Nyerjen egy Metrodom-lakást!

Nyerjen egy Metrodom-lakást!

Általános

2018.09.21

Az Auchan segítségével most valóra válthatja álmát, és nyerhet egy két hálószobás lakást a Metrodom Panoráma lakóparkban! Ha rendelkezik Auchan bizalom kártyával, csak regisztrálnia kell, majd a következő 6 hónapban havonta legalább 30.000 Forint értékben vásárolnia valamelyik Auchan áruházban. A részleteket az Auchan oldalán, itt olvashatja el. 

Aljzatbeton a földszinten

A földszinten befejeződött a vakolás, a vakolók nyomában pedig, az itteni lakásokban megkezdődött az esztrichezés. A vasbeton födémre, a fűtés, a víz és a szennyvíz padlóban futó vezetékei alá egy 2 centis, a falra felhajló szigetelőréteg kerül, ennek feladata a kopogó hangok elnyelése. Ebbe öntjük ki az esztrichet, amire majd a padlóburkolat kerül.

Öntjük a zárófödémet

Tegnap az V-ös lépcsőház fölötti részen hozzákezdtünk a zárófödém kiöntéséhez. Az épület középső részén még az utolsó emelet falai készülnek, de várhatóan a hónap végére itt is elkészül a födém, amivel szerkezetkész lesz az épület.

Készül a zárófödém

Miközben a 6. emelet feletti födém utolsó szakaszát öntjük ki, az I. és az V. lépcsőház felett már a legfelső, 7. emelet feletti zárófödém zsaluzásához is hozzáláttunk. Az alatta lévő szinthez hasonlóan a 7. emeleten is csak a falak elkészülte után kezdhetjük meg a födém kivitelezését, mivel itt a falak részben tartószerkezeti funkciót is ellátnak.

Megkezdődött a vakolás

A gépészek és villanyszerelők nyomában, az alapszerelés elkészülte után, ahogy korábbi hírünkben is írtuk, hozzáláttunk a lakáson belüli falak vakolásához. Többi épületünkhöz hasonlóan, a vakolás itt is nagyrészt gépi munkával történik, a silókban érkező, bekevert, folyékony vakolatot szórópisztolyokkal visszük fel a falakra, hogy az elkészült vakolat minél simább és egyenletesebb legyen.

Az utolsó emelet

Teljesen elkészültek a hatodik emelet felszerkezeti elemei, a szint nagyobbik részén be van zsaluzva a födém, illetve folyik a vasszerelés. Az első szakaszon már teljesen kész a födém, itt hozzáláttunk az utolsó, hetedik emelet szerkezetének kivitelezéséhez is.

Az utolsó előtti emelet

Sorra készülnek el az 5. emeleti födém szakaszai, a már elkészült részeken pedig hozzáláttunk az utolsó előtti, 6. emelet pilléreinek és vasbeton falainak a kivitelezéséhez. Mire a nyár véget ér, terveink szerint mi is eljutunk az épület legmagasabb pontjáig.

Az első ablakok

A szerkezetépítés az 5. emeleten jár, jelenleg az 5. fölötti födémet öntjük, a kőművesek pedig már a második emeleten rakják a falakat. Közben a földszinten hozzáláttunk a homlokzati nyílászárók beépítéséhez, ahogyan a C ütemen, itt is a német Kömmerling műanyag profiljaiból készülnek az ablakok és erkélyajtók.

Véget ér az akció, emelkednek az árak

Gépészeti alapszerelés

Javában készül a 4. emelet feletti födém, melyet már a teljes szinten kizsaluztunk, és a vasszerelés nagyja is elkészült. A héten több szakaszban öntjük a födémet, az I. lépcsőháznál pedig már az 5. emeleti vasbeton falakon dolgozunk. Közben megkezdődött a gépészeti alapszerelés is, az aknákban már a 3. emeletig be vannak húzva a csövek, de a földszinten már a lakásokban is dolgoznak a gépészek.

Kész a vakolás

A C épület 7. emeletének utolsó lakásában is befejeződött a vakolás, a vakolók levonultak az épületről, de nem sokáig pihenhetnek, hamarosan a B épületen folytathatják a munkát. A festők az 5-en, a hidegburkolók a 4. emeleten dolgoznak, a parkettások pedig hamarosan végeznek az első emeleten.