Költözési infók 7.: bútorszállítás és bepakolás

A beköltözés előtti hetekben folyamatosan publikáltuk honlapunkon a költözéshez kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat. Miveé a birtokbaadásig már csak napok vannak hátra, sorozatunkat a költözéshez kapcsolódó gyakorlati tudnivalókkal zárjuk.

A kulcsok átvételét követően akár azonnal meg is kezdheti a beköltözést. Először is javasoljuk a fűtés beállítását, mivel a lakásokban jelenleg csak temperáló fokozaton megy a fűtés, ne csodálkozzon a viszonylag alacsony hőmérsékleten.

Akik rendelkeznek gépkocsibeállóval, azok rögtön használatba vehetik a teremgarázst, a leadott telefonszámról hívást indítva ki tudják nyitni a garázskaput. Mindenkinek felhívjuk azonban a figyelmét, hogy a teremgarázs és a kapu nem teherautóra lett méretezve, egy furgonnál nagyobb járművel meg se próbáljon lehajtani, mert el fognak akadni!

Akik nem rendelkeznek beállóval, azoknak sajnos ideiglenes jelleggel sem tudunk behajtási lehetőséget biztosítani. Ennek egyik oka az, hogy a beállók nagy része már elkelt, a fennmaradó néhány darabot pedig munkatársaink használják.  Másrészt  a birtokbaadás napján a ház feletti rendelkezés átkerül a lakóközösség és a közös képviselő kezébe, mi pedig nem szeretnénk  mások tulajdonának terhére nagylelkűek lenni, aztán magyarázkodni az illetéktelen használat miatt.

A beállóval nem rendelkező lakástulajdonosok, illetve a nagyobb járművel költözők számára is kínálkozik azonban kényelmes megoldás a pakolásra, ugyanis a Bauer Sándor utca felől behajthatnak a zárt sétáló övezetbe és közvetlenül a ház bejárata előtt állhatnak meg, a részletekről (feltételek, előzetes bejelentkezés stb.) az önkormányzati honlapon, ezen az oldalon talál részletes információt.

Kérjük, hogy a bútorszállításra csak a nagyobb liftet használja, amelynek a fülkéjét farostlemezzel kibéleltük, így kisebb az esélye a lift sérülésének. Vigyázzon a portál üvegajtajára és a vakolatra is, mert a költözési sérülések nem tartoznak a jótállás körébe. Ugyanez érvényes a lakáson belül is, sajnos a legtöbb kár beköltözéskor keletkezik a lakásokban, a bakancsok által összekaristolt parkettával vagy a levert festékkel, ajtófóliával nem tudunk mit kezdeni.

Mielőtt előveszik a fúrógépet, a szögeket és a kalapácsot, kérjük, olvasson utána az építmény- és lakáshasználati útmutatóban, hova ne fúrjon a falba, illetve kérjük, tartsa be a házirend ide vonatkozó rendelkezéseit! 

A kukatárolóban már ott várják a lakókat a kukák, ezekbe azonban csak a zsákba helyezett háztartási szemetet dobja! (A szelektív hulladékgyűjtésről a közös képviselő ad majd tájékoztatást a későbbiekben.) A költözési hulladék (dobozok, raklapok, hungarocel, zsugorfólia stb.) számára a teremgarázsban jelöltünk ki egy lerakóhelyet, innen a következő hónapokban kontérrel szállíttatja el a szemetet majd a társasház. Kérjük, a költözési hulladékot rendezetten, a dobozokat lapra hajtva rakja le, hogy a rend és a tisztaság megmaradjon a pincében is!

És végül gyors, problémamentes költözést kívánunk minden ügyfelünknek!

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL