Víz, víz, víz

Szinte már közhelynek számít, hogy Budapest legfőbb ékessége a Duna, a közvetlen folyóparti lakás élményéből azonban csak nagyon kevesen részesülnek. A legtöbb, Duna-partiként hirdetett lakópark esetén az épületek, a telek valójában nem közvetlenül a folyóparton vannak, attól gyakran forgalmas út, HÉV vonal, esetleg más épületek választják el. Így a „vízparti lokáció” ezeknél inkább csak a marketing eszköze. Szintén jellemző, hogy nem tesznek különbséget a valóban a Duna melletti, a folyamra néző, illetve egy-egy zárt, szűk, keskeny holtág vagy öböl partján, annak közelében épülő házak között. A különbség nem csak elméleti, ezeknél a viszonylag keskeny vízfelület miatt még az elvileg jó tájolású lakásokban élők sem nagyon látják a vizet, inkább csak elnéznek a kisebb épületekből a víz felett.

A Metrodom River a fenti két szempontból is optimális elhelyezkedésű. A lakópark a Duna főága mellett található, a széles, hatalmas folyó látványa hosszú évek után is lenyűgözi majd az itt lakókat. A lakópark keleti, vízparti személybejáró-kapuján pedig közvetlenül a Rákóczi és a Galvani híd közötti, gyorsan kiépülő sétányra nyílik. (Ennek a lakópark előtti szakaszát a Metrodom kivitelezi.) Itt kizárólag gyalogos és kerékpáros közlekedés lesz, autókkal nem, csak kocogókkal, kutyasétáltatókkal, babakocsit toló szülőkkel találkoznak majd a lakók. A sétányon körülbelül 10-12 perc alatt lehet majd eljutni a Kopaszi-gát déli bejáratához, a telekhatártól néhány méterre pedig egészen a közvetlen vízpartig le lehet sétálni. 

A lakópark tervezésekor azonban nem elégedtünk meg ezzel a kiváló adottsággal, a vízparti fekvéssel, a vizet, ezt a minden ember számára kedves elemet a valódi prémium életérzésért máshol is megidézzük. A lakópark nyugati (Budafoki úti) és keleti (Duna-parti) bejáratát összekötő, az épületek közt kanyargó széles sétány mentén mindenhol kisebb-nagyobb díszmedencék, csobogók lesznek. Ezek látványa, a víz csobogása akkor is üdítően hat a kertben lévőkre, ha éppen nincs kedvük kisétálni a Dunához. Az épületeken belül található, 5 emelet magas mediterrán növényzettel beültetett átriumokból szintén nem hiányozhat a víz, ide is kerül egy-egy csobogó. A vízzel a gyerekek is találkozhatnak a vizesjátszótéren, amely szintén a lakópark egyik különlegességének számít, hiszen ilyenekből a nyilvános játszóterek közül is kevés büszkélkedhet.

Hasonlóan egyedinek számít a közösségi csónakház, ilyesmit egyetlen más lakópark sem kínál. A kettő- és négyszemélyes túrakajakokban akár párok, akár családok nekivághatnak felfedezni a Dunát, Szentendrétől a Csepel-szigetig.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL