Elhelyezkedés

A Vágóhíd és a Vaskapu utca sarkán található Metrodom Green, Pest legújabban kiépített, modern és pezsgő negyedének szívében található. A kiváló tömegközlekedés, a sok új üzlet és irodaház, a közeli iskolák és egyetemek teszik a környéket élhetővé és otthonossá.

A Google-térképért kattintson ide! >>>

 

 

Középső-Ferencváros

A városnegyed az elmúlt 20 évben részben Belső-Ferencváros sikeres rehabilitációjának eredményeként a pesti oldal legkedveltebb és legértékesebb részévé vált. A Haller utca és a Könyves Kálmán körút között, ahol a Metrodom Green is található, azonban már az új épületek dominálnak, amitől a régi Budapesttől eltérően igazi modern 21. századi a hangulat.

A Soroksári úton a Boráros tértől a Rákóczi hídig kiépült irodafolyosó a Váci út déli párjának tekinthető, ahol rengetegen dolgoznak. Az irodaházakon kívül kereskedelmi létesítmények, magánkórház és más szolgáltató cégek telepedtek meg itt. 

A negyed zöld tüdeje a Duna-part menti zöld sétányok, a parkok, ahol a Nemzeti Színház és a Müpa épületei is állnak. A tervek szerint ez a rész egészen a vízpartig ér majd, miután a HÉV vonalat a föld alá süllyesztik. 

A volt Közvágóhíd, illetve a környékbeli gyárak, üzemcsarnokok és raktárak nagy részének helyén már modern, elegáns lakóházak állnak. Ilyen területeken épült meg korábban a Metrodom beruházásában például a City Home lakópark, a legnagyobb hazai magánbérházként működő Bárd u. 2., vagy maga a Metrodom Green is. Jelenleg már csak a védett ipari épületek emlékeztetnek a környék múltjára, az évtizedben pedig várhatóan az utolsó üres területek is beépülnek

 

Tovább olvasom

Kevesebb

Közlekedés

A Metrodom Green a közlekedés szempontjából ideális helyen található, egyaránt sétatávolságra a Könyves Kálmán körúttól, illetve a soroksári úttól, melyek találkozásánál fog kiépülni Budapest egyik nagy tömegközlekedési csomópontja. Ugyanakkor a Nagykörút és az Üllői út is laza rollertávolságon belül van, így a belváros, Dél-Pest és Dél-Buda minden része könnyen elérhető. 

A tömegközlekedés már elfogadott fejlesztése szerint a Könyves Kálmán körúton közlekedő 1-es, illetve a Soroksári úton menő 2-es villamos közös megállóhelyet kap a Rákóczi hídnál, a Soroksári és Csepeli HÉV Kálvin térig bevezetésre kerülő vonalával. Ez a csomópont egészül ki egy vasútállomással, hogy a villamosokról és a HÉV-ről, valamint több autóbuszról is könnyen és egyszerűen lehessen átszállni a Kelenföld felé közlekedő, illetve a Pestet keletről megkerülő vonatokra. Ezek a járatok – a vonat kivételével – már jelenleg is elérhetőek, az új fejlesztés leginkább az átszállást könnyíti meg, illetve rövidíti majd le. 

A 8 perc sétára lévő 1-es villamossal Dél-Buda főbb csomópontjai, az Infopark, a Kelenföldi Pályaudvar érhető el, míg a pesti oldalon minden nagyobb sugárutat, a 2-es és 3-as metróvonalakat is keresztezi. A háztól 4 percre található 2-es villamossal a pesti Duna-part és a belváros, a Corvinus egyetem érhető el, míg a 24-es villamossal lehet eljutni a Keleti Pályaudvarhoz. A Duna-parton futó HÉV sínpárja a már elkészült tervek szerint földalattiként a Boráros tér érintésével a Kálvin térig (3-as és 4-es metró) megy majd, később pedig a Duna alatt a Szentendrei HÉV vonalával lesz összekötve az 5-ös metró vonalaként. A szintén 4 percre lévő 51-es villamossal a Mester u. vonalán közvetlenül érhető el a Nagykörút.

