Költözési információk 5.: Redőny, légkondicionálás, növények

Sorozatunk ötödik részében, szeretnénk felhívni ügyfeleink figyelmét néhány olyan jellegzetességre, amelyekkel más új építésű házakban jó eséllyel nem találkoznak. Azért, hogy a Metrodom Panorámát megőrizhessük annak a különleges lakóparknak, ahogyan a lakók azt birtokba veszik, mindenkinek tennie kell.

A Metrodom Panoráma külső nyílászárói a szokásos fehértől eltérő, szürke színt kaptak. Az egységes homlokzati kép megőrzése érdekében a társasházi SZMSZ, melyet honlapunkról is letölthetnek, 27. pontja úgy rendelkezik, hogy kizárólag szürke, RAL 7016 színkódú redőnyök szerelhetőek fel. Ha a kiválasztot redőnyös nem tudna ilyen színű redőnyt adni, akkor inkább forduljanak redőnyért a ház nyílászáróinak beszállítójához, az Ablakweb Kft-hez.

Ha a lakásban nincs a Metrodom által kivitelezett légkondicionáló előkészítés, akkor a gép felszerelése előtt mindenképpen egyeztessenek a szakemberrel a kültéri egység helyéről! Ahol van az erkélyen külső tároló, a kültéri egységet a tárolóban kell elhelyezni. Ha nincs tároló, a kültéri egységet az erkély padlózatára kell állítani, úgy választva neki helyet, hogy a kültéri egység által kifújt forró levegő ne érje a homlokzatra telepített növényeket. A kondenzvíz elvezetése során a vizet ne a növénytartó ládákba vezesse, mert ezzel tönkreteszi a növényeket. 

A Metrodom Panoráma legfőbb ékessége a homlokzatra telepített fák és cserjék, a növények ápolását szakemberek, ipari kertészalpinisták végzik (ez a szakma hazánkban egyébként a Metrodom Panorámának köszönhetően jelent meg). Kérjük, ne ültessen további növényeket az erkélyre kihelyezett ládákba, ne próbálja a ládákat elmozdítani, a locsolórendszer csöveit máshova helyezni! Ugyanakkor rendszeressen ellenőrizze, hogy a vegetációs időszakban megfelelően üzemel az öntözőrendszer, nedves-e a föld. A locsolórendszer hibáját, a föld kiszáradását azonnal jelezze a közös képviseletnek, mivel a megfelelő öntözés nélkül a fák és a cserjék gyorsan kiszáradhatnak.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL