Fent jártunk a toronyban

Torony és ablakok

2018.12.11

A Panoráma B és C épületén is hozzáláttunk a tizedik emelet vasbetonszerkezetének kivitelezéséhez. Mivel az alacsonyabb szárnyakon a hetedik emelettel befejeződött a szerkezetépítés, itt már csak a tornyok növekednek, ami a kamerán keresztül is jól látható. Az alsóbb szinteken szintén folyik a nyílászárók beépítése, a földszinten és az elsőn egyedileg gyártott alumínium ablakok, a második és harmadik emeleteken a német Kömmerling műanyag profiljaiból készülő ablakokat és erkélyajtókat kerülnek beépítésre.

Öntjük a szerelőbetont

2018.12.11

Miközben az utolsó cölöpfejtömbön dolgozunk, a már elkészült fejtömbök között szétterítettük a sóderágyat. Erre kerül az úgynevezett szerelőbeton, amelynek kiöntéséhez most kezdtünk hozzá. Ez a szerelőbeton biztosítja majd azt a sima, szilárd felületet, amelyen hozzáláthatunk az alaplemez betonvasainak szereléséhez.

65 eladott lakás az első napon

2018.12.10

A City Home korábbi épületeihez hasonlóan az L és M ütemek is népszerűnek bizonyultak. Az első napon eddig 65 lakásra érkezett be foglalás. Az építkezés is zajlik, ahogy webkameránkon keresztül is látható, hozzáláttunk az első toronydaru felállításához.

Szereljük a beltéri ajtókat

City Home I

2018.12.10

A földszinti lakásokban hozzáláttunk a beltéri ajtók beépítéséhez. Ez az utolsó nagyobb szakipari munka, ezután a parkettások és burkolók még visszatérnek egy rövid időre, hogy a szegőléceket, illetve lábazati elemeket hozzázárják az ajtótokokhoz, amivel gyakorlatilag teljesen elkészül a lakás. Ezután a műszaki átadásig már csak az ellenőrzés, a hibajavítás, illetve egy takarítás van hátra.

Visszafizettük a hitelt

City Home H

2018.12.07

Visszafizettük a City Home H ütemének projektfinanszírozási hitelét a Takarékbanknak, a jelzálogot hamarosan törlik a telek tulajdoni lapjáról. A Földhivatal az albetétesítési eljárás során az új tulajdoni lapokat már tehermentesen nyitja meg, ez várhatóan a más bankoktól hitelt felvevő ügyfeleink ügyintézését is leegyszerüsíti majd.

Kezdődik a liftszerelés

City Home K

2018.12.07

Ahogyan a City Home többi társasházában, úgy a  K épületben is két darab, gépház nélküli, ellensúlyos duplex lift kerül beszerelésre, melyeket a német Kone szállít. A két kabin eltérő méretű, a kisebbik is képes 8 személy befogadására, a nagyobbiknak a kapacitása azonban eléri a 13 főt vagy 1 tonnát, így a költözködésnél alkalmas lesz a bútorok, háztartási gépek szállítására is. 

Eddig 74 átadott lakás

City Home H

2018.12.06

Az elmúlt szűk két hétben a lakások közel felét, 74 darabot adtunk birtokba a City Home H épületében. Idén még két birtokba adási nap lesz, utoljára december 18-án, terveink szerint ezen a két napon további 30 lakást adunk még át.

Utolsó simítások

Néhány lakásban még folynak a hibajavítások, de a közös területeken, a kertben az utolsó munkák is befejeződtek. Még a fagy beállta előtt elültettük az utolsó növényeket, elkészült a játszótér gumiborítása, helyükre kerültek a játékok, a múlt héten pedig beüzemeltük a kerti hangulatvilágítást is. Javában zajlik a használatbavételi engedély kiadására irányuló eljárás is, reményeink szerint januárban már az első lakók be is költözhetnek új otthonaikba.

Utolsó ablakok

Beépítettük az utolsó ablakokat és erkélyajtókat, ezzel gyakorlatilag "bezártuk" az épületet, így odabent már temperált körülmények között folynak a szakipari munkák. A legfelső emeleteken a végéhez közeledik a gépészeti alapszerelés, az 5-6. emeleteken a villanyszerelők dolgoznak. A vakolás a 4-en, az esztrichezés a 3-on tart, lejjebb pedig a hidegburkolás, a kádak és a bejárati ajtók beépítése folyik.