Több szoba, több engedmény

Célegyenesben a használatbavételi

Minden szakhatóságtól beérkezett a hozzájárulás a Metrodom River használatbavételi engedélyére, és maga az építésügyi hatóság is megejtette az épületek teljes bejárását. Kifogások nem merültek fel, ahogyan hiánypótlásra sem vár senki, így reményeink szerint március közepéig kézhez kapjuk a használatbavételit. Amennyiben van új hírünk, minden ügyfelünket e-mailben tájékoztatjuk a fejleményekről. 

Készülnek a tetők

A B épület tetején befejeződött a szigetelési munka, utolsóként a tetőt védő kavicsréteg is a helyére került. A víz- és hőszigetelés az A épületen is elkészült, hamarosan itt is terítjük a kavicsot.

Befejeződtek a műszaki átadások

Véget értek a Metrodom Riveren a műszaki átadások, holnap, illetve a jövő héten már csak azok jönnek, akiknek valamilyen okból nem felelt meg az eredeti időpont. A lakások minőségéról talán mindennél többet elmond, hogy mindössze ötben akadtak kisebb hibák, azonban ezeket is sikerült 24 óra alatt kijavítanunk. 

Folyik a hőszigetelés

Miközben a magasabb szárnyak homlokzatán folyik a zöld fal tartószerkezetének építése, az alacsonyabb épületrészeken megkezdődött a hőszigetelés. Itt vegyesen használunk kőzetgyapotot, illetve polisztirolt. Utóbbiból már a legújabb típus kerül a homlokzatra, amelynek hőszigetelő képessége a hozzáadott grafitnak köszönhetően mintegy 20%-kal jobb a hagyományos fehér polisztirolénál. 

Közös képviselő és közös költség

Lezárult a közös képviselők pályáztatása, kiválasztottuk a nyertest, az NLTH-t, akivel megezdi működését a Metrodom River Társasház. Egyúttal elfogadtuk az idei költségvetést és a közös költséget is, lakásokra 600,- Ft/nm, beállókra pedig 8.250,- Ft. A közös költséget elsőként mi magunk fogjuk befizetni, 3,5 millió Ft előleggel biztosítva a Társasház zavartalan működésének megkezdését. 

Már az alapkezelők szerint is jó befektetés az ingatlan

Általános

2024.02.21

Nem csak a szenteknek, a befektetési alapok kezelőinek is sokszor maguk felé hajlik a keze, és ritkán ajánlanak olyan eszközöket, mint például a lakást, amellyel nem tudnak ügyfeleik rendelkezésére állni. Most viszont már az ingatlanokért rendszerint nem lelkesedő szakemberek is úgy látják, hogy a változó gazdasági környezetnek, a csökkenő hozam és kamatszintnek, a növekvő bérleti díjaknak köszönhetően megéri lakásba fektetni. A teljes cikk a Hold Alapkezelő oldalán itt olvasható.

Megnyílt új irodánk a Greenen
Március 22-23.: Metrodom River nyílt nap

Szereljük a növénytartó ládákat

Megkezdtük a homlokzatokra a növénytartó ládarendszer felszerelését, melyekbe majd a Metrodom Green nevét adó zöld homlokzatot kialakító futónövények kerülnek. Az időjárásálló tartós fém ládákat korábbi lakóparkjainkban szerzett tapasztalataink alapján választottuk ki, a fő szempont az volt, hogy a ládák és a növények sok-sok évtizeden át a homlokzat díszei lehessenek.

Beépítettük az ablakokat

A legfelső, 10. emeleten is helyükre kerültek a nyílászárók, ezzel újabb szakipari munka zárult le a szerkezetépítés és a falazás után. Az 1. emeleten már kifestett és leburkolt lakások vannak, ide hamarosan visszatérnek a gépészek, hogy felrakják a szanitereket és csaptelepeket.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL