Illetékmentesség a CSOK mellé

Illetékmentesség a CSOK mellé

Általános

2020.10.19

A CSOK-kal lakást vásárlók a korábban bejelentett, csak az új lakások megvétele esetén visszaigényelhető áfa mellett újabb kedvezménynek örülhetnek. Január 1-jétől már a 4% illetéket is megspórolhatják, ami egy családi lakás megvásárlása esetén, az ártól függően jellemzően 2-4 millió forint megtakarítást jelenthet. Amiről viszont a hírek nem szólnak, hogy az ingatlanfejlesztők várhatóan ezúttal is csak lassan fognak tudni reagálni a megugró keresletre. A vevők ezért még jó darabig a már egy éve fogyatkozó kínálatból tudnak csak választani. A Metrodom jelenleg még elérhető családi lakásait ide kattintva tudja megtekinteni. 

Egyéves garanciális bejárás

Ambrus u. 3-5.

2017.08.21

2017. szeptember 4-e  és 15-e között kerül sor az Ambrus utca 3-5. alatti társasházban, az 1 éves garanciális bejárásra és javításokra, melynek keretében elsősorban nyílászáró beállításokat végzünk, és festés repedéseket javítunk. Kérjük Önöket, hogy az eddig még be nem jelentett hibákat 2017. augusztus 21-e és augusztus 25-e között szíveskedjenek bejelenteni! A bejelentést honlapunkon keresztül, illetve a honlapon leírtaknak megfelelően tudja megtenni. A konkrét javítási időpontot illetően, mindenkivel személyesen vesszük fel majd a kapcsolatot, további tudnivalókat, az előtérben kiragasztott hirdetményben találnak. Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a fenti határidőn túl beérkezett hibabejelentéseket csak az egyéves garanciális javítási időszak lejárta után tudjuk feldolgozni!

Bejegyezték a társasházat

Ambrus u. 3-5.

2017.04.13

A földhivatal 2017. április 11-én bejegyezte a Metrodom Ambrus utca 3-5. társasházat, és megnyitotta az egyes albetéteket. Mivel a projektfinanszírozási hitelt már korábban visszafizettük, valamennyi tulajdoni lap tehermentes lesz. A határozatot honlapunkról ide kattintva töltheti le, a külső banktól hitelt felvevő ügyfeleink részére a mai napon postára adjuk az értesítő leveleket.

Egyszerre 3 projekthitelt fizettünk vissza

Ahogyan az adás-vételi szerződésekben illetve a honlapunkon is olvasható, a Vágóhíd utca 5/a., az Ambrus utca 3-5., és a Metrodom Young (Pünkösdfürdő utca 38-40.) társasházak az FHB finanszírozásával épültek fel. Ezeket a projekthiteleket múlt héten,  jóval a vállalt határidő előtt előtörlesztettük. Mivel a társasházak bejegyzését követően az FHB jelzáloghitelét valamennyi tulajdoni lapról törlik, így a külső banknál hitelt felvevő ügyfeleink számára várhatóan gyorsabb és egyszerűbb lesz az ügyintézés. 

3-5? 3-7? Mégis 3-5...

Ambrus u. 3-5.

2016.12.19

Régebbi ügyfeleink bizonyára emlékeznek rá, hogy az Ambrus utcai lakásokra kötött szerződésekben a természetbeni cím még Ambrus utca 3-5. volt. Azután tavasszal kaptunk egy határozatot, hogy a cím Ambrus utca 3-7. lesz. Mire a végszerződésekben és mindenhol máshol is, sok magyarázkodás mellett átírtuk a számokat, most pedig jött egy újabb levél, hogy vissza az egész, a ház hivatalos címe mégis csak Ambrus utca 3-5.

A lakások harmadát átadtuk

Ambrus u. 3-5.

2016.12.06

Múlt pénteken megkezdődtek az átadások az Ambrus utcában, ezen a napon, illetve tegnap, összesen 43 lakást adtunk át, azaz az összes lakás több mint harmadát. Az átadások holnap, valamint ezt követően minden szerdán folytatódnak (kivéve a két ünnep között), bízunk benne, hogy minden ügyfelünk a lehető leghamarabb birtokba veheti új otthonát!

Holnap kezdjük az átadásokat

Ambrus u. 3-5.

2016.12.01

December 2-án, reggel 8:30-kor kezdjük el átadni az Ambrus utcában a lakásokat, óránként több család kapja meg a kulcsokat. Ahogyan a Metrodom által épített többi  házban, itt is ajándék lábtörlőkkel várjuk az új lakókat, ezekből a darabokból lehet választani, szigorúan a készlet erejéig!

Az átadás előtt álló házakban is meleg van

Három olyan épületünk is van (Ambrus utca, Metrodom Young és City Home G), melyek műszaki vagy birtokbaadása néhány napon, heteken belül sor kerül. Bár ezekben a házakban még senki sem lakik, a fűtést már mindenhol beindítottuk, amire az éjszakai fagyokra tekintettel szükség is van. A fűtésre egyébként nem csak az állagmegóvás miatt van szükség, jó alkalom ez számunkra a rendszer éves tesztelésére, hogy a beköltöző lakók már egy minden tekintetben rendben működő lakásba költözzenek be.