Költözési információk 1.: Ezt adjuk

A következő napokban folyamatosan publikáljuk honlapunkon a költözéshez kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat, hogy a birtokbaadáskor már minden lényegesebb dologgal tisztában legyenek az új lakók. A költözési infók nyitó részében megtudhatják, mi van a "dobozban", azaz mit kapnak a kezükbe a kulcsátadáskor. A csomag egyszerre kicsi és bőséges.

1. Kulcsok
Mi sem természetesebb, mint hogy kulcsátadáskor kulcsokat kap az új lakástulajdonos. Ezekből nincs sok, a bejárati ajtó kulcsai (3 db), a postaláda kulcsai (2 db), 3 db kapunyitó proxy, és 1 db kapukulcs kerül a kis zsákocskába.

2. Használati útmutató
Ahogy az autókhoz vagy a háztartási gépekhez, úgy az új lakáshoz is jár használati utasítás. Ez egy könnyen áttekinthető füzet, akit érdekel, honlapunknak erről az oldaláról letöltheti. Az útmutató nem valamiféle "általános leírás", hanem kifejezetten a házhoz írtuk, tartalmazza többek között

- a legfontosabb elérhetőségeket (ELMÜ, Vízművek, garancia, ügyfélszolgálat stb.),
- az okosotthon használati útmutatóját,
- a lakásban, közös területeken, a teremgarázsban lévő berendezésekre vonatkozó kezelési és karbantartási útmutatót,
- a jótállási jegyet.

3. Jótállási jegy
A jogszabályi előírásnak megfelelően az új ingatlanokhoz jótállási jegyet adunk, mely az építményhasználati útmutatóban található, ebben megtalálható többek között a jótállási idő, és hogy pontosan mire vonatkozik a jótállás. A garanciális ügyintézéshez azonban nem lesz rá szükség, sem ezt, sem más bizonylatot nem fogunk kérni, az esetleges hibákat honlapunkon ezen az oldalon egyszerűen és gyorsan be tudja jelenteni.

4. Birtokbaadási jegyzőkönyv
A birtokbaadási jegyzőkönyv rögzíti, hogy rendben megtörtént az átadás, ide kerülnek az óraállások is, amivel átadjuk a lakást.

5. És a többi...
Mivel tudjuk, hogy az adatok legegyszerűbben digitális formában tárolhatók, kezelhetők és használhatók, ezért minden mást egy pendrive-ba "csomagolva" adunk át. A lista a következő:

- lakások alaprajzai,
- szintalaprajzok,
- fotók (látványtervek, a ház, a környék),
- műszaki leírás,
- beépített anyagok és termékek ÉMI tanúsítványai,
- használati útmutató (PDF),
- használatbavételi engedély,
- alakuló közgyűlés jegyzőkönyve,
- SZMSZ és házirend,
- biztosítási kötvények (társasházra, illetve lakásra),
- energetikai tanúsítvány,
- hibabejelentő lap (ha a személyes ügyintézést választaná).

Ezek nagy részére, ha nem is lesz közvetlenül szüksége, a lakás bérbeadásakor, esetleges eladásakor, akár 5-10 év múlva is jól jöhet még. (A fotókat, alaprajzokat a birtokbaadást követően hirdetésekben vagy más módon, magáncélra szabadon felhasználhatja, nem tartjuk fenn ezzel kapcsolatos jogainkat.)

És még plusz egy apróság, a birtokbaadáskor ügyfeleink egy lábtörlőt is kapnak új lakásukhoz. 

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL