Illetékmentesség a CSOK mellé

Illetékmentesség a CSOK mellé

Általános

2020.10.19

A CSOK-kal lakást vásárlók a korábban bejelentett, csak az új lakások megvétele esetén visszaigényelhető áfa mellett újabb kedvezménynek örülhetnek. Január 1-jétől már a 4% illetéket is megspórolhatják, ami egy családi lakás megvásárlása esetén, az ártól függően jellemzően 2-4 millió forint megtakarítást jelenthet. Amiről viszont a hírek nem szólnak, hogy az ingatlanfejlesztők várhatóan ezúttal is csak lassan fognak tudni reagálni a megugró keresletre. A vevők ezért még jó darabig a már egy éve fogyatkozó kínálatból tudnak csak választani. A Metrodom jelenleg még elérhető családi lakásait ide kattintva tudja megtekinteni. 

Bejegyezték a társasházat

A Földhivatal bejegyezte a Berettyó u. 2-8. társasházat, megnyitva a külön tulajdoni lapokat. A következő hetekben-hónapokban a tulajdoni lapokra sorra bejegyzik a jelenleg még széljegyen lévő tulajdon- és zálogjogokat. Ezekről minden ügyfelünket külön levélben fogjuk értesíteni, a társasházi bejegyző határozat pedig honlapunkról a szokott oldalról tölthető le.

Így épült fel a Berettyó u. 2-8. - videó

Bár ügyfeleink többsége már beköltözött új otthonába, és el is felejtették a várakozással töltött hónapokat, talán nekik is érdekes lehet visszanézni x másodpercben, hogy miként épült fel a ház. Akit érdekel a két év alatt készült, több, mint 70ezer fotóból összeállított rövidfilm, azt YouTube csatornánkon ide kattintva tekintheti meg.

Harminc átadott lakás

Kedden megkezdődött a lakások birtokba adása, és a héten eddig összesen 30 lakás kulcsait vehették át a tulajdonosok. Az átadások a jövő héten is folytatódnak, a továbbiakban minden héten szerdán vehetik át a kulcsokat azon ügyfeleink, akik legkésőbb hétfő délután 5 óráig kiegyenlítik az ingatlan vételárát.

Költözési információk 1.: Ezt adjuk

A következő napokban folyamatosan publikáljuk honlapunkon a költözéshez kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat, hogy a birtokbaadáskor már minden lényegesebb dologgal tisztában legyenek az új lakók. A költözési infók nyitó részében megtudhatják, mi van a "dobozban", azaz mit kapnak a kezükbe a kulcsátadáskor. A csomag egyszerre kicsi és bőséges.

Január 15.: az első költözési nap

Január 15.: az első költözési nap

Jó hír az új évre, hogy jogerőre emelkedett a Berettyó u. 2-8. használatbavételi engedélye, melyet erről az oldalunkról lehet letölteni. Az értesítőt e-mailben, illetve levélben is kiküldjük ügyfeleinknek a tudnivalókkal együtt, az első birtokbaadási nap pedig január 15-én, kedden lesz a vételárat kiegyenlítő vevőink részére.