A Soroksári úton a 2-es és 24-es villamosokon kívül több autóbusz is közlekedik különböző útvonalakon, többek között a 918 és 979-es éjszakai buszok. A háztól 8 percre a Könyves Kálmán körúton másik két éjszakai busznak (901 és 908) szintén van megállója, így Budapest nagy részéről éjszaka is átszállás nélkül lehet hazajutni.

Közvetlenül a lakópark előtt bubi állomás és roller parkoló kerül kialakításra, az épületen belül pedig Green-go pont lesz, így akik a tömegközlekedés helyett inkább a járműmegosztást választanák, azoknak a közlekedési eszközök teljes választéka a rendelkezésére áll.

 

Tovább olvasom

Kevesebb

Iskolák, egyetemek

Mivel Középső-Ferencváros már a XIX. század végén jelentősen kiépült, alsóbb fokú oktatási intézményekből, óvodákból, általános iskolákból sincs hiány a környéken. Ami viszont különösen kiemelkedő, hogy a lakóparkból szinte minden jelentősebb budapesti Egyetem (Corvinus, Budapesti Műszaki Egyetem, ELTE, SOTE) tömegközlekedéssel, átszállás nélkül gyorsan (15-35 perc) elérhető.

KÖZELI OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK

A legkisebbeket a 10 perc sétára található Óbester utcai Csudafa Óvoda várja. Akik a lehető legkorábban szeretnék elkezdeni a nyelvtanulást, azok számára ideális lehetőség a mindössze 5 percre lévő Lechner Ödön fasorban található Mindenkid Milleniumi angol-magyar óvoda. Számukra kiváló folytatási lehetőség a közeli, Mester utcai Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. Szintén a Mester utcában, mindössze 500 méterre van a József Attila Általános Iskola, amely a művészetek iránt érdeklődőknek is kínál alapfokú szakoktatást. 

Akik az általános iskola kiválasztásakor már a gimnáziumra is gondolnak, azok Középső-Ferencvárosban két jó lehetőségből, a Lónyai utcában található Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium és a Telepy utcai Ferencvárosi Sport Általános Iskola És Gimnázium közül választhatnak. Emellett a kettő mellett más középiskolák is vannak a környéken, Teleki Blanka Közgazdasági Technikum, Leövey Klára Gimnázium, Fáy András Technikum.

A legnagyobb egyetemek Dél-Pesten, illetve Dél-Budán található épületei, karai egyaránt gyorsan és egyszerűen elérhetőek. A Corvinus Egyetem a 2-es villamossal 10 percre van, a Budapesti Műszaki Egyetem 20 perc alatt érhető el tömegközlekedéssel. A Nemzeti Közszolgálati egyetem, illetve a SOTE központi épülete a Nagyvárad téren a 24-es vagy 2M villamossal 15 perc, míg rollerrel 10 perc alatt érhető el. Az ELTE belvárosi karai szintén átszállás nélkül a 2-es villamossal közelíthetőek meg a legkönnyebben 25-30 perc alatt. 

Tovább olvasom

Kevesebb

Vásárlás és szórakozás

Akár a lakópark közvetlen környékét nézzük, akár a tágabb, de még sétatávolságon belüli városrészt, a környék üzletekkel és vendéglátóhelyekkel egyaránt jól el van látva. A lakóparktól 2 percen belül találhatóak a Spar és a Rossman üzletei, ahogyan egy gyógyszertár és csemegebolt is. A Metrodom Greenben az épületből közvetlenül megközelíthető kávézó áll a lakók rendelkezésére, a 8 percre lévő Lurdy Házban pedig szinte minden megtalálható. 

A Lurdy Házban egy nagy Sparon kívül található Aldi is, ahogyan különböző szaküzletek is (könyvesbolt, optikus, ruha és cipőboltok stb.), posta és multiplex mozi. A pékségek és gyorséttermek mellett több más étterem is van a bevásárlóközpontban, utóbbiakból a ház közvetlen közelében is több lehetőségből lehet választani. Szintén pár perc sétára található szépségszalon, fodrászat, kutyakozmetika, valamint a Könyves Kálmán körúton 6 perc sétára a háztól a Praktiker.

A Soroksári út túloldalán áll a Nemzeti Színház és a Müpa, a Haller u. és a József körút között szintén sétatávolságra pedig rengeteg étterem, ételbár, söröző, és a legkülönbözőbb vendéglátó és szórakozóhely működik. 

Tovább olvasom

Kevesebb

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL