány hónap, mire az épület szerkezete kívülről is látható magasságúra nő.