Prémium kialakítás

A Metrodom River általános műszaki tartalmát tekintve is kiemelkedik versenytársai közül. A lakók itt két, egyaránt fontos és keresett dolgot találnak meg egy helyen, a kiváló elhelyezkedést és közlekedést, illetve a hatalmas zöld parkot és a Dunapartot, melyekről ezen az oldalunkon olvashat részletesebben. A 3 hektáros telken, hat különálló lakóépületben kerül kialakításra a 712 lakás. Minden épület alatt egy vagy kétszintes teremgarázs található, melyeket felszín alatti úthálózat köt össze, ennek bejárata a Budafoki úton található. A telken belül a felszínen semmilyen gépjármű forgalom nincs. Minden épület egy 5 emeletes alacsonyabb szárnyból áll, melynek közepén található az épület szíve, az üvegtetővel és üveg oldalfalakkal rendelkező mediterrán és szubtrópusi növényzettel beültetett átrium. Az alacsonyabb szárnyakhoz épületenként kettő (a CA épület esetén egy) elegáns, karcsú torony csatlakozik, melyek az A, B, D és E épületek esetén 13-13, míg a CA és CB épület esetén 9 emelet magasak. A tornyokban két-két lift található, épületenként összesen 4 darab (a CA épület esetén 2 db). A dupla liftek nem csak az üzembiztonságot és a rövid várakozási időt garantálják, de tornyonként egy-egy liftet mérete és teherbírása (12 fő, 1 tonna) bútorszállításra is alkalmassá tesz.

Bár manapság az alacsonyabb költségek és a gyorsaság miatt egyre több fejlesztő dönt a teljes egészében vasbetonból készülő épületek mellett, mi egy másik, komfortosabb a majdani lakók kényelmét is figyelembe vevő technológia mellett döntöttünk. A Metrodom River épületek hagyományos technológiával, hagyományos alapanyagokból épülnek meg, a lakáson belüli falak égetett kerámia téglából, a hangszigetelést biztosító válaszfalak mészhomok téglából készülnek. Ezt egészíti ki a modern hőszigetelés, és a 3 rétegű hővédő üvegezéssel készülő ablakok, melyek beépített falsík alatti redőnytokkal, illetve motoros, hőszigetelt, alumínium redőnyökkel rendelkeznek. A lakásokon belül a kiváló minőség biztosítéka a Villeroy&Boch szaniterek, a német Hangsrohe csaptelepek, a fürdőszobákba kerülő akryl kádak és zuhanytálcák. Ahogy más lakóparkjaink, a Metrodom River lakásai is fel vannak szerelve a fűtést és hűtést, a redőnyöket és a világítást is vezérlő okosotthon-rendszerrel, melyhez különálló a videókaputelefon is tartozik. A Metrodom fejlett okosotthon-rendszeréről honlapunkon itt olvashat részletesebben.

A Metrodom Riveren is saját fejlesztésű, Dual Eco fűtési-hűtési rendszerünk kerül beépítésre, mely a hőszigetelő rendszer elemeivel együtt garantálja az "AA - Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelménynél jobb" energetikai besorolást. (Ez a minősítés jobb, mint az új lakóépületekre jelenleg elvárt BB-s besorolás.) A rendszer nem csak a fűtésről, hanem a lakások hűtéséről is gondoskodik, természetesen biztosítva a szobánkénti egyedi szabályozást, illetve lakásonként az egyedi hőmennyiségmérést. A fűtés a lehető legkomfortosabb módon történik, a lakószobákban és a fürdőszobában a mennyezet fűtésével, így a fűtőtestek sem lesznek útban egyik helyiségben sem. A nyári melegben a kellemes hőmérsékletet a mennyezet hűtésével érjük el, amely kíméletesen a levegő fújása nélkül éri el a levegő lehűlését. A fűtési-, illetve hűtővizet a Dual Eco rendszerben egymás működését kiegészítő, kondenzációs gázkazánok és elektromos, levegő-levegő hőszivattyús kazánok rendszere biztosítja, ennek felépítéséről, működéséről az érdeklődők ezen az oldalon olvashatnak részletesebben.

A lakások mellett figyelmet fordítunk a teremgarázsok felszereltségére is. Magyarországon a közepes, illetve nagy méretű lakóparkok közül (80 lakás felett ) elsőként a Metrodom Riveren része minden gépkocsibeálló műszaki tartalmának a saját, egyedi elektromos autótöltő, mellyel egyszerűen, kényelmesen és olcsón tölthetőek az elektromos autók. Az integrált mérőórának és az egyedi kódos indításnak köszönhetően az áramfogyasztás elszámolása, illetve az illegális áramvételezés megakadályozása is megoldott. A 32A-es, és maximum 7,4 kWh-s teljesítménynek köszönhetően egy ma kapható elektromos autó akkumulátora egyetlen éjszaka alatt (8-10 óra) teljesen feltölthető, így a beállók is évtizedeken át korszerűek maradnak.

A Metrodom River leglátványosabb része kétségkívül a védett belső kert, amelyet minden oldalról kerítés zár körbe. A lakópark biztonságát a kerítésen túl a kiépített, mindkét bejáratot figyelő kamerarendszer, és a két fős, 24 órás őrség szavatolja. A hatalmas parkban az épületeket kifejezetten messze, 30-40 méterre helyeztük el egymástól, ez nagyobb távolság, mint ami a nagykörút két oldalán lévő házakat választja el. A teljes kertet egységes koncepció szerint terveztük meg és parkosítjuk, az öntözésről automata öntözőrendszer gondoskodik. A parkot nem szabdalják fel kerítések, a földszinti lakások melletti kertrészeket sövényekkel, sövényt alkotó növényekkel választjuk el, így biztosítva a földszinti lakók magánszféráját anélkül, hogy tönkre tennénk a park egységes képét. A park fő közlekedési útvonala a Budafoki úti fogadóépülettel a Dunaparti személykapuig húzódó széles sétány, melyek mentén kisebb-nagyobb csobogók, díszmedencék, miniszökőkutak idézik meg a folyó vizét. A sétány és az egész park a gyalogosoké, kerékpárosoké, a babakocsit tologató szülőké lesz, itt sem a gépjárműforgalom, sem a kukák szállítása nem fogja zavarni a lakókat, mivel utóbbi is a föld alatt történik. A parkban és az épületeken belül lévő sok-sok közösségi létesítményről, a lakók által igénybe vehető szolgáltatásokról ezen az oldalunkon olvashat részletesebben, akit pedig a lakások várható fogyasztási adatai érdekelnek, ezek itt találhatóak.