Metrodom a Las Vegas-i CES 2019-en

Metrodom a Las Vegas-i CES 2019-en

Általános

2019.01.07

A Metrodom számára évek óta kiemelt fontosságú, hogy ne csak épületeink és lakásaink általános minőségében, de azok informatikai rendszerének, a Metrodom okosotthon fejlesztésében is az élen járjanak. A Metrodomon belül egy külön kis csapatunk van, amelynek kizárólag az a feladata, hogy okoseszközöket keressen és teszteljen, megtervezze, hogy épületeinkbe milyen rendszerelemek kerüljenek, fejlessze és egyre okosítsa a lakásokban lévő rendszert.

Folytatás ...

Készül a hatodik

Ahogy építési kameránkon keresztül is jól látható, már a hatodik emelet vasbeton pillérei és falai készülnek. A hetedik emelettel együtt, ezek már úgynevezett visszahúzott szintek, azaz a homlokzatuk beljebb van, mint az alattuk lévő emeletek homlokzati síkja. 

Máriássy utca: kész a színezés

City Home J

2019.01.22

Kihasználva a múlt heti enyhébb időjárást, a Máriássy utcára néző homlokzaton befejeztük a színezést, a homlokzatképző munkák közül már csak a földszinti szigetelés és a téglaburkolat hiányzik. A héten viszont napközben is fagyos idő várható, de ha az időjárás engedi, a többi oldalon is tudjuk folytatni a hőszigetelést, illetve a színezést.

Elkészült a rámpa

A hosszabb-rövidebb ideig tartó januári fagyos időszakok ugyan nem segítik a homlokzatképző munkák, a hőszigetelés és a színezés haladását, de szerencsére bent, illetve lent is van min dolgoznunk.  Míg a teremgarázs gyakorlatilag az épülettel együtt készült el, az oda vezető rámpát most építettük meg, a mai napon pedig lebontottuk a kivitelezésen dolgozó utolsó darut is.

Hozzáláttunk a parkettázáshoz

Az első emeleti lakásokban megkezdődött a parkettázás, a munka pedig gyorsan halad, így a héten ezen a szinten már mindenhol teljes lesz a lakások burkolata. A parkettások néhány hét múlva még visszatérnek ezekbe a lakásokba, hogy az időközben beépített beltéri ajtók tokjaihoz hozzá zárják a szegőléceket, és ekkor kerülnek a majd a helyükre a burkolatváltó profilok is. 

Harminc átadott lakás

Kedden megkezdődött a lakások birtokba adása, és a héten eddig összesen 30 lakás kulcsait vehették át a tulajdonosok. Az átadások a jövő héten is folytatódnak, a továbbiakban minden héten szerdán vehetik át a kulcsokat azon ügyfeleink, akik legkésőbb hétfő délután 5 óráig kiegyenlítik az ingatlan vételárát.

Villanyszerelők a hetediken

A gépészet után lassan az elektromos alapszerelés is elkészül, a villanyszerelők már a 7. emeleti lakásokban dolgoznak. A vakolás az 5., az esztrichezés a 4. emeleten készül, a hidegburkolók a 1-2. emeleteken dolgoznak, a lakások készre festése a földszinten folyik.

Kész a teremgarázs

City Home I

2019.01.16

Nemcsak a föld felett, de alatta is végéhez közeledik a kivitelezés. A teremgarázs gyakorlatilag elkészült, befejeződött a műgyantázás, és a lámpák is a helyükre kerültek. Jelenleg a teremgarázsban lévő tárolók szerelése folyik, de várhatóan januárban még ezzel is elkészülünk.

Az első fejtömbök

Miközben sorra készülnek a cölöpök, hozzáláttunk az alapozási munka következő szakaszához, a fejtömbök készítéséhez. Ennek során a 2-4 darabból álló cölöpcsoportokat egy-egy vasbetonból készült, úgynevezett fejtömbbel fogjuk össze, amelyek fölé majd az épület súlyát tartó pillérek kerülnek.