Szerződéskötés

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a Metrodom folyamatosan alkalmazkodik az egészségügyi veszélyhelyzet miatt kiadott rendelkezésekhez és szabályokhoz, ezért kérjük, ezeken az oldalakon mindig ellenőrizze, hogy milyen módon és feltételekkel tudunk ügyfeleink rendelkezésére állni. 

Az egészségügyi veszélyhelyzet, illetve a kijárási korlátozások enyhítése ismételten lehetővé teszi, hogy ügyfeleinket értékesítési irodáinkban fogadjuk, a helyszínen mutassuk meg lakásainkat, illetve lehetőség van rá, hogy központi irodánkban személyesen kössék meg az adásvételi (elő)szerződést, illetve módosítsák a már korábban megkötött szerződésüket. Ettől füttetlenül igény esetén lehetőség van ingatlantanácsadóinkkal videóhívásra (Skype, WhatsApp, Facetime, Viber, Hangouts), illetve ennek segítségével előre egyeztetett időpontban és módon teljeskörű prezentációra, beleértve akár az elkészült lakások megtekintését is.  Irodáinkban, illetve a személyes találkozások során zonban továbbra is szigorúan betartjuk a higiéniai előírásokat, irodánkban mindvégig kötelező a maszk viselése. Emellett lehetőség van kézmosásra, illetve a kéz fertőtlenítésére is.

Amennyiben Ön életkoránál vagy más oknál fogva a járvány által különösen veszélyeztetett csoportba tartozik, ingatlantanácsadójával való előzetes egyeztetés után, az értékesítési vezető jóváhagyása esetén ngatlantanácsadónk és az eljáró ügyvédi iroda képviselőinek közreműködésével lehetőség van az adásvételi szerződések távazonosítással, a személyes érintkezés teljes kizárásával történő megkötésére vagy módosítására.

A távazonosítás gyakorlatát, illetve a szerződéskötés menetét a vonatkozó jogszabályi előírásokkal és a Magyar Ügyvédi Kamara által közzétett tájékoztatással összhangban alakítottuk ki, és a részleteket az alábbiakban foglaljuk össze. 

1. Új szerződés esetén ingatlantanácsadónk segítségével tudja az ingatlanokat kiválasztani, ő tájékoztatja a szerződés feltételeiről illetve a szerződéskötés menetéről. Ha már megkötött (elő)szerződését szeretné módosítani, kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat. 

2. A szerződés megkötéséhez, illetve módosításához szükséges személyes adatokat munkatársunk kéri be Öntől, azokat e-mailben kell neki megküldeni.

3. A szerződéskötéshez az alábbi személyazonosító iratokra van szükség: személyi igazolvány, lakcímkártya, adóigazolvány. Kérjük, ezek mindkét oldalát fotózza le, ellenőrizze, hogy az adatok olvashatóak, majd azokat .jpg vagy .pdf formátumban e-mailben küldje meg ingatlantanácsadó illetve ügyfélszolgálati munkatársunk részére! Az adatokat bizalmasan, a Metrodom GDPR elvekkel összhangban megalkotott adatkezelési szabályzatának megfelelően kezeljük.

4. A munkatársunk által Önnel egyeztetett részletek szerint elkészíttetjük a Szabó, Kocsis és Társa Ügyvédi Irodával a szerződéstervezetet. A tervezetet az ügyvédi iroda közvetlenül fogja Önnek Word-formátumban megküldeni átnézésre és véleményezésre.

5. Ha az egyeztetést és a teljeskörű tájékoztatást követően Ön megerősítette, hogy a szerződés utolsó megküldött szövege véglegesnek tekinthető, az Eladó képviselője, az Ügyvédi Iroda képviselője előtt, a megfelelő példányszámban aláírja azokat.

6. Az általunk már aláírt szerződéseket a megfelelő példányszámban, lezárt csomagban futárszolgálattal juttatjuk el Önnek a megadott címre.

7. Önnek a szerződések utolsó oldalát és a csatolt mellékleteket (alaprajz, műszaki leírás) szükséges aláírni, majd az egyeztetett időpontban a futárszolgálat átveszi Öntől a hiánytalanul aláírt csomagot.

8. A szerződéscsomag Metrodom központi irodájába való megérkezését követően az Ügyvédi Iroda felveszi Önnel a kapcsolatot a távazonosítás elvégzése érdekében. Az azonosításhoz internetkapcsolattal, webkamerával és mikrofonnal, valamint a) a Skype szoftver bármely operációs rendszerre kiadott, 8.50.0.38 vagy újabb verziójával vagy b) a Skype for Business szoftver bármely operációs rendszerre kiadott, 16.0.4795.1000 vagy újabb verziójával kell rendelkeznie.

9. Az azonosítás szükségszerű lépéseit részletesen megküldjük Önnek a szerződéstervezettel együtt. Az azonosítás átlagosan személyenként 5 percet vesz igénybe, arról az Ügyvédi Irodának felvételt kell készítenie, és azt az azonosítására vonatkozó egyéb adatok kezelésének idejéig meg kell őriznie.

10. A távazonosítást követően az Ügyvédi Iroda képviselője ellenjegyzésével látja el az adásvételi (elő)szerződést. A valamennyi szerződő fél által aláírt és ügyvéd által ellenjegyzett adásvételi (elő)szerződést elektronikus (.pdf) formátumban megküldjük Önnek. Az eredeti, aláírt, vevői szerződéspéldányokat, a szerződés mellékleteivel együtt, postázzuk értesítési címére.

11. A szerződésben vállalt foglaló/előleg-fizetési kötelezettsége a távazonosítás megtörténtének napján áll be, amelyet 3 (három) munkanapon belül kell teljesítenie.

12. Amennyiben hitelt venne fel az ügyintézéshez szüksége lesz az adásvételi szerződésnek egy eredeti, földhivatal által érkeztetett példányára. Tekintettel arra, hogy a személyes ügyintézés a földhivataloknál is megszűnt, ennek beszerzése legalább 3-4 hetet vesz igénybe, ezért javasoljuk, hogy ennek időigényéről a szerződés megkötése előtt érdeklődjön az egyeztetés során az Ügyvédi Iroda munkatársától, illetve tisztázza hitelügyintézőjével, hogy a hitelfolyamat mely pontján (kérelem befogadása, hitelszerződés megkötése, hitel folyósítása) lesz szükség az érkeztetett szerződés eredeti példányára.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL