Hírek

Így épült fel a ház

-
2018.05.10. - csütörtök

Bár a templomtoronyba telepített webkameránkat az építkezés befejezését követően leszereltük, most itt a lehetőség a teljes felvétel végignézésére. Szerencsére nem tart olyan sokáig, mint az építkezés, a másfél év szűk egy percbe sűrítve tekinthető meg time lapse videónkon.

Lakatos és tetőszigetelés

2018.05.17. - csütörtök

Miközben odabent a falazástól a burkolásig folynak az egyes szinteken a szakipari munkák, a külső részeken újabb munkafázisok kezdődtek meg. Az erkélyeken megkezdődött a lakatosmunka a korlátok fogadóelemeinek beépítésével. A tető szerkezetének elkészültével hozzáláttunk a vízszigetelés kivitelezéséhez is, ez a munka jelenleg a C és D lépcsőházak lapostetőin zajlik. 

Szerkezetkész az épület

2018.05.08. - kedd

Elkészültek a szerkezet utolsó elemei, a liftek felépítményei, és ezzel az egész épület elérte a szerkezetkész állapotot. A kőművesmunkából sincsen már sok hátra, a C és D lépcsőházban az 5-en, az A-ban és a B-ben a 4-5. emeleteken folyik a munka, a külső nyílászárók beépítése pedig a 3. emeleten tart.

Megkezdődött a hidegburkolás

2018.04.27. - péntek

Miközben a vakolók és az esztrichtezők az A és B épület földszintjén is hozzáláttak a munkához, illetve a C és D épületben már az első emeleten járnak, a festők nyomában a burkolók is megkezdték a munkát. A földszinti lakások fürdőszobáiban, konyháiban és előszobáiban előbb a csempe kerül a falakra, majd a padlólap következik. Az erkélyek és teraszok burkolása csak később, a homlokzati munkák befejezését követően kerülnek majd sorra.

Az első festékréteg

2018.04.24. - kedd

A vakolat és az aljzatbeton kiszáradását követően megkezdődött a festés. A falakra a lakásokban és a közös területeken is két réteg fehér diszperziós festék kerül, az első még a burkolás előtt, a második pedig a burkolás után. A festés jelenleg a földszinten folyik, a C és D épület lakásaiban már felkerült a falakra az első réteg festék.

Kezdődik a hőszigetelés

2018.04.11. - szerda

Lassan végéhez közeledik a szerkezetépítés, a falazás pedig párhuzamosan folyik a ház különböző részein a 3., 4. és 5. emeleteken. Eközben a Lőportár köz felőli homlokzaton a földszinten hozzáláttunk a hőszigeteléshez, melynek során 8 cm vastag polisztirol lapokkal borítjuk be a porotherm téglafalakat.

Koporsófödém a házon

-
2018.04.03. - kedd

Lassan végéhez közeledik a szerkezetépítés. Ahogy az a kameraképen is látszik, a hatodik, utolsó emeleten már a koporsófödémnek is nevezett ferde födémek készülnek, a Lőportár köz és a Lőportár utca felől. Régen a hagyományos technológiával készült magas-, vagy ferdetetőknél fagerendákból ácsoltak egy tetővázat, erre került fel a cserép vagy a zsindely. 

Aljzatbeton a lakásokban

2018.03.28. - szerda

A vakolat elkészülte után a földszinti lakásokban hozzáláttunk az aljzatbeton elkészítéséhez ("esztrichtezés").  A vasbeton födémre először egy 2 cm vastag, rugalmas, szivacsos hangszigetelő fóliaréteg kerül, amely a falakra is felkanyarodik. Erre a szigetelésre kerül maga az aljzatbeton amely majd a hideg-, illetve a melegburkolatot fogadja. Így a padlóburkolat és az aljzatbeton kellően el van szigetelve a födémtől, illetve a falaktól, megakadályozva, hogy a fölső szomszéd lépteinek zaja, a cipőkopogás a mennyezeten át lehallatszódjon.

Megkezdődött a vakolás

2018.03.21. - szerda

A gépészeti és az elektromos alapszerelés elkészülte után a földszinti lakásokban hozzáláttunk a vakoláshoz. A tartályokban érkező előre bekevert folyékony vakolatot szórópisztollyal visszük fel a falakra, így biztosítva az egyenletes vastagságot és simaságot. A munka a jövőhéten az első emeleti lakásokban folytatódik, a vakolók gyakorlatilag a gépészek és villanyszerelők nyomában haladnak, szorosan követve őket.

Legfelső emeleten a szerkezet

2018.03.05. - hétfő

Miközben a Lőportár utcai részen az 5. emeleti födémet zsaluzzuk, hátul hozzáláttunk a legfelső, 6. emelet szerkezetének. Ez a szint a Lőportár utca és a Lőportár köz felé magastetős lesz, az itteni lakások részben tetőtériek lesznek, a belsőkert felé néző lakások pedig lapostetőt kapnak.

Ablakok az elsőn

2018.02.27. - kedd

A földszinten a belső kertekbe néző lakásokba már hetekkel ezelőtt beépítettük az első erkélyajtókat és ablakokat, most pedig, ahogy a kamerán keresztül is látható, már az első emeleten folyik a munka. A nyílászárók profiljai Németországból, a Kömmerlingtől érkeznek, akit a részletek is érdekelnek, ezen az oldalon talál bővebb információt. Aki szeretne redőnyt szereltetni, annak jó hír, hogy a házban mindenhol falsík alatti rejtett redőnytokokat rakunk, így maga a szerelés is egyszerűbb és olcsóbb, és az utólag felszerelt külső redőnytokok sem fogják elrontani a homlokzat képét.

Keresés a hírekben