Elhelyezkedés

A Metrodom River az amúgy is közkedvelt Újbuda egyik legjobb helyén a Rákóczi és az épülő Galvani híd között nagyjából félúton, a Duna partján található. A lakópark keleti kapuján közvetlenül a folyóparti sétányra léphetünk ki, míg a nyugati autóbehajtó és személybejáró a Budafoki útra nyílik, amely tökéletes kapcsolatot jelent a gépkocsival közlekedők számára. (Magát a lakóparkot a Budafoki úttól a Telenor székház, illetve a lakóparkkal egyidejűleg épülő új irodaház választja el.) A Duna-part nem csak a folyó látványával nyűgözi le az itt lakókat, de egész évben lehetőséget teremt hosszú sétákra, kocogásra, biciklizésre, vagy akár kajakozásra is, köszönhetően a lakópark saját közösségi csónakházának. A sétányon 10-12 perc alatt elérhető a Kopaszi gát déli bejárata, ahol számos étterem és szórakozóhely áll a látogatók rendelkezésére.

A lakópark tömegközlekedés szempontjából is kiemelkedően jó adottságokkal rendelkezik. A lakóparktól 1 percre található a 133E busz megállója, mellyel átszállás nélkül lehet eljutni a pesti belvárosba (Március 15. tér - Ferenciek tere – Blaha Lujza tér – Keleti PU). Ugyanitt van a 103-as busz megállója is, mellyel néhány perc alatt elérhető a 4-es metró Bikás parki állomása. Szintén egy rövid, 8 perces sétára van az 1-es, illetve a 41-es villamos is. Előbbi a Kelenföldi vasútállomást köti össze a Rákóczi hídon keresztül a Népligettel, a Puskás Ferenc stadionnal, és a Városligettel, utóbbival a budai fonódó villamos pályáján érhető el a Szent Gellért tér, a Batthyány tér, a Clark Ádám tér és a Margit híd budai hídfője. A tömegközlekedés éjszaka is megoldott, ezt a 1-es villamos vonalán közlekedő 901 busz biztosítja.

A családosok számára jó hír, hogy a legkisebb gyermekek napközbeni elhelyezéséhez el sem kell hagyni a lakóparkot, mivel az E épületben családi bölcsőde, az A épületben pedig kétcsoportos önkormányzati óvoda működik. Általános iskolából 1,5-2 km-es körzeten belül 2 hagyományos iskolából (Teleki Blanka, Domokos Péter Pál), valamint az alternatív tanrenddel dolgozó Kincskeresőből lehet választani. A középiskola sincs messze, 3 km-re található a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium.

A bevásárláshoz sem kell feltétlenül autóba ülni, a Budafoki út másik oldalán néhány perc sétára található Újbuda Bevásárlóközpontban, többek között Tesco, DM, könyvesbolt, posta és ruhatisztító is várja a lakókat. 

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL