Elhelyezkedés

 

KÖZLEKEDÉS

Jellemzően minél zöldebb egy kerület, annál problémásabb a tömegközlekedés, a XIV. kerület, pontosabban a Metrodom Zugló lakópark helyzete azonban ebből a szempontból kivételesen jó. A néhány perc sétára lévő Bosnyák tér, Zugló fő közlekedési csomópontja, az innen induló villamosokkal (3 és 69), valamint a sok buszjárattal (7, 8E, 112) más nagy csomópontok is (Keleti pályaudvar, Örs vezér tere, Blaha Lujza tér stb.) könnyen és gyorsan elérhetőek. A tömegközlekedést éjszaka sem kell nélkülözni, a 907 és a 979 számú busz is megáll a Bosnyák téren.

Aki a közösségi autómegosztó szolgálatokat kedveli, az Zugló teljes területén is igénybe veheti a három nagy szolgáltató, a MOL Limo, a GreenGO, illetve a Drive Now car sharing autóit. A saját autóval rendelkezők autóikat biztonságban tudhatják a teremgarázsban, az igény szerint vásárolható beállóhelyeken elektromos autóval vagy plug-in hibriddel rendelkező ügyfeleink több lakóparkunkhoz hasonlóan itt is rendelhetnek elektromos töltőkiállást beállóhelyeikhez, erről bővebben ezen az oldalon olvashatnak. 

A biciklizni szeretők bizonyára tudják, hogy Zuglót több kerékpárút is érinti, illetve köti össze a belvárossal, a kerékpárokat pedig az árkádok alatt, külön fedett tároló várja.

SZOLGÁLTATÁSOK A KÖZELBEN

Zugló központja kifejezetten jól el van látva kisebb-nagyobb üzletekkel és a legkülönbözőbb szolgáltatásokkal. A lakóparktól néhány percre található ALDI-ban és Tesco-ban intézhetjük a nagyobb bevásárlásokat, a friss termékeket pedig a Bosnyák téri piacon, illetve a szomszédos utcákban található kis pékségekben és zöldségeseknél is be lehet szerezni. 

Ha a gyerekek kinőtték a lakópark saját játszóterét, játszószobáját, a környéken több játszótérből is választhatnak, ahogyan az oktatási intézmények minden típusa is rendelkezésre áll. A közeli Micimackó Kuckója Bölcsőde (8 perc séta), a Zuglói Kincskereső Óvoda (5 perc séta), a Széchényi István Általános Iskola (10 perc) és a Zuglói Waldorf Iskola (9 perc séta) csak a legközelebbi lehetőségek, de emellett más intézményekből is választhatnak a szülők. Jó tudni, hogy a kerület méltán híres gimnáziuma, a Teleki Blanka is csupán 6 percnyi autóútra van a háztól. 

A fentieken túl, néhány perc sétatávolságon belül gyógyszertárak, bakfiókok, cukrászdák, kávézók állnak a lakók rendelkezésére, a legközelebbi nagyobb bevásárlóközpontok (Árkád, Sugár), illetve az IKEA pedig villamossal 15 perc alatt elérhetőek.

A további érdekes kikapcsolódási lehetőségek közül itt csak a 2 percre lévő AZTA Közösségi Kézműves és Barkácsműhelyt említjük, ahol varrhatunk, barkácsolhatunk, bútort javíthatunk. Ugyanitt működik a Zuglói Kenyérközösség, ahol termelői, vegyszer-, adalék- és allergénmentes élelmiszerekből vásárolhatunk, illetve különféle workshopokon is részt vehetünk.

A TÁGABB KÖRNYÉK

A kerületben nagyon sok felfedezni való vár, jó hírnevét és sajátos hangulatát kiemelkedő kulturális élete és gyönyörű, századfordulós építészete is nagyban meghatározza. Több kulturális intézmény is lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra, például a Szépművészeti Múzeum és a Műcsarnok. Akik a lazább időtöltés hívei, azok örülhetnek a Széchenyi Fürdő, a Paskál Strand, illetve a Puskás Ferenc Stadion és a Papp László Sportaréna közelségének.

A családosokat várja Budapest legrégibb közparkja, a megújuló Városliget. Itt az Állatkert, a Fővárosi Nagycirkusz, a város egyik legnagyobb játszótere, télen pedig a Műjégpálya vár mindenkit.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL