Fent jártunk a toronyban

Az utolsó átadások

2018.12.12

Néhány kivételtől eltekintve, a Metrodom Park C ütemén a héten kerül sor az utolsó műszaki átadásokra. A hibajavítások a lakások nagyobb részében már folynak, ahogyan a lépcsőházak befejező munkálatai (festés, burkolatjavítás) is a végükhöz közelednek. Ügyfeleink legközelebb január 16-17-én, a mérésre fenntartott napokon láthatják újra lakásaikat, de a tervezgetés természetesen már az ünnepek alatt megkezdődhet.

Torony és ablakok

2018.12.11

A Panoráma B és C épületén is hozzáláttunk a tizedik emelet vasbetonszerkezetének kivitelezéséhez. Mivel az alacsonyabb szárnyakon a hetedik emelettel befejeződött a szerkezetépítés, itt már csak a tornyok növekednek, ami a kamerán keresztül is jól látható. Az alsóbb szinteken szintén folyik a nyílászárók beépítése, a földszinten és az elsőn egyedileg gyártott alumínium ablakok, a második és harmadik emeleteken a német Kömmerling műanyag profiljaiból készülő ablakokat és erkélyajtókat kerülnek beépítésre.

Öntjük a szerelőbetont

2018.12.11

Miközben az utolsó cölöpfejtömbön dolgozunk, a már elkészült fejtömbök között szétterítettük a sóderágyat. Erre kerül az úgynevezett szerelőbeton, amelynek kiöntéséhez most kezdtünk hozzá. Ez a szerelőbeton biztosítja majd azt a sima, szilárd felületet, amelyen hozzáláthatunk az alaplemez betonvasainak szereléséhez.

65 eladott lakás az első napon

2018.12.10

A City Home korábbi épületeihez hasonlóan az L és M ütemek is népszerűnek bizonyultak. Az első napon eddig 65 lakásra érkezett be foglalás. Az építkezés is zajlik, ahogy webkameránkon keresztül is látható, hozzáláttunk az első toronydaru felállításához.

Szereljük a beltéri ajtókat

City Home I

2018.12.10

A földszinti lakásokban hozzáláttunk a beltéri ajtók beépítéséhez. Ez az utolsó nagyobb szakipari munka, ezután a parkettások és burkolók még visszatérnek egy rövid időre, hogy a szegőléceket, illetve lábazati elemeket hozzázárják az ajtótokokhoz, amivel gyakorlatilag teljesen elkészül a lakás. Ezután a műszaki átadásig már csak az ellenőrzés, a hibajavítás, illetve egy takarítás van hátra.

Visszafizettük a hitelt

City Home H

2018.12.07

Visszafizettük a City Home H ütemének projektfinanszírozási hitelét a Takarékbanknak, a jelzálogot hamarosan törlik a telek tulajdoni lapjáról. A Földhivatal az albetétesítési eljárás során az új tulajdoni lapokat már tehermentesen nyitja meg, ez várhatóan a más bankoktól hitelt felvevő ügyfeleink ügyintézését is leegyszerüsíti majd.

Kezdődik a liftszerelés

City Home K

2018.12.07

Ahogyan a City Home többi társasházában, úgy a  K épületben is két darab, gépház nélküli, ellensúlyos duplex lift kerül beszerelésre, melyeket a német Kone szállít. A két kabin eltérő méretű, a kisebbik is képes 8 személy befogadására, a nagyobbiknak a kapacitása azonban eléri a 13 főt vagy 1 tonnát, így a költözködésnél alkalmas lesz a bútorok, háztartási gépek szállítására is. 

Eddig 74 átadott lakás

City Home H

2018.12.06

Az elmúlt szűk két hétben a lakások közel felét, 74 darabot adtunk birtokba a City Home H épületében. Idén még két birtokba adási nap lesz, utoljára december 18-án, terveink szerint ezen a két napon további 30 lakást adunk még át.

Utolsó simítások

Néhány lakásban még folynak a hibajavítások, de a közös területeken, a kertben az utolsó munkák is befejeződtek. Még a fagy beállta előtt elültettük az utolsó növényeket, elkészült a játszótér gumiborítása, helyükre kerültek a játékok, a múlt héten pedig beüzemeltük a kerti hangulatvilágítást is. Javában zajlik a használatbavételi engedély kiadására irányuló eljárás is, reményeink szerint januárban már az első lakók be is költözhetnek új otthonaikba.