Szilikon és elemcsere

Általános

2020.09.28

Az új lakások karbantartási igénye egy régi lakáshoz vagy családi házhoz képest minimális, az ősz beköszöntekor azonban itt is vannak tennivalók, melyek közül két dologra mindenkinek a figyelmét szeretnénk felhívni. 

Az egyik, az ablakok és erkélyajtók gumitömítései, az úgynevezett hőgátak, illetve azok kezelése. Nem kell nagy dologra gondolni, ezeket a fekete vagy sötétszürke gumicsíkokat egyszerűen végig kell törölni szilikonos, vagy kifejezetten gumiból készült alkatrészek ápolására szolgáló, olajos kendővel. Így a téli hónapok alatt, amikor ezek a puha anyagok merevebbé válnak, illetve hosszú időn át sok ablakot egyáltalán nem nyitnak ki, ennek az egyszerű kezelésnek köszönhetően megőrizhetik rugalmasságukat, megelőzhetőek a repedések kialakulásai. Ha ezt az évenkénti kezelést elvégezzük, a hőgátak élettartamát 5-10 évről évtizedekre hosszabbíthatjuk meg.

A másik dolog, amit érdemes elvégezni, az az okostermosztátokban lévő elemek cseréje, az elemek a nyáron sokszor észrevétlenül teljesen vagy nagyrészt lemerülnek, az okostermosztátok pedig úgy vannak kialakítva, hogy ilyen esetben, áram nélkül kinyissanak. Vagyis ha nem vesszük észre, hogy az elem lemerült, és elindul a fűtés, a fűtővíz akadálytalanul folyamatosan áramlik át a fűtőtesten, folyamatosan pörgetve a hőmennyiségmérőt. Akik viszont nem szeretnének minden évben sok-sok elemet lecserélni és kidobni, azoknak melegen ajánljuk az újratölthető ceruza akkumulátorokat, ezek 2-3 év alatt behozzák az árukat, és a környezet terhelését is töredékére csökkentik.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL