Elhelyezkedés


A megújult Mátyás tér
A Metrodom Mátyás tér a Nagykörúttól mindössze 10 perc sétára található, a történelmi Magdolna-negyedben. Ez a városrész is azon területek közé tartozik, amelyek jelentős változáson és megújuláson estek át az elmúlt két évtizedben.
A Mátyás tér, ahol a ház áll, teljes felújításon és parkosításon esett át, a régi házak egy részét restaurálták, másokat lebontottak és a helyükön új lakóházak épültek.
(A Metrodom Mátyás tér 11. közvetlen szomszédai is az elmúlt években épültek.) Átépült a Körút felé vezető Tavaszmező utca is, amely részben sétáló utcává változott, ahol hangulatos teraszok várják a látogatókat.


Díszpark és metróállomás a II. János Pál pápa téren
Tömegközlekedés szempontjából  rendkívül jó a ház elhelyezkedése, hiszen a Mátyás téren megálló 99-es autóbusz mellett, gyorsan elérhetőek a Népszínház utcában található 28-as, 37-es, 37A, 62-es villamosok és a 217-es autóbusz. Mintegy 10 percnyi sétával eljuthatunk a Baross utca és a József körút kereszteződéséhez, ahol számtalan tömegközlekedési eszköz található, így Budapest legforgalmasabb villamosvonalának, az éjjel-nappal közlekedő 4-es és 6-os Rákóczi téri és Harminckettesek téri megállói is.

Az ingatlan értékét várhatóan tovább növeli, hogy a közelben található a 4-es metró II. János Pál pápa téri és Rákóczi téri állomásai.

 

A környék nagyon megváltozott az elmúlt években (Bauer Sándor utca)
A környék a belvároshoz illően rendkívül jól ellátott mindenféle oktatási intézménnyel bölcsődétől általános és középiskolán át a felsőoktatásig (Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Főiskola Villamosmérnöki kar,  BMF Keleti Károly Gazdasági Főiskolai Kar, Wekerle Sándor Üzleti Főiskola,  Wesley János lelkészképző főiskola, valamint a  Zsidó Egyetem).
Ugyanígy az orvosi rendelő, bevásárló központ (Corvin Plaza) és piac (Rákóczi téri csarnok) is sétatávolságon belül találhatóak, ahogyan a patinás, többtermes Corvin mozi vagy az Erkel Színház is. 
 
B303

Tömegközlekedés

Metró
4-es metró (II. János Pál pápa tér - 6 perc)
Villamos
4, 6 (Harminckettesek tere - 8 perc)
28, 37, 62 (Teleki László tér - 6 perc)
Autóbusz
99 (Mátyás tér - 2 perc)
217E (Teleki László tér - 6 perc)
9 (Horváth Mihály tér - 4 perc)
Trolibusz
83 (Horváth Mihály tér - 4 perc)