Épület és lakások

Az Ybl-díjas Hajnal Építésziroda által tervezett épületnek már a megjelenése is lenyűgöző, az igazi érdekességek azonban odabent rejtőznek. Az 510 lakásos épület két ütemben épül meg, az ütemek jogilag önálló társasházként működnek, de közösen fenntartva és használva a lakópark szolgáltatásait.

Részletek az épületről

A Vágóhíd és Vaskapu utcán található, nagyjából négyzetes alaprajzú telken lévő épület utcai szárnyai két kívülről nem látható szárnnyal kiegészülve fogják közre a hatalmas, kb. 50x50 méteres belső kertet, míg a telekszomszédoktól egy 10-12 méter szélességű, ’L’ alakú külső kert választja el a lakóparkot. A belső kert csöndes díszparkként kerül kialakításra, míg a külső kertben egy többfunkciós játszótér kapott helyet. 

Az épületegyüttes függőlegesen két részre tagolódik, a négyzetes, a szomszédos épületekhez is kapcsolódó háromemeletes alacsony részre (földszint + 3 emelet), valamint az ebből kinövő 4 magasabb épületre (4-10. emelet). A Metrodom Green legkarakteresebb vonása az ötödiktől tizedik emeletig, azaz a tornyokat takaró külső zöld homlokzat, ide előtelepített futónövények kerülnek. Ezek már jelenleg is növekednek egy kertészetben, a későbbi fenntartásukról pedig homlokzati növényládákhoz kerülő öntözőrendszer gondoskodik. Az alacsonyabb szárnyak tetején is zöld felületet, intenzív zöldtetőt alakítunk ki, hogy a magasabban lakók letekintve akár a kertre, akár a tetőre néznek, egyaránt élő növényekben gyönyörködhessenek. A zöldtetőnek klimatikus és energetikai szempontból is kedvező a hatása, a földréteg maga is plusz hőszigetelést jelent. A Metrodom Greenfenntarthatóságáról ezen az oldalon olvashatnak részeletesebben. >>>

A négy magasabb épületszárny teteje szintén nem marad kihasználatlan. Az 1. ütem A épületének tetején napozóteraszt és egy kis klubházat alakítunk ki, a B épület tetejére pedig a lakópark közösségi fogyasztását fedező napelemek kerülnek. Az épület belseje is tartogat különleges megoldásokat. A lakóparkba belépve egy 12 méter lenyűgözően magas, tágas és világos előtér fogadja a lakókat. Ebben helyet kap egy kis dizájn kávézó, amely utcai terasszal is rendelkezik, szolgáltatásait így a lakók mellett mások is igénybe vehetik. A különleges belsőépítészeti megoldások feljebb is folytatódnak, az alacsony szárnyban a folyosókat 2-2 szintenként bevilágító terekkel kapcsoljuk össze, így a nagyobb lakóépületekben szokásos, unalmas folyosók helyett, világos, szellős, mozgalmas terek alakulnak ki. 

A lakópark alatt a pinceszinten kapott helyet a teremgarázs, ahol minden beállóhoz saját elektromos autótöltő tartozik, erről ezen az oldalon olvashatóak részletek. >>>

A magánbeállókon kívül itt található egy 3 állásos Green-go pont is, így a lakók anélkül használhatják az autómegosztó szolgáltatást, hogy ki kellene lépniük az épületből az utcára. 

Tovább olvasom

Kevesebb

Lakásválaszték

A változatos lakásválasztékban különböző méretű, de egyformán átgondolt, jól berendezhető alaprajzú lakások találhatóak. A lakások között lakáslistánkban területre, szobaszámra, árra szűrve egyszerűen lehet keresni, akik számára pedig fontos az épületen belüli elhelyezkedés, azok szintalaprajzos választónkon tudnak böngészni.

A műszaki tartalom, az energetika, illetve a felszereltség iránt érdeklődők ezen az oldalon találják meg a fontosabb tudnivalókat, ha pedig a belsőépítészetre kíváncsi, itt lehet megnézni, milyen hidegburkolatok, parketták, illetve beltéri ajtók közül lehet választani. Akit pedig személyesen szeretné megtapasztalni, milyen lesz egy lakás a Metrodom greenben, annak érdemes ellátogatnia kéthálószobás mintalakásunkba. >>>

Tovább olvasom

Kevesebb

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL