Lakás 2021 Kiállítás a MOMsportban

Lakás 2021 Kiállítás a MOMsportban

Általános

2021.09.23

Péntek reggel 10 órától minden érdeklődőt sok szeretettel várunk a MOMsport Uszoda és Rendezvényközpontban megrendezésre kerülő lakásvásáron, ahol nem csak teljes kínálatunkat ismerhetik meg személyesen, de kipróbálhatják a Metrodom okosotthon-rendszerét is. A vásár péntektől vasárnapig minden nap 10-18 óráig ingyenesen látogatható védettségi igazolvánnyal. További részletek a Portfolio oldalán olvashatóak.

Ilyen lesz az előtér

A Metrodom Zugló külső megjelenését, a homlokzatokat sok-sok látványterven láthatták az érdeklődők, odabentről viszont eddig semmit sem mutattunk meg. Ennek az az oka, hogy itt az építészek után a belsőépítészek dolgoztak a tereken, reméljük munkájukat a lakók is értékelik majd. Elsőként a lakópark főbejáratánál lévő előtérről láthatnak alább két képet. 

Építjük az állványokat

Hozzáláttunk a ház felállványozásához, elsőként a Thököly utcai homlokzaton, amelyre egyébként az építési kamera is rálát. A következő hónapokban a teljes homlokzat elé felépül az állványzat, amely egészen tavaszig ott is marad.

Kezdődik a festés

Újabb szakipari munka kezdődik meg Metrodom Zuglón, a festés. A falak és a mennyezet glettelése után felkerül az első festékréteg, de a festők később még többször is visszatérnek a lakásokba. Először a burkolás befejezése után, hogy a második festékréteget is felfessék, végül pedig egy ellenőrző és javító körre, amikor eltüntetik az utolsó sérüléseket, hibákat is. 

Bejárati ajtók

Még augusztus elején kezdtük meg a bejárati ajtók tokjainak a beépítését, amely a vakolási munkákkal párhuzamosan halad. A Metrodom Zuglóban kétféle bejárati ajtót használunk, mivel a lakások részben a temperált belső folyosókról, részben kültérről nyílnak, így eltérő igénybevételnek, hőszigetelési követelményeknek kell megfelelniük. Biztonság tekintetében azonban hasonlóak, az acéltok és ajtólap, a sokpontos zárás, a kiemelésgátló mechanika, és a MABISZ tanúsítvány mindkét modellnél megvan.

Szerkezetkész az épület

Az építési ütemtervnek megfelelően elértük a legmagasabb pontot, födém került az 5. emelet tetejére is, amivel szerkezetkésszé vált az épület. A következő hónapokban látványosan növekednek majd a téglafalak, szaporodnak a homlokzaton az ablakok és erkélyajtók, miközben odabent is folynak a szakipari munkák.

Zárulnak a választások

A földszinti lakásokban minden változtatási lehetőség lezárult, az első emeleten pedig a hónap közepéig lehet dönteni a burkolatokról és a belső ajtókról. A következő két hónapban a felsőbb emeleteken is sorra befejeződnek az egyeztetések, aki a vásárláson gondolkodik, és szeretne maga dönteni a beltéri dizájnjáról, annak érdemes mielőbb felvenni a kapcsolatot ingatlantanácsadóinkkal

Az első ablakok

Júliusban megkezdtük az ablakok és erkélyajtók beépítését, ezek a földszinten és az első emeleten már a kamera képén is láthatóak. A külső nyílászárók a többi házunkkal megegyezően, ezúttal is a német Kömmerling profiljaiból készülnek, ezekről a gyártó oldalán olvashatnak részletesebben. Terveink szerint ősz végére minden ablak és erkélyajtó a helyére kerül, így télen már temperált környezetben folyhatnak a belső munkák. 

Az utolsó emeletek

Az alacsonyabb, négy emeletes épületszárny felett sorra készülnek az egyes födémszakaszok és hozzáláttunk az utolsó, ötödik emelet szerkezetének kivitelezéséhez is. A szerkezetépítési munka körülbelül 3 hét múlva befejeződik, utána már nem nő tovább az épület. 

Lejáró választási határidők

Metrodom Zuglón gyorsan közeledik a második körös választási határidők vége, amíg a burkolatokról és beltéri ajtókról dönthetnek ügyfeleink. A földszinti lakásoknál a hónap végéig van még idő, de augusztusban az első illetve második emeleten is lejár a határidő. Aki a vásárláson gondolkodik, honlapunkon nem csak a lakásokat nézheti meg, de a csempék, parketták és beltéri ajtók hatalmas választékát is, amiből mindenki maga teheti egyedivé és stílusossá álmai otthonát. 

Indul az aljzatbetonozás

Múlt héten megindult a vakolás, a földszinti lakásokban pedig megkezdődött az esztrichezés is. A vasbeton födémre, a víz- és a szennyvíz padlóban futó vezetékei alá egy 2 centis, a falra felhajló szigetelőréteg kerül, ennek feladata a kopogó hangok elnyelése. Ebbe öntjük ki az esztrichet, amire majd a padlóburkolat kerül.