Megérkezett Birdie, a kukásautó

A Metrodom River egyik különlegessége és fő vonzereje a hatalmas autómentes park. Azonban nem csak a járműforgalom, hanem a teljes szemétszállítás is a felszín alatt zajlik. Mivel a kukásautó nem fér be a lenti járatokba, a teremgarázsba, ezért meg kellett oldanunk a kukák kijuttatását a Budafoki útig.

Márpedig kukából elég sok lesz, a teljes lakópark elkészültekor közel 200 darab, és a távolság sem kicsi az útig. A munkát már eleve gépesítve terveztük, egy külön erre a célra rendszerbe állított jármű hozza és viszi majd a kukákat. Ez az autó pedig, amelyik egyébként most érkezett meg, a lenti képen is látható Birdie lesz. 

Birdie tökéletesen alkalmas a kukaszállítói feladatra. A platón összesen 6-8 kuka fér el, melyeket az emelőhátfalnak köszönhetően könnyen lehet le- és felpakolni. Elektromos meghajtásának köszönhetően nem fogja kipufogógázzal szennyezni a teremgarázs levegőjét, a karbantartási költsége alacsony, a várható élettartama pedig hosszú, és kis sebessége miatt áramból sem fogyaszt sokat. Méretéhez képest kifejezetten mozgékony, fordulóköre mindössze 6 méter. Akkumulátor kapacitása is elég nagy a feladathoz, a 80km-es hatótáv bőven elég a kukák mozgatásához.

Birdie a társasház működésével egyidejűleg kezdi meg a szolgálatot, addig pedig munkatársaink fogják tesztelni.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL