Metrodom ház Zuglóban is

Metrodom ház Zuglóban is

Újabb kerülettel bővül a lista, ahol hamarosan Metrodom ház épül, a XIV. kerületi Bosnyák utca 14-18. alatt várhatóan szeptemberben kezdjük meg a kivitelezést, illetve az értékesítést. A négyemeletes társasházban közel 200 lakás fog megépülni, a családbarát környezet, a nagy belső kert ezúttal sem marad el. 

Folytatás ...

Megkezdődött a hidegburkolás

City Home K

2019.02.21

A teljesen kifestett lakásokban a földszinten megkezdődött a hidegburkolás. Ennek során először a falakat csempézzük ki a fürdőszobában és a konyhában, majd a padlólapokat rakjuk le. A burkolók után majd ismét a gépészek következnek, hogy felszereljék a szanitereket és a csaptelepeket.

Kész a hidegburkolás

City Home J

2019.02.20

A lakásokban gyakorlatilag befejeződött a csempézés, a hidegburkolók munkája azonban ezzel még nem ért véget, a csapat egyik fele az erkélyek burkolásának állt neki azokon a részeken, ahol már elkészült a homlokzat, elsőként a Máriássy utcai részen. A többiek jelenleg a lépcsőházat burkolják, majd közvetlenül átadás előtt az előtér burkolásával fejeződik be a munkájuk.

Hozzáláttunk a pincéhez

City Home L

2019.02.20

Az alaplemez elkészülte után megkezdődött a pinceszint vasbeton szerkezeti elemeinek, a pilléreknek és falaknak a kivitelezése. Ezzel a munka is új szakaszába lépett, a szerkezetépítési fázisba, mely az egyik leglátványosabb rész. A következő hónapokban kameránk segítségével gyakorlatilag élőben lehet majd követni, miként növekszik hétről-hétre a szerkezet.

Megkezdődött a vakolás

A gépészek és villanyszerelők nyomában, az alapszerelés elkészülte után, hozzáláttunk a lakáson belüli falak vakolásához. Többi épületünkhöz hasonlóan, a vakolás itt is nagyrészt gépi munkával történik, a silókban érkező, bekevert, folyékony vakolatot szórópisztolyokkal visszük fel a falakra, hogy az elkészült vakolat minél simább és egyenletesebb legyen.

Panoráma tér: földfeltöltés

A lakópark szíve a 4 épület által közrefogott háromszög alakú sétálótér lesz, mely alá a teremgarázsok, illetve az oda vezető alagút is benyúlik. A majdani tér helyén eddig emiatt nagyrészt csak a vasbeton szerkezet volt látható, most viszont ennek a befejezéséhez is hozzáláttunk. Az A épület körül megkezdődött a földfeltöltés, ezzel gyakorlatilag egy zöldtetőt fogunk kialakítani, hogy a térre is bőségesen tudjunk fákat, bokrokat és más növényeket ültetni. 

Elkészült a gépészeti alapszerelés

City Home K

2019.02.18

Befejezték a gépészek az alapszerelést, a fűtés és vízcsövek mindenhol a helyükre kerültek. Az elektromos alapszerelés még a 8-9. emeleteken folyik, a vakolás az 5. emeleten, az esztrichezés a 4. emeleten tart. A festők a 2. emeleti lakások falaira viszik föl az első festékréteget.

Megkezdődött a műszaki konzultáció

A Madarász38-on megkezdődött a műszaki konzultációk első köre, először a földszint-második emeleteken lakást vásárló ügyfeleinknek juttattuk el a szakági terveket, hogy eldönthessék, min szeretnének változtatni. Ebben a körben lehet dönteni a falak, beltéri ajtók, a kiállások és kapcsolók helyéről, a dugaljak számáról, most lehet kád helyett zuhanytálcát, illetve légkondicionáló előkészítést kérni. Az első három szinten erre a hónap végéig van lehetőség, aki lakásvásárlást fontolgat, és szeretne ezekben a témákban maga dönteni, annak érdemes még a határidő lejárta előtt megkötni a szerződést.

Megkezdtük a szerelvényezést

A gépészek a fűtőtestek gyors felszerelését követően, a gépészek visszatértek a földszinti lakásokba, ahol hozzáláttak a fürdőszobákban a szaniterek és a csaptelepek felszereléséhez. Őket hamarosan a villanyszerelők fogják követni a kapcsolókkal és dugaljakkal.

Az első nyílászárók

Ahogyan kameraképünkön is látható, a Metrodom Panoráma D ütemén a szerkezetépítés jelenleg a hetedik emeleten tart, a kőművesek a negyedik emeleten építik a falakat, a második emeleten pedig hozzáláttunk a műanyag ablakok és erkélyajtók beépítéséhez is. A külső nyílászárók profiljai az egyik legnagyobb német gyártótól, a Kömmerlingtől érkeznek, az összeszerelés Magyarországon történik. 

Látogatható az új mintalakás

Bár már korábban elkészült, eddig különböző forgatások és fotózások miatt zárva volt legújabb mintalakásunk a Metrodom Park C-ben. Hétfőtől immár minden érdeklődő előtt nyitva van a lakás, csupán ingatlantanácsadójával szükséges időpontot egyeztetni a látogatáshoz. A kíváncsiaknak előzetesen néhány képet is mutatunk a lakásról.