Megkezdődött a beköltözés

Megkezdődött a beköltözés

Megkezdődtek az átadások, a folyamatosan érkező új lakókat már valódi karácsonyi hangulat fogadja a házban. December 21-ig (az idei utolsó átadási napunk) várhatóan a lakók többségének átadhatjuk lakása kulcsait és az ünnepeket a lehető legtöbben tölthetik majd új otthonukban. 

Megkezdődött a festés

A vakolók nyomában újabb szakipar képviselői kezdték meg a munkát, a festők. Miközben fent még az utolsó emelet vasbeton szerkezete készül, a földszinten, illetve az elsőn már a valakat glettelik és festik. Ez még csak az első festékréteg, a második festékréteg majd csak később, a burkolás után kerül fel a falra.

Dolgoznak a kőművesek

Mindkét ütemen folyamatosan haladnak a kőművesek, az első épületben már a negyedik, ötödik emeleteken járnak, a második épületen pedig most érnek fel a harmadikra. A falazás a hőmérséklettől függően télen is folytatódik, ha nincs túl hideg ugyanolyan sebességgel halad a munka, mint ősszel vagy tavasszal. 

Hetediken a szerkezet

A Metrodom River második ütemén is lassan kivehető válik a két torony, már a hetedik emeleten tart a vasbeton szerkezet építése. Ugyanakkor a szerkezetépítés még az alacsonyabb ötemeletes részen sem ért véget, az átrium összetett kialakítása miatt itt időigényesebb ez a munkafolyamat.

Büszkék vagyunk családbarát, támogató kultúránkra!

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom gála keretében adták át "Az Év Családbarát Vállalata" díjakat, immár tizedik alkalommal.


Az elismeréssel azon vállalatokat díjazzák, ahol fontosnak tarják a munka-magánélet egyensúlyát és odafigyelnek a munkatársak testi-lelki egészségére, valamint a családosokra. 2022-ben a Családbarát Vállalat címet összesen 49 vállalat nyerte el. A szakmai zsűri döntése alapján a Metrodom is elnyerte a Családbarát vállalat 2022 címet, melyet Birszki Tímea HR-Igazgatónk és Bálint Anita HR munkatársunk vehetett át.

Nagyon köszönjük, az elismerést, továbbra is elkötelezetten dolgozunk azon, hogy kollégáinknak ne kelljen választania a karrier és a család között!

 

Indul az aljzatbetonozás

A vakolás után a múlt héten a földszinti lakásokban megkezdődött az esztrichezés is. A vasbeton födémre, a víz- és a szennyvíz padlóban futó vezetékei alá egy 2 centis, a falra felhajló szigetelőréteg kerül, ennek feladata a kopogó hangok elnyelése. Ebbe öntjük ki az esztrichet, amire majd a padlóburkolat kerül.

Költözési információk 4.: csillárszerelés és redőnyrendelés

A költözéssel kapcsolatos sorozatunk előző részében már említettük, milyen fontos a hatékony hűtéshez a megfelelő árnyékolás, amire első sorban a redőnyök beszerelését javasoltuk. És bár még nem volt róla szó, de sokakban felmerülhet a kérdés, hogyan lehet csillárokat rögzíteni a fűtéscsövekkel behálózott mennyezetre. Az alábbiakban ezekkel kapcsolatban adunk néhány tippet.

Készülnek a fejtömbök

A héten hozzáláttunk az egyes cölöpcsoportokat összefogó vasbeton fejtömbök készítéséhez, ez a munkafolyamat is jól követhető webkameránkon keresztül. A fejtömbök készítésével várhatóan még idén, a karácsonyi munkaszünet előtt végzünk, ami után már az alaplemez készítése következik. 

Első befizetés a társasháznak

Az átadások, a beköltözés még meg sem kezdődött, de a társasház folyószámlájára már megtörtént az első befizetés. A még szabad, illetve átadatlan lakások után, közös költség előlegként a Metrodom 2,5 millió forintot utalt át a társasház részére, hogy az üzemeltetés megkezdéséhez szükséges anyagi háttér biztosítva legyen. A közös költségről kapcsolatos tudnivalókról, a fizetésről a közös képviselő közvetlenül tájékoztatja majd a lakókat.