Kézivezérlés

Az okosotthon legnagyobb előnye, hogy minimális beavatkozás mellett automatikusan, a fűtés, a hűtés, a világítás, a redőnyök stb. irányításával és vezérlésével teszi kényelmesebbé otthonunkat. Ugyancsak sokan kedvelik, hogy mobiltelefonjukról, tabletjükről ellenőrizhetik és irányíthatják az egyes okos eszközöket. Mindemellett azonban szeretnénk kiemelni, hogy okosotthonunk, az alapfunkciók használatához nincs szükség internet előfizetésre, vagy az előbbiekben felsorolt eszközökre. Nem kell folyton a telefonunkhoz kapkodni, ha valamit ellenőrizni, kapcsolni vagy állítani akarunk. Lehet ugyan a mobiltelefonról is fel-le kapcsolgatni mondjuk a fürdőszoba világítását, de biztosak vagyunk benne, a lakók túlnyomó többsége számára ez a rövid szórakozáson túl inkább kényelmetlen volna, mint hasznos. Éppen ezért a Metrodom okosotthon-rendszerébe kapcsolt eszközök bármikor használhatók a megszokott, hagyományos módon is.

A világítást kapcsolhatjuk fel vagy le a villanykapcsolóval, az egyes szobák hőmérsékletét leolvashatjuk a termosztátról, illetve egy mozdulattal feljebb vagy lejjebb állíthatjuk, és az okosredőnyöket is mozgathatjuk az ablak melletti kapcsolókkal vagy az okostelefonunkkal. Nem kell félni attól, hogy a telefon lemerülése vagy az internetkapcsolat megszakadása miatt valamit nem tudunk megcsinálni, nehézségekbe ütközünk. Ugyanígy korlátozhatjuk az automatikus programok működését is, ha például nem szeretnénk, hogy automatikusan felkapcsoljon a villany az előszobában, ha hazatérünk. A futó program szerinti beállításokat is esetenként, tetszés szerint felülbírálhatjuk kézivezérléssel. 

Akik pedig magától az okosotthontól idegenkednek, egyszerűen kikapcsolhatják az egész rendszert és annak minden funkcióját, ezután pedig ugyanúgy használhatnak mindent, mint egy teljesen hagyományos lakásban.

 

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL