Növények a kertben

Az állványok bontása után hozzáláttunk a kertészeti munkák befejező részéhez, a térburkolatok lerakásához, illetve a növények elültetéséhez. A Metrodom Park kertjére, amely a lakóparkot kiemeli más társasházak közül, igazán látványos és különleges lesz, arról, hogy pontosan mi kerül a kertbe, most részleteket is megismerhetnek a lakók.

A kertet úgy terveztük, hogy változatos és érdekes legyen, mindig virágozzon, illatozzon benne valamilyen évelő, cserje, vagy fa. Aranyvessző, rózsalonc, nőszirom, sásliliom, levendula - csupán néhány példa a virágos növények közül. Fákból sem lesz hiány, összesen 53 darabot ültetünk el a C épület körül, és hogy itt se legyen egyhangúság, 19 féle lombhullató (például virágos kőris, japánakác, japán díszcseresznye, ezüst hárs) és 7 féle örökzöld (például cédrusfélék, különböző hamisciprusok, boróka) ad majd árnyékot, illetve gyönyökrödteti a szemet.

A növények összeválogatásánál figyelemmel voltunk az egészségügyi szempontokra is, azokat a növényeket, amelyekre többen allergiások (pl. nyárfa) vagy amelyeknek mérgező a termése, levele mellőztük. És hogy a méreteket, mennyiségeket is érzékeltessük, a ház körül összesen 87 fajta növényből 2356 darabot, tövet ültetünk el, természetesen nem számítva a pázsitot alkotó füvet. A közös kertnek egyébként ez még csak a fele lesz, ami jövő tavasszal egészül ki és alkot majd egységet a B épület körüli, hasonlóan változatos parkkal, ahol például egy rózsakertet is telepítünk majd.

 

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL