Miért nem adjuk még át a házat és a lakásokat?

Aki követte a Metrodom Zugló felépítését a webkamerán keresztül, illetve hírfolyamunkban, ügyfelünkként járt az előzetes bejáráson vagy érdeklődőként megnézte valamelyik még szabad lakást, abban joggal merül fel a kérdés: Miért nem adtuk/adjuk még át az épületet és a lakásokat? A Metrodom Zugló gyakorlatilag tényleg elkészült a vállalt átadási határidő előtt mintegy negyed évvel, az épület és a lakások akár már most alkalmasak lennének a beköltözésre. Természetesen okunk van rá, hogy nem tartottuk még meg az átadást, akit érdekelnek a részletek, az alábbiakban olvashat róla.

A legfontosabb ok, hogy bár a lakások valóban elkészültek, lakhatóak lennének, a lakópark közös területei még nem 100 százalékosak, itt még van teendőnk. Az épületek előtti és mögötti kert, a kerítés még nincsen kész, és odabentről is hiányoznak olyan apróságok, mint a jelzőtáblák, lakásszámok, a felfestések a teremgarázsban stb. Hiányzik a berendezés a közösségi szobából és az előtérből, de olyan fontos dolgokra is várunk még, mint a lakások elektromos mérőórái. És bár a lakók a műszaki átadáson szigorúan csak saját ingatlanaikat veszik át, nem a közös területet, szeretnénk, ha egy valóban teljesen kész házban lévő lakásokat vennének át, bármiféle hiányérzet nélkül.

Sok más fejlesztőtől eltérően ezt két okból tehetjük meg. Először is nem vagyunk semmilyen időkényszerben, a vállalt átadási határidőt anélkül is tartani tudjuk, hogy "előre hoznánk" az átadásokat, és a hibamentesség helyett a határidőt tekintenénk elsődlegesnek. Másodszor a műszaki átadáshoz nem fűződik anyagi érdekünk, mivel ügyfeleinknek nem a sikeres műszaki átadás után (vagy, mert erre is van példa, a műszaki átadásra történő felhívás után) kell fizetnie, hanem a használatbavételi engedély kiadása után. Nem áll érdekünkben siettetni az átadást csak azért, hogy mielőbb megkapjuk a pénzünket, azaz megtehetjük, hogy generálkivitelezőként is teljes egészében a minőségre koncentrálhassunk. 

Bízunk benne, hogy a fentieket Ügyfeleink nem csak értik, de azt is megértik, hogy mindez végső fokon az ő érdekeiket szolgálja, a használatbavételi engedély kiadása, a beköltözés pedig ettől semmilyen késedelmet nem szenved.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL