Építőanyag áremelkedés: hogy érinti ügyfeleinket?

Általános

2021.07.14

Forró téma az építőanyagok árának gyors, nagymértékű emelkedése, ami egy ingatlanfejlesztő esetében talán mindenki másnál nagyobb fontosságal bír. Ügyfeleinket természetesen leginkább egy dolog érdekelheti, hogyan befolyásolja őket az áremelkedés? Az alábbiakban erről olvashatnak egy rövid tájékoztatást. 

A már (elő)szerződött ügyfeleink nyugodtan alhatnak, bárhogyan is változik az építőanyagok ára, a megkötött szerződésekben szereplő lakásár nem változik, utólag nem módosítjuk. Ahogyan a 2016-17-es ingatlanár emelkedéskor, most is azt az álláspontot képviseljük, hogy a szerződött vételár nem változhat meg, bármennyire is kényelmetlen lehet ez a fejlesztőknek. Az építőanyagok árának változása az ingatlanfejlesztő kockázata, egy olyan üzleti kockázat, amelyet nem próbálunk vis major vagy más jogcímen áthárítani vevőinkre.

Ami viszont érintheti ügyfeleinket, az a műszaki konzultáció során a feláras termékek árának változása. Természetesen ez is csak a választásig, illetve a választásokat követő szerződésmódosítás aláírásáig, utána már ezek ára sem változhat. A Metrodom a hazai piacon egyedülálló módon, a honlapján is mindig közzétette nem csak hogy milyen termékek választhatóak, de magukat a felárakat is. A gyorsan változó piaci helyzetben sajnos ezzel most kénytelenek vagyunk szakítani, először a parketták esetében. Különösen zuglói házunkban lakást vásárló ügyfeleinknek javasoljuk, hogy ha feláras termékekben gondolkodnak, inkább igyekezzenek lezárni az egyeztetést, mintsem kihasználni a rendelkezésre álló határidőt, mert gyakorlatilag havonta emelkedhetnek az árak. 

Akik viszont még csak most gondolkodnak a lakásvásárláson, ott mi is csak azzal az általános érvényű tanáccsal tudunk szolgálni, hogy hacsak nincs tényleg nyomós okuk rá, nem érdemes halogatni a döntést. Ahogyan honlapunkon is szerepel, árainkat bármikor módosíthatjuk, és ha élünk ezzel a lehetőséggel, nem áll módunkban visszatérni az érdeklődők által korábban látott árakhoz, akkor sem, ha egy-két hete, vagy hónapja még alacsonyabb áron látta ugyanazokat az ingatlanokat. 

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL