Mi érdekes lehet egy tetőben?

Az újabb építésű lakóházak egyik legritkábban emlegetett, fotózott része a tető, amin nem is lehet csodálkozni: egy kéményekkel, szellőzőcsövekkel tűzdelt lapostetőnél kevés unalmasabb látvány akad az építészetben. Persze jogos a kérdés, hogy mit is kellene elvárni egy tetőtől a tökéletes szigetelésen túl - a Mátyás téri ház azonban ebben is igyekszik túlteljesíteni az elvárásokat.

A célunk az volt, hogy olyan tető szülessen, amire jó ránézni a magasabb épületekből, ahová kellemes kilépni. Ezért a sok elszívócső-kivezetést esztétikus dodozokban rejtettük el, amelyek nem csak védelmet nyújtanak, de a szemet sem bántják. A nagy, üres felületek egyhangúságát szigetekként kiemelkedő ágyásokkal törtük meg, amelyekbe cserjéket és bokrokat ültettünk, a locsolásról a földszinti kerthez hasonlóan itt is automata öntözőrendszer gondoskodik. Mindezek között pedig szépen kövezett utak vezetnek, amelyekről az esővizet külön csatorna gyűjti össze és vezeti el.

A lenti képen is jól látszik, mennyire más ez a tető, mint a többi lakóházé, a valódi szépségét azonban csak jövőre fogja megmutatni, mikor a növények zöldje fog majd dominálni. És bár a látványt elsősorban a két hetedik emeleti lakás tulajdonosaiélvezhetik majd, reméljük, valamennyi lakónk értékelni fogja.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL