A Világgazdaság podcastja a lakásárakról

A Világgazdaság podcastja a lakásárakról

Általános

2022.05.16

Aki érdeklődik az ingatlanok iránt, vagy kifejezetten új lakás vásárlásában gondolkodik, annak érdemes meghallgatnia a Világgazdaság podcastjának legfrissebb adását, ahol Sándor Tünde újságíró, a Metrodom lakóházait generálkivitelező Metrodom Építő Kft. ügyvezető igazgatójával, Kiss Gáborral beszélget. A podcast minden népszerű aggregált oldalon, illetve közvetlenül a Világgazdaság honlapjáról is elérhető.

Készül a földszinti födém

A földszint növekvő falaival és pilléreivel együtt hozzáláttunk a födém készítéséhez is. Ez egy elég összetett munka, a zsaluzat elkészítése, illetve a betonvasak összeszerelése után rakjuk be a mennyezeti világítás kábelcsatornáit, valamint a hűtési és fűtési rendszer csöveit is. Ezeket a lakás alaprajzának megfelelően méretezett, előregyártott panelekből rakjuk össze a helyszínen, és a vasakkal illetve kábelcsatornákkal együtt öntjük bele a födémbe. A Metrodom fűtési-hűtési rendszeréről egyékbként itt található a részletes leírás.

Utolsó állványbontások

Ahogy az utolsó üvegkorlátok is a helyükre kerülnek az erkélyeken, lassan mindenhol lebontjuk az állványokat. Június elejére az utolsó állvány is eltűnik, ezt követően kezdjük meg a földszinti lakásokhoz kapcsolódó teraszok építését. 

Ilyen volt a Metrodom a lakáskiállításon

Általános

2022.05.12

Egy igazán különleges standon, élő növényekkel, vízfüggönnyel, finom kávéval, különleges smoothie-kal, kézműves csokoládéval és sok-sok szeretettel vártunk minden érdeklődőt. A képek magukért beszélnek, aki elmulasztotta volna az eseményt, azt szeptember végén a következő lakás vásáron várjuk!

Falak a földszinten

A második ütemen a -1-es pinceszint feletti födém készül, az első ütemen pedig már a földszinti falakat építjük. A falakkal együtt a teljes pillérvázas szerkezet elkezd kinőni a földből, a következő háromnegyed év lesz talán az építkezés leglátványosabb szakasza, mely kiválóan nyomon követhető kameráinkon keresztül. 

Ma másokért dolgoztunk

Általános

2022.04.29

Cégünk dolgozóinak egy csoportja Magyarország legnagyobb, kizárólag önkéntesek által működtetett menekültszállóján, a Migration Aid Madridi úti szállásán kezdte a napot. A névtáblák felragasztása után mindenki abban segített, amiben tudott. Hiszünk abban, hogy ami igazából változást hozhat, az nem más, mint az együttműködés, az empátia és az együttérzés.

Szereljük az üvegkorlátokat

Befejeződtek a homlokzatképzési munkák, a hőszigetelés, a színezés, illetve a kőburkolat felrakása. Az állványok már csak a korlátszerelés miatt vannak a helyükön, itt is az utolsó szakasza folyik a munkának. A fém tartóelemek már a helyükre kerültek, jelenleg a nagy üveglapokat szereljük fel.

Megkaptuk az energetikai tanúsítványt

Kiadták a Metrodom Zugló végleges energetikai tanúsítványát, melyet az érdeklődők honlapunk szokásos oldaláról, innen tudnak letölteni. A besorolás a vállalt és várt "BB - Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő" lett, a számítás és a leírás szerint az épület energiafogyasztása alapján eleget tesz akár az MNB által korábban a Zöld Otthon Program hitelhez előírtaknak, de még az AA-s besoroláshoz szükséges fogyasztási követelményeknek is.

Minden szinten folyik a munka

Húsvét előtti helyzetjelentés a lakásokban folyó munkákról: az 5. emeleten végéhez közeledik a hidegburkolás, a 4. emeleten a villanyszerelők és a gépészek az elektromos szerelvények, illetve a porcelán szaniterek és csaptelepek felszerelését végzik. A 3. emelet a festőké, ezek a lakások most kapják meg a második festékréteget. A 2-on zajlik a parkettázás, az 1. emelet és a földszint egy részén a beltéri ajtósok dolgoznak.

Júliusban kezdődik a River B értékesítése

Júliusban kezdődik a River B értékesítése

Bizonyára sokak figyelmét felkeltette, hogy a Metrodom River első két üteme egymást szorosan követve készül, már a szerkezet épül, a második ütem értékesítése azonban még nem kezdődött meg. A második ütem iránt érdeklődőknek már csak bő 2 hónapot kell várniuk, július elejétől ezek a lakások is elérhetőek lesznek. A második ütem különlegessége, hogy ebből az épületből, pontosabban a lakások egy részéből már közvetlen kilátás nyílik majd a Dunára.