KÖLTÖZÉSI INFORMÁCIÓK 5.: BÚTORSZÁLLÍTÁS ÉS PAKOLÁS

A költözéssel kapcsolatos sorozatunk utolsó részében magával az átadással és a bepakolással kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat és tanácsokat szedtük össze.

A kulcsok átvételét követően azonnal megkezdheti a beköltözést. Akik rendelkeznek gépkocsibeállóval, azok rögtön használatba vehetik a teremgarázst, a leadott telefonszámról hívást indítva ki tudják nyitni a garázskaput. Mindenkinek felhívjuk azonban a figyelmét, hogy a teremgarázs és a kapu nem teherautóra lett méretezve, egy furgonnál nagyobb járművel ne próbáljon lehajtani, mert el fog akadni!

Akik nem rendelkeznek beállóval, azoknak sajnos ideiglenes jelleggel sem tudunk behajtási lehetőséget biztosítani. Ennek egyik oka az, hogy a beállók nagy része már elkelt, a fennmaradó néhány darabot pedig munkatársaink használják.  Másrészt  a birtokbaadás napján a ház feletti rendelkezés átkerül a lakóközösség és a közös képviselő kezébe, mi pedig nem szeretnénk  mások tulajdonának terhére nagylelkűek lenni.

A beállóval nem rendelkező lakástulajdonosok, illetve a nagyobb járművel költözők a Tatai utca felől tudnak megállni. Kérjük, hogy itt csak a lehető legrövidebb ideig várakozzanak, mivel a rendelkezésre álló hely korlátozott és ne zavarják a megállással a forgalmat!

A bútorok felviteléhez lépcsőházanként 1-1 db lift van, ezeknek fülkéjét a sérülések ellen faforgács lapokkal kibéleltük. Az ajtókra, a folyosó falaira, a lépcsőházi korlátokra azonban ügyeljenek, mert ezek leverése esetén a hibákat a jótállás keretében nem javítjuk!

A költözési hulladéknak nem tudunk külön konténert biztosítani, ezért a nagyobb darab hulladékokat a Tatai utcai hulladékudvarba vigyék, melynek címe, Tatai utca 96! A kukatárolóban beköltözéskor már ott várják a lakókat a kukák, ezekbe azonban csak a zsákba helyezett háztartási szemetet dobják! Hamarosan a szelektív gyűjtésre szolgáló kék és sárga kukák is megérkeznek, kérjük, hogy ezeket rendeltésszerűen használják, különben a társasház külön kénytelen fizetni ezek elszállításáért! A költözési hulladékot (dobozok, raklapok, hungarocell, zsugorfólia stb.) a kukatárolóban kell lerakni, ezt a közös képviselő rendszeresen elviteti. Kérjük, a költözési hulladékot rendezetten, a dobozokat lapra hajtva rakják le, hogy a rend és a tisztaság megmaradjon! Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a nem megfelelő helyre elhelyezett hulladék elszállítása nem esztétikus, valamint díjköteles, és ezen költség már a ház lakóit fogja terhelni!

És végül gyors, problémamentes költözést kívánunk minden kedves ügyfelünknek!