Alapfunkciók

Lakásainkat készre szerelt okosotthon-rendszerrel adjuk át, amely az előre beállított program szerint működik. Ezt az alap programot úgy dolgoztuk ki, hogy a lehető legtöbb ember igényeinek megfelelő alapfunkciókat lássa el. Természetesen igény esetén akár az előre beállított értékeken, akár magán a programon is lehet változtatni, újabb eszközöket, programokat hozzáadni a rendszerhez. A lakás átadásakor minden ügyfelünk kap használati utasítást okosotthonához, amelynek segítségével el tudják végezni a módosításokat és beállításokat. Mind a használati utasítás, mind a rendszer teljes egészében magyar nyelvű, külföldi használó (bérlő) esetén a nyelv angolra állítható. Akik semmilyen mértékben nem szeretnének foglalkozni a beállításokkal, azok fordulhatnak a rendszer támogatását ellátó cég, a SmartBuild Kft. ügyfélszolgálatához, munkatársaik külön díjazásért a helyszínen vagy a távolból elvégzik az összes kívánt módosítást.

A rendszer a következő alapértelmezett funkciókkal rendelkezik:

Otthon vagyok
Hazaérkezéskor a rendszer felkapcsolja az előszobavilágítást, a távollétünkben lejjebb vett hőmérsékletet pedig 22 fokra emeli. Okosredőny megléte esetén a távollétünkben leengedve tartott redőnyöket napfelkelte után egy órai és naplemente előtt egy órai hazaérkezés között felhúzza.

Távollét
Távozáskor a vezérlőpanel megfelelő gombjának megnyomásával jelezhetjük az okosotthonnak, hogy senki sincs a lakásban. Ilyenkor a rendszer lekapcsolja az esetleg égve maradt lámpákat, leveszi 20 fokra a hőmérsékletet, okosredőny megléte esetén pedig leengedi azokat, hogy ezzel is gátolja a lakás lehűlését vagy felmelegedését. Ehhez a funkcióhoz igény esetén hozzárendelhetjük például a későbbiekben csatlakoztatott okoseszközök kikapcsolását vagy okosdugaljak áramellátásának szünetelését.

Vakáció
Ha hosszabb időre, több napra távozunk otthonunkból, a TÁVOLLÉT gomb helyett használjuk a VAKÁCIÓ gombot a vezérlőpanelen, ekkor ugyanúgy ki-, illetve lekapcsol minden ahogyan az előző pontban leírtuk, de a hőmérsékletet a rendszer 15 fokra veszi le. Ha egy sítúráról nem szeretnénk a hideg lakásba hazaérkezni, akkor telefonunkról akár a határról is jelezhetjük, hogy hamarosan érkezünk és a rendszer már most kezdje el felfűteni a lakást.

Éjszaka
A vezérlőpanel ÉJSZAKA gombját megnyomva az okosotthon 20 fokra veszi le a hőmérsékletet, okosredőny megléte esetén leengedi azokat, lekapcsolja az égve maradt lámpákat, kivéve a hálószoba (több hálószoba esetén a szülői háló) világítását, hogy ne kelljen sötétben visszamennünk. Igény szerint az éjszakai üzemmód kapcsolását teljesen automatizálhatjuk is, például minden este 11-kor elindítva azt.

Nappal
Az előző program ellentéte, a vezérlőpanelen bekapcsolva felhúzza a redőnyöket, és 22 fokra állítja a lakás hőmérsékletét. Igény szerint ez is automatizálható, például hétköznapokon 6.30-kor, hétvégén pedig 9 órakor kapcsoljon be.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL