Szerződések, árak, határidők: a Metrodom ügyfelek nyugodtan alhatnak

photo Kricsfalussy Tamás
Általános

2022.03.09

Az elmúlt hetek eseményei az új építésű lakások piacának sem tett jót, az elszálló inflációval, Euro árfolyammal, energia- és építőanyag árakkal együtt növekedett a bizonytalanság is. Várhatóan több ingatlanfejlesztő fog a következő hónapokban a megkötött szerződésektől való egyoldalú elállás vagy az utólagos áremelés eszközéhez nyúlni, hogy stabilizálja a helyzetét. A Metrodom álláspontját ügyfeleink, illetve a munkánkat figyelemmel kísérők az alábbiakban olvashatják.

A Metrodom sok tekintetben szerencsésebb helyzetben van más piaci szereplőkhöz képest, egyrészt méretünk és a cég tőkeereje miatt, másrészt mert folyamatban lévő projektjeink esetében már jóval előbbre, bőven éven túli lejáratokkal megkötöttük alvállalkozói és anyagbeszállítói szerződéseinket, így az árfolyamváltozás, az árak emelkedése, középtávon is csak korlátozottan érint minket. Erre a biztos alapra építve pedig még ebben a rendkívül bizonytalan, gyorsan változó nemzetközi helyzetben és piaci környezetben is ugyanazt tudjuk mondani amit az elmúlt 10 évben is képviseltünk. 

Az általunk eddig megkötött (elő)szerződések feltételeit, az abban írtakat, ahogyan mindig, ezúttal és a jövőben is betartjuk. Az ingatlanok szerződés szerinti vételárát már cégektől eltérően nem próbáljuk menet közben megemelni, a növekvő költségeket áttolva ügyfeleinkre. Szintén nem próbálunk meg kihátrálni az előszerződésekből, ilyen-olyan ürüggyel elállni, hogy az időközben megnövekedett magasabb árszinten újból eladhassuk a lakást, így kompenzálva a költségnövekedést. Alvállalkozóink szintén megbízható, komoly cégek, így a szerződésben vállalt átadási határidőket szintén tartjuk, sőt, reményeink szerint az idén elkészülő Metrodom Zugló esetén az átadás még korábban is lesz a vállalt határidőnél. 

Ez a gyorsan változó, nehezen kiszámítható környezet valóban próbára teszi a kisebb és közepes cégeket, de mi továbbra is úgy gondoljuk, hogy ezt a piaci kockázatot a cégeknek kell felvállalnia és menedzselnie. Ügyfeleink, akik szerződést kötöttek velünk, a foglaló formájában ránk bízták a pénzüket, ebből semmilyen hátrányt nem szenvedhetnek, nyugodtan alhatnak. Ha eddig esetleg nem is voltak biztosak benne, ezeket a sorokat olvasva, már ők is tudhatják, jól döntöttek, amikor a Metrodomot választották.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL