Metrodom ház Zuglóban is

Metrodom ház Zuglóban is

Újabb kerülettel bővül a lista, ahol hamarosan Metrodom ház épül, a XIV. kerületi Bosnyák utca 14-18. alatt várhatóan szeptemberben kezdjük meg a kivitelezést, illetve az értékesítést. A négyemeletes társasházban közel 200 lakás fog megépülni, a családbarát környezet, a nagy belső kert ezúttal sem marad el. 

Folytatás ...

Megkezdtük a szerelvényezést

A gépészek a fűtőtestek gyors felszerelését követően, a gépészek visszatértek a földszinti lakásokba, ahol hozzáláttak a fürdőszobákban a szaniterek és a csaptelepek felszereléséhez. Őket hamarosan a villanyszerelők fogják követni a kapcsolókkal és dugaljakkal.

Az első nyílászárók

Ahogyan kameraképünkön is látható, a Metrodom Panoráma D ütemén a szerkezetépítés jelenleg a hetedik emeleten tart, a kőművesek a negyedik emeleten építik a falakat, a második emeleten pedig hozzáláttunk a műanyag ablakok és erkélyajtók beépítéséhez is. A külső nyílászárók profiljai az egyik legnagyobb német gyártótól, a Kömmerlingtől érkeznek, az összeszerelés Magyarországon történik. 

Látogatható az új mintalakás

Bár már korábban elkészült, eddig különböző forgatások és fotózások miatt zárva volt legújabb mintalakásunk a Metrodom Park C-ben. Hétfőtől immár minden érdeklődő előtt nyitva van a lakás, csupán ingatlantanácsadójával szükséges időpontot egyeztetni a látogatáshoz. A kíváncsiaknak előzetesen néhány képet is mutatunk a lakásról.

Szereljük a beltéri ajtókat

City Home J

2019.02.14

A parkettásokat követve megkezdtük a beltéri ajtók beszerelését is, ez gyakorlatilag az utolsó jelentősebb szakipari munka a lakásban. Ezt követően a burkolók és a parkettások még visszatérnek, hogy hozzázárják a szegőléceket és a lábazatokat a tokokhoz, illetve leragasszák a burkolatváltó profilokat, majd az ellenőrzés és a kisebb javítás után a lakás gyakorlatilag már készen áll a műszaki átadásra.

Megkezdődött a hidegburkolás

Miközben a szerkezetépítés a tizenharmadik, a falazás pedig a hetedik emeleten tart, az első emeleti lakásokban hozzákezdtünk a hidegburkoláshoz. Jelenleg a lakások belsejében, a fürdőszobákban és konyhákban folyik a munka, az erkélyekre később, a hőszigetelés befejezése után kerül majd sor. Burkolatválasztásra a legfelső emeleteken (15-17.) egyébként még péntekig van lehetőség, utána az eladatlan lakások az általunk választott burkolattal kerülnek kivitelezésre.

Utolsó munkák a bejáratnál

City Home I

2019.02.13

Mivel az épület kapuján és előterén keresztül zajlik a kivitelezés teljes építőanyag forgalma, praktikus okokból ezt a részt szoktuk a kivitelezés végére hagyni. Az átadáshoz közeledve azonban már itt is a befejező munkák zajlanak, odabent végeztünk az állmennyezet és a lámpák kialakításával, helyükre kerültek a postaládák, odakint a végéhez közelít a homlokzat klinkertéglával való burkolása, és még a héten felszereljük a kaputelefon kültéri egységét is. 

Készül a pince

Miközben még javában zajlik a B épület alaplemezének vasszerelése, illetve magának az alaplemeznek a kiöntése, az A épületnél hozzáláttunk a pince kivitelezéséhez. Ez már a szerkezetépítési munka megkezdését jelenti, a pince vasbeton falai és pillérei a következő hetekben látványos gyorsasággal fognak növekedni. 

Készül az alaplemez

Az M épület területén már az utolsó fejtömbök készülnek, a többi pedig lassan eltűnik a szerelőbeton vékony rétege alatt. Az L ütemen eközben már nemcsak a vasszerelés zajlik, de hozzáláttunk az alaplemez kiöntéséhez is. 

Épül a hetedik

Miközben még a 6. emelet vasbeton szerkezete készül, az épület déli oldalán hozzáláttunk a 7. emeleti pillérek kivitelezéséhez. A Metrodom Panoráma másik három épületéhez hasonlóan itt is ez lesz az alacsony szárny legfelső szintje, amire majd a torony kerül. A kőművesek jelenleg a 3-4. emeleten dolgoznak, a gépészeti alapszerelés a 3-on, az elektromos pedig a 2. emeleten tart.

Előzetes bejárás március 4-én

City Home J

2019.02.11

Az áprilisi műszaki átadást megelőzően, március 4-én lehetőség lesz a lakások előzetes megtekintésére, bejárására. Az alsóbb szinteken ügyfeleink gyakorlatilag már kész lakásokat láthatnak, a felsőbb szinteken a parketták, szerelvényezés még hiányozni fog, de a hidegburkolat és a festés már mindenhol meglesz. A bejárás konkrét időpontjáról, a tudnivalókról minden ügyfelünket a mai napon küldött e-mailben tájékoztatjuk.