Több száz fa a lakóparkban

A Metrodom River 3 hektáros zárt kertje a lakópark egyik legnagyobb és leglátványosabb előnye más társasházakhoz képest. A kertet pedig itt tényleg szó szerint kell érteni, olyan hatalmas mennyiségű növényt, köztük több száz fát ültetünk el az 5 ütem területén, ami néhány év alatt igazi oázissá változtatja a területet. Az alábbiakban az első két ütemre kerülő fákról, melyeknek a telepítése már zajlik, tudhatnak meg részleteket az érdeklődők.

A Metrodom már sok-sok éve nagyon tudatosan a szokásosnál nagyságrenddel több figyelmet és pénzt szentelve tervezi meg és telepíti lakóházai kertjeit. Ahogy máshol, itt is teljes öntözőrendszert építettünk ki, és a hazai gyakorlatban egyedülálló módon a ház átadásának évében a Metrodom végzi a teljes zöldfelület gondozását, magunkra vállaljuk ennek a költségét. Így biztosak lehetünk benne, hogy a telepítést követő első kritikus évben a lehető legtöbb növény megmarad, fejlődésnek indul. 

A kerttervezésnél az egyik fontos szempont a minél nagyobb fajgazdagság volt, a célunk, hogy a parkban a lehető legtöbb növényfajtából álló, valódi életközösség jöjjön létre, ahol kora tavasztól késő őszig mindig nyílik, virágzik, illatozik valami. Ez a szempont vezérelt minket a fák kiválasztásánál is, amelyekből az első két ütem területén összesen 138 egyedet ültetünk el. Ezek mellett egyébként összesen további 17 fa kerül a két épület 14. szintéjén kialakított tetőtaraszaira. Az összesen 155 fa több mint 20 fajba tartozik, a legtöbb a külöböző juhar, kőris, hárs és platánfákból lesz, de kisebb számban a lakók felfedezhetnek többek között magnólia, vadgesztenye, galagonya és nyírfákat is. A fákon kívül természetesen rengeteg másfajta növény is kerül a kertbe, a zöldtetőkre, a tetőteraszokra, illetve az épületek átriumaiba is, ezekről külön anyagban számolunk majd be.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL