Evolúció

A Metrodom az elsők között ismerte fel, hogy az új építésű lakásokat sem hagyja érintetlenül az az információtechnológiai forradalom, melynek eredményeként előbb a telefonok, majd az autók „okosodtak meg”. A Metrodom 2016-ban fogott hozzá saját okosotthon-rendszere kifejlesztéséhez, mely azóta is folyamatosan fejlődik, hogy ügyfeleink mindig a legújabb technológiával felszerelt lakásokba költözhessenek be, melyek hosszú időn át korszerűek is maradnak. Okosotthon rendszerünk fejlődése mind hardveres, mind szoftveres oldalon folyamatosan zajlik, és akit érdekel, az alábbiakban olvashat a fejlődés főbb állomásairól.

2016. március
Bejelentettük, hogy a Metrodom okosotthon rendszer fejlesztésébe fog, hogy a 2018-tól átadásra kerülő minden lakásunkban már saját okosotthon-rendszerünk működjön. A következő több mint egy év során, IT csapatunk valamennyi, a piacon jelenlévő jelentősebb okosotthon-rendszert tesztelte, illetve közel száz okoseszközt vizsgáltunk meg, annak érdekében, hogy megvalósíthassuk saját, könnyen kezelhető, rugalmasan fejleszthető, üzembiztos rendszerünket.

2017. február
Véglegesítettük okosotthon rendszerünk funkciót, illetve az egyes részegységeket, melyek 2018-tól minden Metrodom lakásnak részei lesznek, ezek a következők: fűtés, világítás, nyílászárók nyitottsága. Az egyes házak felszereltségétől függően ezek egészülnek ki további funkciókkal, például okosredőny (Babér u. 13-15.), vagy füstérzékelő (Berettyó u. 2-8.).

2017. szeptember
A Portfolio Lakáskiállításon először mutatkozott be külön standon a Metrodom okosotthon koncepciója, mellyel élőben demóztuk, milyen funkciói lesznek okosotthonainknak. 

2017. december
A korábbi tesztek alapján kiválasztottuk okosotthon rendszerünk központi egységének beszállítóját, a horvát Zipato-t. Az érintésérzékeny fali vezérlőpanelen a Metrodom lakásaira szabott saját programjainkkal bővített, módosított android operációs rendszer fut.

2018. június
Fejlesztettük a rendszer világítástechnikai részét, a 2019-től (műszaki)átadásra kerülő házainkban a hagyományos villanykapcsolók mögé épített okosrelét érintésérzékeny, üveg okoskapcsolókra cseréltük. 

2018. augusztus
Partnerünknél elérhetővé váltak a Metrodom okosotthonaihoz az utólag is megrendelhető kiegészítők, mint például az okoszár, vagy a bébiőr kamera. 

2018. augusztus
Átadtuk a Babér u. 13-15-öt, melynek 129 lakásában mutatkozott be élesben okosotthon-rendszerünk.

2019. január
IT csapatunk részt vett a Las Vegas-i CES-en, hogy elsőkézből ismerkedjünk meg a legújabb okoseszközökkel, melyek közül néhány a Metrodom lakásaiban is működni fog a következő években.