Így néz ki az okoskapcsoló

Megérkeztek a Riverre az okosotthon-rendszer egyedülálló okoskapcsolói, melyek segítségével közvetlenül érhetőek el a rendszer legfontosabb funkciói. A következőkben nem csak a kapcsoló nézhető meg, de a működéséről is megosztjuk a legfontosabbakat.

A Metrodom River okosotthon-rendszere alapvetően automatikusan, önállóan teszi a dolgát, irányítani pedig telefonnal vagy tablettel lehet. Ugyanakkor a legfontosabb feladatok ellátására terveztünk egy négyállásos funkciókapcsolót, amivel a telefon használata nélkül, egyetlen gombnyomással végre hajthatóak az utasítások. Ez a kapcsoló minden lakásban a bejárati ajtó mellett található, hogy távozáskor, illetve hazaérkezéskor kéznél legyen. A kapcsoló dizájnja megegyezik a villany- és redőnykapcsolókéval, így stílusában is illeszkedik a rendszerbe. 

Két gombot kaptak a redőnyök, egyikkel egyszerre engedhetjük le, a másikkal pedig húzhatjuk fel a lakás összes redőnyét. Külön gombot kapott a világítás is, ezt megnyomva az összes, esetlegesen égve hagyott lámpa lekapcsolódik. A negyedik gombot akkor érdemes megnyomni, ha hosszabb, több órás időtartamra megyünk el, például munkába vagy iskolába, ez pedig az égvehagyott lámpák lekapcsolása mellett elindítja a redőnyautomatikát. Ilyenkor a redőnyök az évszaktól és az időjárástól függően segítenek be a lakás klimatizálásába. Télen ha éppen oda süt a nap, felhúzódnak a redőnyök, hogy a napfény akadálytalanul juthasson be a lakásokba, segítve azok felmelegedését. Nyáron a rendszer épp ellenkezőleg működik, amikor oda tűz a nap, leengedi a redőnyöket, de csak a beállított mértékig, hogy a szobanövények azért elegendő fényhez juthassanak. A rendszer intelligensen dolgozik, a redőnyöket csak akkor mozgatja, ha valóban van értelme, ha derült az ég, és valóban az adott homlokzatot süti a nap, így takarítva meg akár 10-25%-ot is a fűtési- és hűtési költségekből.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL