Virtuális séta a mintalakásban

Virtuális séta a mintalakásban

A Metrodom Zuglóban berendezett két hálószobás mintalakásunkat már nem csak helyszíni látogatáson vagy a galériában lehet megnézni. Az érdeklődők ezen az oldalon interaktív, 3 dimenziós viruális túrán járhatják be a lakás minden szegletét, vehetik közelről szemügyre az őket érdeklő kisebb-nagyobb részleteket.

Szereljük a korlátokat

A belső udvarban, ahol a legelőrébb tartunk a homlokzatképzési munkákkal, hozzáláttunk az erkély és teraszkorlátok felszerelésének. A külső, kívülről is látható részeken korlátok megjelenésére még néhány hetet, februárig várni kell. 

Hidegburkolás a harmadikon

Nagyjából az épület felénél tart a hidegburkolás, jelenleg már a 3. emeleti lakásokban dolgoznak a burkolók. A közös területeken még nem kezdődött el a munka, ezekre a lakások elkészültét követően, várhatóan márciustól kerül majd sor. 

Kívül is burkolunk

A C épület Bosnyák utca felé eső részén hozzáláttunk a homlokzatképző munkálatok utolsó szakaszához, a kőburkolat felragasztásához. A Metrodom Zugló épületére több helyen párkánymagasságig valódi mészkő lapok kerülnek, melyek egyszerre teszik karakteressé és elegánssá a lakóparkot. A munkához az adott falszakaszon fűtött fóliasátrakat építünk, így biztosítva az ideális hőmérsékletet ami a kivitelezés minőségéhez és tartósságához szükséges.

Befűtöttünk

Elindítottuk a házban a temperáló fűtést, ami egyrészt jó alkalom a rendszer kipróbálására, az esetleges hibák feltérképezésére és kijavítására, másrészt felgyorsítja a falak, vakolat, beton kiszáradását. A nedvességre érzékeny laminált padló és beltéri ajtók beépítésével éppen ezért tavaszig várunk, amire az is lehetőséget ad, hogy a kivitelezés az eredetileg tervezettnél gyorsabban megy, a készültség előrehaladott állapotban van.

Kész az elektromos alapszerelés

A gépészek után a villanyszerelők is végeztek az alapszereléssel az 5. emeleten. Az elektromos szerelvényezésre azonban még várni kell néhány hónapot, mert a villanykapcsolókat és dugaljakat majd csak a készre festés után szerelik fel a helyükre.

Beüzemeltük a kazánokat

A naptár szerint is beköszöntött a tél, így a héten elindítottuk a lakóparkban a kazánokat. A következő hónapokban végig menni fog a fűtés, ami számunkra is jó lehetőség a rendszer tesztelésére, hogy jövő év végén, amikor reményeink szerint az első lakók beköltöznek, már az első naptól kezdve minden tökéletesen működjön.

Kezdődik a szerelvényezés

A gépészeti alapszerelés befejeződött az utolsó 5. emeleti lakásban is, a gépészek pedig visszatérnek a földszintre. Ezekben a lakásokban már teljesen kész a hidegburkolás, így hozzálátnak a porcelán szaniterek és a csaptelepek felszereléséhez a fürdőkben és WC-kben.

Burkolatok a szabad lakásokban

Nem csak az értékesített, de szabad lakásainkban is javában folyik a hidegburkolás, melyekbe egyébként a csempén és padlólapon kívül már a parketta és a beltéri ajtók is kiválasztásra kerültek. Az érdeklődők ezen túl honlapunkon, a lakáskeresőben Zugló szabad lakásaira kattintva, az adatlapon az alapinformációk mellett már azt is láthatják, pontosan milyen hidegburkolat, parketta, ajtók és kilincsek kerülnek be az adott lakásokba. Az egyes termékeket bemutatótermünk mellett, honlapunkon is megtekinthetik, a hidegburkolatokat itt, a lamináltpadlót itt, a beltéri ajtókat pedig ezen az oldalon.