Hogyan dolgozik a Metrodom?

Aktuális

2020.03.20

A Metrodomnál az egészségügyi veszélyhelyzet alatt sem állt le a munka, bár ügyfeleink és munkatársaink érdekében alaposan átszerveztük a munkarendet, sűrítettük a takarításokat. A mindenhol látott, a társadalmi távolságtartást szolgáló intézkedéseken túl, néhány egyedi megoldást is bevezettünk, akit érdekelnek a részletek, szeretne bepillantani egy kicsit a Metrodom kulisszái mögé, olvasson tovább!

Első körben a 60 év felettieket és a 14 év alatti gyermeket nevelőket állítottuk át otthoni munkára, közülük csak azok jönnek, jöhetnek be, akik ezt kifejezetten kérték. Második körben következtek azok, akik tömegközlekedéssel járnak munkába. Közülük azok, akik nem laknak túl messze, kerékpárra váltottak, amit néhány céges bicikli gyors beszerzésével támogattunk meg. Volt néhány olyan messziről bejáró munkatársunk is, aki nélkülözhetetlen volt az irodában, őket - természetesen a beleegyezésükkel - az irodánk melletti, saját magunk által épített lakásainkba költöztettük át. (Igen, vannak bizonyos előnyei, ha egy cég lakásépítéssel foglalkozik...)

Az irodai munkát úgy szerveztük át, hogy minden helyiségben csak egy munkatársunk dolgozzon, gyakorlatilag osztályonként egy-egy fő van bent. Amelyik osztályról többen is be tudnak járni (azaz nincs kisgyermekük, kellően fiatalok és nem tömegközlekedéssel járnak), ott váltásban folyik a benti, illetve az otthoni munka. A szerződéskötéseket is átszerveztük, kiiktava a kisebb méretű tárgyalókat, az időpontokat úgy osztva be, hogy az érkező és távozó ügyfeleink lehetőleg egymással se talákozzanak. A szerződés megkötése, az aláíratás során a recepcióson kívül csak egyetlen munkatársunkkal találkoznak, aki az eljárás előtt és után is gondosan fertőtleníti mind a kezeit, mind azokat a tárgyakat, amelyeket ügyfeleink megérintettek, megérinthettek.

A háttérben természetesen teljes kapacitással folyik a munka, az otthonlévők szinte ugyanúgy dolgoznak tovább, mintha semmi nem történt volna. Szerencsére a cég felépítésekor kiemelt szempont volt a rugalmasság és a biztonság, ügyviteli rendszerünk, adatbázisunk, e-mail rendszerünk tökéletesen optimalizált a távoli munkavégzésre. A Metrodomnál amúgy is gyakorlatilag minden munkatársunknak jár egy legalább középkategóriás céges okostelefon, akik pedig nem rendelkeztek a munkavégzésre alkalmas otthoni géppel, azokat ezzel is elláttuk. Ha a jogszabályok nem tennék kötelezővé ingatlanok adásvétele esetén a papír alapú szerződéskötést és az ügyvéd vagy közjegyző közreműködését, valószínűleg még egyszerűbbé tehetnénk jelen helyzetben is a munkánkat és ügyfeleinket is megkímélhetnénk, hogy be kelljen jönniük irodánkba, de bízunk benne, hogy így is kellően biztonságossá tettünk mindent. Ettől függetlenül mi is reméljük, hogy hamarosan minden visszatér a szokott kerékvágásba, addig is kérünk mindenkit, hogy vigyázzon magára, vigyázzunk egymásra!

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL